Medicover Romania accelereaza seria investitiilor prin achizitia retelei de clinici Laurus Medical

Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Romania, anunta semnarea contractului privind achizitia Laurus Medical, retea supraspecializata in servicii medicale de nisa, efectuand tratament minim invaziv in proctologie si in afectiunile sistemului venos, care s-a impus drept unul dintre cei mai activi si cunoscuti operatori privati de sanatate din acest domeniu timp de 17 ani. Implementarea tranzactiei, care vizeaza achizitia unei participatii de 100% din capitalul social al Laurus Medical, este supusa aprobarii Consiliului Concurentei din Romania.
Medicover Romania accelereaza seria investitiilor prin achizitia retelei de clinici Laurus Medical

Prin aceasta investitie importanta, Medicover isi consolideaza abordarea multidisciplinara. Clinicile Laurus Medical vin in sprijinul pacientilor cu tehnologii inovatoare, neinvazive, precum laserul endovenos cu fascicul radial de 360 grade pentru tratamentul hemoroizilor si al varicelor, tehnologia UGFS (scleroterapie ghidata ultrasonic), terapia bazata pe rezonanta magnetica MBST. Aceste tehnologii si nu numai, permit tratarea unui spectru larg de afectiuni precum cele ale sistemului venos, afectiunile cardiovasculare, gastrice, endocrine, dermatologice, cu acuratete si rate ridicate de succes. Echipa formata din peste 150 de medici la nivel national, printre cei mai apreciati specialisti, aduce un avantaj considerabil capacitatii Medicover de a oferi solutii integrative si supraspecializate de diagnostic si tratament.

„Investitia in Laurus Medical este substantiala si reprezinta un pas strategic important pentru dezvoltarea Medicover in Romania. Completeaza perfect baza noastra de servicii medicale. In plus, le va permite pacientilor si partenerilor nostri sa beneficieze de excelenta expertiza, in special in tratamentul afectiunilor sistemului venos, atestata de cei peste 17 ani de activitate ai echipei Laurus Medical”, a declarat dr. Florinela Cirstina, director general Medicover Romania.

Medicover Romania accelereaza seria investitiilor prin achizitia retelei de clinici Laurus Medical

„Ne onoreaza ca un grup international de calibrul Medicover ne-a ales pentru extinderea operatiunilor sale in Romania. Unirea eforturilor noastre cu unul dintre cei mai puternici operatori privati de sanatate va aduce un plus important pentru portofoliul nostru de solutii medicale cu beneficii semnificative pentru pacientii nostri. Intram astfel in urmatoarea etapa a dezvoltarii noastre”, a declarat dr. Anca Petca, directorul general Laurus Medical.

Laurus Medical aduce in grupul Medicover o retea nationala puternica formata din 10 clinici, extinzand astfel prezenta Medicover in orase precum Bacau, Buzau, Deva, Focsani si Suceava.

Prin preluarea Laurus Medical, Medicover Romania isi adauga in portofoliu trei companii de la inceputul anului 2022.

Data publicării 02.05.2022