Medicover Romania investeste 20 milioane de euro intr-un nou spital, la standarde occidentale

5 iulie 2021 – Medicover, singurul furnizor de servicii medicale private din Romania cu expertiza internationala, anunta o noua investitie greenfield in Bucuresti pentru dezvoltarea unui spital ultramodern. Noul spital vine in sprijinul pacientilor cu o echipa medicala multi-disciplinara care va avea la dispozitie echipamente si tehnologii de ultima generatie.
Medicover Romania investeste 20 milioane de euro intr-un nou spital, la standarde occidentale

In urma unei investitii estimate la 20 de milioane de euro, viitorul spital Medicover va dispune de un bloc operator cu opt sali de operatie, ambulatoriu integrat, un departament de imagistica High Tech si peste 150 de paturi. Spitalul vine in intampinarea pacientilor si a vizitatorilor cu o zona moderna de asteptare, care va include o cafeterie si o parcare generoasa de 281 de locuri pentru acces facil si rapid.

Medicover Romania a semnat recent un acord pe 15 ani, cu posibilitatea de prelungire, cu proprietarul cladirii, compania de dezvoltare imobiliara Multigalaxy.

„Ne-am asumat un angajament pe termen lung pentru a creste calitatea serviciilor medicale din Romania prin investitii in excelenta si performanta medicala care produc un impact puternic in comunitate. Organizarea si dotarea noului spital din Romania vor beneficia de expertiza internationala a grupului Medicover, prezent in douasprezece tari”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO al Medicover.

„Prin aceasta investitie greenfield vrem sa punem la dispozitia beneficiarilor de servicii medicale, si nu numai, un portofoliu extins de servicii medicale multi-specializate, care abordeaza integrat grija pentru sanatatea pacientilor. Suntem mandri ca ne consolidam astfel prezenta locala si implicarea pentru a deservi cea mai dinamica regiune din Romania”, a declarat John Stubbington, director de operatiuni (COO) al Medicover Healthcare Services.

dr. Florinela Cirstina, director general Medicover Romania

Vom construi un spital pentru viitorul ingrijirii medicale”, a declarat dr. Florinela Cirstinadirector general Medicover Romania. „Investitia va reflecta tot ceea ce am invatat despre asistenta medicala in cei 26 de ani de activitate ai Medicover in Romania, aplicand cele mai bune practici si dezvoltand un spital in care vom opera eficient si utiliza cele mai noi progrese tehnologice in beneficiul pacientilor nostri.”

Proiectul vine sa raspunda nevoii in crestere a comunitatii pentru servicii medicale moderne cu abordare integrata, in special in urma pandemiei de COVID-19, una dintre cele mai dificile perioade prin care a trecut societatea romaneasca.

Investitia implica transformarea si redarea catre comunitate a unei cladiri de birouri cu o suprafata de 15.000 metri patrati, amplasata pe Soseaua Fabricii de Glucoza nr. 11, in apropiere de autostrada Bucuresti-Ploiesti precum si de cele doua clinici Medicover din zona Pipera, venind in intampinarea nevoilor pacientilor. Astfel pozitionat, noul spital va deservi o populatie extinsa situata in zona metropolitana Bucuresti.

Despre Medicover Romania

Din 1995, Medicover Romania a devenit unul dintre cei mai importanti furnizori de pe piata serviciilor de sanatate private, cu o retea de 25 de clinici in Bucuresti si in tara, trei spitale generaliste: in capitala, la Oradea si Craiova, 28 de cabinete on-site si peste 250 de unitati medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai inalte standarde medicale si deservesc o gama larga de specialitati medicale si chirurgicale.

Medicover Romania face parte din Medicover, companie internationala de servicii medicale si de diagnostic, infiintata in 1995. Medicover opereaza o retea extinsa de clinici, spitale, facilitati de ingrijire specializata si laboratoare. Pietele principale ale Medicover sunt Polonia si Germania. In 2020, Medicover a avut venituri de 998 milioane de euro si peste 32.000 de angajati. Pentru mai multe informatii, vizitati www.medicover.com

Data publicării 05.07.2021