Medicover Romania investeste in tehnologie bazata pe inteligenta artificiala, pentru tratamentul complex al afectiunilor cardiovasculare

Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Romania, anunta dotarea noului spital din Bucuresti cu o tehnologie avansata pentru cardiologie interventionala. Angiograful furnizat de GE HealthCare va permite realizarea unor proceduri minim-invazive pentru diagnosticarea si tratarea celor mai complexe afectiuni cardiovasculare, centrale si periferice, crescand performanta medicala si reducand perioada de recuperare post-operatorie.
Medicover Romania investeste in tehnologie bazata pe inteligenta artificiala, pentru tratamentul complex al afectiunilor cardiovasculare

Investitia realizata de Medicover faciliteaza accesul pacientilor la tratamentul unor afectiuni cu consecinte semnificative asupra calitatii vietii si sperantei de viata. In Romania, peste 7,4 milioane de persoane sufera de hipertensiune arteriala, principalul factor de risc pentru afectiunile cardiovasculare care reprezinta principala cauza de deces si dizabilitate la noi in tara.

„Afectiunile cardiovasculare au un impact semnificativ asupra sanatatii publice, avand in vedere incidenta lor tot mai ridicata, dar si costurile ridicate asociate pe care le produc in economie, estimate la peste 200 miliarde de euro pe an la nivel european. Noul angiograf ne va consolida capacitatea de a oferi pacientilor nostri acces la tratamente avansate si de a adresa o nevoie presanta la nivel de societate”, a declarat dr. Florinela Cirstina, director general Medicover Romania.

 

Suntem onorati sa colaboram cu partenerul nostru Medicover si sa furnizam sistemul GE HealthCare Innova IGS 5, care raspunde provocarilor din cardiologia interventionala de maine, un instrument esential in managementul afectiunilor coronariene. Datorita solutiilor software de imagistica cu inteligenta artificiala, sistemul Innova IGS 5 poate extinde versatilitatea clinica si ofera suport medicului specialist in planificarea, ghidarea si evaluarea cu succes a unor proceduri din ce in ce mai sofisticate, cu precizie ridicata si doza redusa. Pentru persoanele care sufera un episod cardiac sever, fiecare secunda conteaza. Cu cat pacientii pot avea acces mai rapid la interventii cu tehnologii de ultima generatie, cu atat sunt mai mari sansele de supravietuire si de recuperare. Sistemul Innova IGS 5 ofera clinicienilor posibilitatea de a evalua cordul si de a vedea imagini detaliate, in timp real, ale anatomiei cardiace in timpul procedurilor care necesita o precizie extraordinara”, a declarat Mihaela Adochiei, Country Manager GE HealthCare pentru Romania si Republica Moldova.

Sistemele de angiografie sunt utilizate pentru a efectua examinari ale vaselor de sange si pentru a efectua proceduri de cateterizare, in cadrul carora un dispozitiv terapeutic este introdus pentru a dilata vasele de sange.

Angiograful Innova IGS 5 este o alternativa la tratamentul chirurgical clasic pe cord deschis si este primul instrument de imagistica interventionala dezvoltat cu ajutorul inteligentei artificiale, care permite preluarea automata si procesarea inteligenta a imaginilor in timp real. Aparatul incorporeaza sisteme avansate pentru siguranta pacientilor in timpul procedurii precum monitorizarea parametrilor vitali si a dozelor de radiatie, dar si aplicatii complexe de imagistica bazate pe reconstructie 3D si evaluare functionala a stenozelor arteriale. Tehnologia vine in sprijinul pacientilor pentru tratarea celor mai complexe proceduri endovasculare, coronariene, cardiace, periferice si  cerebro-vasculare.

Noul spital Medicover amplasat pe Soseaua Fabricii de Glucoza nr. 11 din Bucuresti va dispune si de un bloc operator digital, un centru de imagistica High Tech, un ambulatoriu integrat si peste 150 de paturi. In prezent, lucrarile pentru finalizarea proiectului sunt in derulare, cu o data estimata de deschidere in luna iunie.

Investitia pentru noul spital Medicover se ridica la peste 20 milioane de euro si implica transformarea si modernizarea unei cladiri de birouri cu o suprafata de 15.000 metri patrati.

 

Despre Medicover Romania

Din 1995, Medicover Romania a devenit unul dintre cei mai importanti furnizori de pe piata serviciilor de sanatate private, cu o retea de 41 de clinici in Bucuresti si in tara, patru spitale generaliste: in Bucuresti, Cluj-Napoca, Oradea si Craiova, 28 de cabinete on-site si peste 250 de unitati medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai inalte standarde medicale si deservesc o gama larga de specialitati medicale si chirurgicale. 

Medicover Romania face parte din Medicover, companie internationala de servicii medicale si de diagnostic, infiintata in 1995. Medicover opereaza o retea extinsa de clinici, spitale, facilitati de ingrijire specializata si laboratoare. Pietele principale ale Medicover sunt Polonia si Germania. In 2021, Medicover a avut venituri de 1.377 milioane de euro si peste 38.000 de angajati. Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul www.medicover.com

 

 

Data publicării 25.04.2023