Medicover Romania sprijina maratonul national de vaccinare pentru adolescenti

Medicover Romania, unul dintre cei mai mari furnizori privati de servicii medicale din Romania, se implica activ in campania nationala de vaccinare prin personalul medical si logistica din centrele de vaccinare ale Spitalului Clinic Pelican din Oradea si Centrului medical Medicover din Cluj-Napoca.
Medicover Romania sprijina maratonul national de vaccinare pentru adolescenti

Un milion de adolescenti cu varste cuprinse intre 16-18 ani se pot imuniza anti-COVID in cadrul primei initiative nationale de vaccinare adresate tinerilor.

Sambata, 29 mai 2021 - Medicover Romania, unul dintre cei mai mari furnizori privati de servicii medicale din Romania, se implica activ in campania nationala de vaccinare prin personalul medical si logistica din centrele de vaccinare ale Spitalului Clinic Pelican din Oradea si Centrului medical Medicover din Cluj-Napoca.

Incepand de luni, 31 mai, si pana vineri, 4 iunie, la Centrul de Vaccinare Pelican Oradea, din cladirea Serviciului de Ambulanta Pelican Oradea (str. Corneliu Coposu nr. 2), sunt asteptati tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani, insotiti de unul dintre parinti sau de tutorele legal, pentru a se vaccina anti-COVID cu ser BioNTech Pfizer.

Spitalul Pelican Medicover este singurul spital din Oradea care deruleaza aceasta campanie destinata tinerilor de peste 16 ani, fiind una dintre cele patru locatii din Oradea unde se tine aceasta initiativa. Maratonul vaccinarii pentru adolescenti de la Centrul de Vaccinare Pelican Oradea este coordonat de catre renumitul doctor Miculschi Gabriela, medic primar pediatru si medic onco-hematolog, care isi desfasoara activitatea in cadrul Spitalului Pelican.

In judetul Cluj, maratonul vaccinarii pentru adolescenti a inceput astazi, 29 mai. Tinerii care doresc sa se vaccineze se pot prezenta la centrele de vaccinare din judet. In Cluj-Napoca, tinerii se pot prezenta pentru imunizare anti-COVID la clinica Medicover din Strada Republicii nr. 75, acesta fiind una dintre locatiile centrale participante la maraton.

Grupa de persoane cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani, potrivit datelor pe 2019 emise de Institutul National de Statistica, reprezinta circa 5,4% din totalul populatiei rezidente de 19,4 milioane. Pentru judetele Cluj si Bihor, peste 70.000 de tineri se inscriu in categoria vizata de acest maraton de vaccinare. Adolescentii cu varste intre 16 si 18 ani sunt eligibili pentru vaccinare daca nu au contraindicatii, istoric de alergii, anafilaxii, alergii semnificative serioase, si trebuie sa se prezinte la vaccinare insotiti de unul dintre parinti sau de tutorele legal.

Despre Medicover Romania

Din 1995, Medicover Romania a devenit unul dintre cei mai importanti furnizori de pe piata serviciilor de sanatate private, cu o retea de 25 de clinici in Bucuresti si in tara, trei spitale generaliste: in capitala, la Oradea si Craiova, 28 de cabinete on-site si peste 250 de unitati medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai inalte standarde medicale si deservesc o gama larga de specialitati medicale si chirurgicale. 

Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati: www.medicover.ro

Medicover Romania face parte din Medicover, companie internationala de servicii medicale si de diagnostic, fondata in 1995. Compania ofera o gama completa de servicii medicale, printr-o retea extinsa de clinici, spitale, facilitati de ingrijire specializata si laboratoare. Pietele principale ale Medicover sunt Polonia si Germania. In 2020, Medicover a avut venituri de 998 milioane de euro si peste 32.000 de angajati. Pentru mai multe informatii, vizitati www.medicover.com

Data publicării 03.06.2021