Medicover securizeaza stabilitatea financiara la nivelul intregului grup, reducand investitiile din 2020

30 martie 2020 – Medicover, companie internationala de servicii de sanatate si diagnostic listata la Bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm – a prezentat o serie de masuri pentru securizarea afacerii in contextul raspandirii Covid-19 si a extinderii nivelului restrictiilor publice. Astfel, Consiliul de Administratie al companiei a recomandat Adunarii Generale a Actionarilor sa nu mai ofere dividende si a decis diminuarea investitiilor. Grupul dispune deja de fonduri de peste 200 de milioane de euro din linii de credit neutilizate. Data fiind reducerea investitiilor, grupul are suficienta lichiditate pentru a gestiona un scenariu de declin chiar mai lung decat cel prevazut initial.

Grupul se asteapta ca la nivel international veniturile si profitul operational din primul trimestru sa ramana in linie cu asteptarile initiale. Pentru al doilea trimestru, compania estimeaza venituri similare celor din perioada echivalenta a anului anterior, insa un profit operational mai mic, influentat de restrictiile publice. In al treilea trimestru, grupul se asteapta, insa, la o revenire treptata. Medicover a emis recent si o previziune privind evolutia pentru urmatorii trei ani, planurile nefiind afectate, ceea ce denota o incredere in capacitatea de revenire si atingerea obiectivelor pe termen mediu.

„Ne confruntam cu o situatie fara precedent. Trebuie sa ne adaptam din mers. Inovatia este astazi elementul cheie pentru a putea depasi aceste momente de impas. De aceea, Medicover a dezvoltat un nou serviciu – MediCall – adaptat la noua realitate. Oferim pacientilor nostri intalniri video cu medici pentru opinii specializate, acoperind, pentru inceput, 12 specialitati cu peste 100 de medici. Imediat ce cadrul legislativ ne va permite, vom integra toate specialitatile disponibile. Vom continua sa dezvoltam astfel de servicii cheie cu aplicabilitate digitala, avand ca prim obiectiv imbunatatirea experientei pacientilor”, a declarat Radu L. Gorduza, director general Medicover Romania.  

„Am depus toate eforturile pentru a mentine deschise in toata aceasta perioada centre de recoltare si laboratoarele din reteaua Synevo. Investitiile realizate de-a lungul timpului  in echipamente automatizate, in extinderea retelei si in procesul de digitalizare se dovedesc extrem de utile in aceasta perioada si ne vor  permite sa ramanem alaturi de pacienti”, a declarat Laurentiu Luca, director general Synevo Romania. 

Medicover la nivel global dispune de fonduri de peste 200 de milioane de euro din linii de credit neutilizate. Data fiind reducerea investitiilor, grupul va avea suficienta lichiditate pentru a gestiona un scenariu de declin mai lung decat cel prevazut initial. La finalul anului 2019 Medicover a atras din piata fonduri cu rambursare pe termen lung in valoare de 140 milioane euro.

Medicover a inregistrat anul trecut o crestere a veniturilor cu 25,7%, pana la 844,4 milioane euro. Veniturile cumulate din Romania au crescut in 2019 cu 26,9% pana la 119,1 milioane euro. Divizia de Servicii Medicale a avansat in Romania in 2019 cu 45% pana la 59,6 milioane euro, in timp ce evolutia diviziei de Servicii de Diagnostic a fost de 12,9% pana la 59,5 milioane euro.

Despre Medicover

Medicover este unul dintre cei mai importanti furnizori internationali de servicii medicale si de diagnostic. Compania a fost fondata in 1995 pentru a raspunde cererii in crestere de servicii medicale de inalta calitate din Polonia, apoi s-a extins in alte tari, pentru a raspunde unei nevoi asemanatoare. In prezent, pietele principale ale Medicover sunt Polonia, Germania, Romania si Ucraina. Compania ofera o gama larga de servicii medicale, printr-o retea extinsa de clinici, spitale, facilitati de ingrijire specializata si laboratoare prin doua divizii - Healthcare Services si Diagnostic Services.

Divizia de Servicii Medicale (Healthcare Services) ofera servicii medicale integrate, predominant finantate de angajatori si abonamente ce acopera o gama larga de servicii de ingrijire primara si de specialitate. Principalele piete pe care activeaza sunt Polonia si Romania, cele mai mari economii din Europa Centrala si de Est, care inregistreaza cea mai rapida crestere din regiune.

Divizia de Servicii de Diagnostic (Diagnostic Services) ofera o gama completa de servicii clinice de laborator, inclusiv teste de rutina si avansate. Principalele piete ale diviziei sunt Germania, Romania, Ucraina si Polonia.

Despre Medicover Romania

Medicover Romania este prezenta de 24 de ani pe piata serviciilor de sanatate private si dispune de o retea de 36 de clinici in Bucuresti si in tara si doua spitale generaliste: unul in capitala si celalalt in Oradea. Spitalele corespund celor mai inalte standarde medicale – moderne, sigure, aproape de pacienti – si includ toate departamentele: ambulator, spitalizare de zi, precum si o gama variata de specialitati medicale si chirurgicale. Medicover Romania face parte din Medicover, companie internationala importanta care ofera servicii medicale si de diagnostic, fondata in 1995.

www.medicover.ro

Despre Synevo Romania

Synevo este liderul in diagnostic de laborator in Romania si ofera peste 2.000 de tipuri de analize uzuale si avansate, in toate domeniile de diagnostic clinic de laborator. Synevo Romania administreaza o retea nationala de 16 laboratoare si 99 de centre de recoltare a probelor biologice si a realizat peste 16 milioane de teste in 2018.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.synevo.ro.

Data publicării 30.03.2020