Medicover si clinica Hope aduc companiilor din Romania primul program complet de „mental health” la locul de munca

Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Romania, sustine sanatatea angajatilor la locul de munca printr-un program de mental health destinat companiilor. Programul este implementat de o echipa de 100 de psihoterapeuti cu studii medicale, din cadrul Clinicii de psihiatrie si psihoterapie Hope, lider pe aceasta piata in Romania. Consilierea se adreseaza managementului si angajatilor, si include etape de audit psihologic, training-uri, terapie si interventii pentru imbunatatirea performantei si productivitatii.
Medicover si clinica Hope aduc companiilor din Romania primul program complet de „mental health” la locul de munca

Implicarea si productivitatea angajatilor sunt direct influentate de factori psihici si emotionali, aspecte accentuate de realitatea ultimilor ani de pandemie. Problemele de sanatate mintala duc la absenteism ridicat in randul angajatilor, lipsa de satisfactie la locul de munca si saboteaza colaborarea, determinand costuri ridicate pentru companii care sunt nevoite sa gestioneze perioade lungi de concedii medicale si o productivitate mai redusa. Un studiu al Comisiei Europene estimeaza la 240 mld. euro (1,6% din Produsul Intern Brut) costurile indirecte asociate productivitatii reduse si a ocuparii reduse a fortei de munca. Cele mai frecvente forme de tulburari mintale in UE sunt tulburarile de anxietate si depresia. In Romania, numarul persoanelor cu tulburari mintale si de comportament aproape ca s-a dublat in ultimii zece ani, pana la un total de peste 500.000 in 2019, potrivit datelor Institutului National de Sanatate Publica.

Medicover vine in intampinarea nevoilor actuale ale companiilor si, in parteneriat cu clinica Hope, extinde paleta de servicii pentru abonatii sai. Programul de sanatate mintala va completa astfel abonamentele de servicii medicale ale Medicover si va cuprinde sedinte de consiliere pentru gestionarea emotiilor, motivare individuala si de echipa, si instrumente pentru evitarea starii de epuizare emotionala.

Nevoile emotionale si stresul resimtit de angajati, cu precadere in ultimii ani, impun o abordare specializata. Liderii de astazi trebuie sa acorde importanta cuvenita starii de bine a angajatului, la nivel emotional si mintal, pentru a-i oferi cadrul propice performantei. Implicarea in sustinerea sanatatii mintale este cea mai buna investitie pentru companiile care gandesc pe termen lung. Ne bucuram sa oferim companiilor partenere aceasta strategie medicala menita sa protejeze starea de bine a propriilor angajati”, a declarat dr. Florinela Cirstina, director general Medicover Romania.

In ultimii ani, numarul persoanelor cu tulburari emotionale si psihice a crescut foarte mult si interventiile de sanatate mintala la locul de munca pot avea un efect foarte puternic atat in preventia cat si in tratamentul tulburarilor psihice si emotionale. Obiectivul nostru a fost mereu sa oferim doar interventii validate stiintific si, de aceea, suntem incantati sa anuntam lansarea programului Keep the Balance, program unic in Romania. Acesta este singurul program care acopera complet toate recomandarile ghidurilor internationale si aduce laolalta cele mai eficiente interventii in acest domeniu”, a declarat dr. Gabriella Bondoc,  director general si fondator Clinica Hope.

Beneficiile incluse in programul de mental health la locul munca „Keep the Balance” pot fi accesate in mod virtual sau fizic, la nivel national, fiind dezvoltate pe baza ghidurilor internationale in domeniu si recomandarilor Comisiei Europene, adaptate la nevoile de suport ale companiilor locale. Programul include trei piloni cu beneficii care cresc gradual: se incepe cu un audit psihologic realizat angajatilor de psihoterapeuti cu experienta, urmeaza recomandari specifice organizatiei si sesiuni pentru echipele de conducere si angajati. Urmatorul pilon include sedinte de evaluare psihologica si psihoterapie, si acces la servicii de asistenta de urgenta. Pilonul al treilea este cel mai avansat si adauga sedinte de coaching individual si de grup pentru cresterea nivelului de performanta.

 

Despre Medicover Romania

Din 1995, Medicover Romania a devenit unul dintre cei mai importanti furnizori de pe piata serviciilor de sanatate private, cu o retea de 26 de clinici in Bucuresti si in tara, patru spitale generaliste: in Bucuresti, Cluj-Napoca,  Oradea si Craiova, 28 de cabinete on-site si peste 250 de unitati medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai inalte standarde medicale si deservesc o gama larga de specialitati medicale si chirurgicale.

Medicover Romania face parte din Medicover, companie internationala de servicii medicale si de diagnostic, infiintata in 1995. Medicover opereaza o retea extinsa de clinici, spitale, facilitati de ingrijire specializata si laboratoare. Pietele principale ale Medicover sunt Polonia si Germania. In 2021, Medicover a avut venituri de 1.377 milioane de euro si peste 38.000 de angajati. Pentru mai multe informatii, vizitati: www.medicover.com

 

Despre Clinica Hope

Clinica Hope este liderul clinicilor private de sanatate mintala din tara, atat prin cifra de afaceri cat si prin numarul de profesionisti, numarul de clinici si al programelor de tratament unice. Avand o echipa completa de psihiatrii si psihologi, Clinica Hope ofera intreaga gama de servicii de sanatate mintala, atat pentru copii si pentru adulti. Misiunea Clinicilor Hope este sa ofere in Romania doar interventii eficiente, recomandate de ghidurile de tratament internationale. De aceea, a implementat mai multe programe de interventie unice in tara, prin care atat persoanele cu tulburari psihice severe (tulburare bipolara, borderline, adolescenti cu probleme grave, schizofrenie), dar si alte tulburari emotionale (generate de stres, epuizare, anxietate etc.), pot avea acces la tratamente specializate validate stiintific.
Pentru mai multe informatii, vizitati: clinica-hope.ro

Data publicării 08.06.2022