Medicul chirurg Octavian Popescu, supraspecializat in chirurgie colorectala si oncologica minim invaziva, se alatura echipei Medicover

Dr. Octavian Popescu si-a dobandit experienta profesionala in Franta si Germania, intr-unul dintre cele mai mari centre de chirurgie oncologica si de urgenta din regiunea Bavaria. Alaturi de mentorul sau, Prof. Dr. med. Hubertus Schmitz-Winnenthal, a revenit in Romania unde au pus bazele We Care - Institutul German de Chirurgie Oncologica, cu scopul de a facilita pacientilor oncologici accesul la tratamente moderne si complexe, la cele mai ridicate standarde.

Dr. Octavian Popescu ofera consultatii de chirurgie oncologica, chirurgie generala, proctologie in clinica The Bridge Medicover din Bucuresti, si va fi disponibil pentru consultatii si in clincile Medicover din Cluj, Iasi si Timisoara.

Call Center

PROGRAMEAZA-TE ACUM

In cadrul consultatiilor de chirurgie oncologica, dosarul medical al pacientului va fi analizat de dr Octavian Popescu impreuna cu Profesor Doctor Hubertus Schmitz-Winnenthal ( prin telefon sau video) iar, pentru cazurile complexe, impreuna cu o echipa “tumor board” din Germania.

O consultatie de chirurgie oncologica se va desfasura astfel:

  • Pasul 1 - Consultatie cu prezenta pacientului in care este analizat dosarul si este stabilit un diagnostic initial  urmand a fi analizat impreuna cu Profesor Doctor Hubertus Schmitz-Winnenthal
  • Pasul 2 -  Analiza dosarului pacientului impreuna Profesor Doctor Hubertus Schmitz-Winnenthal
  • Pasul 3 -  Analiza dosarului pacientului impreuna cu Profesor Doctor Hubertus Schmitz-Winnenthal si o echipa “tumor board” formata din mai multi specialisti abilitati in domeniu
  • Pasul 4 – Consultatia de control pentru comunicarea rezultatului si a optiunilor de tratament.

Pacientii Medicover vor beneficia astfel de experienta internationala acumulata de Dr. Octavian Popescu in cadrul programului complet de formare in chirurgia viscerala din Germania, sub indrumarea reputatului profesor doctor Hubertus Schmitz-Winnenthal.  Un alt atuu este supraspecializarea domnului doctor in domeniul chirurgiei minim invazive a colonului si a rectului, sub coordonarea profesorului Eric Rullier, la Centre Hospitalier Universitaire de Bordeaux, departamentul de Chirurgie Colorectala.

Tratamente complexe si moderne prin tehnici-minim invazive

Absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila - Bucuresti, dr. Octavian Popescu si-a desfasurat mare parte din activitatea profesionala in afara tarii. In Germania, mentor i-a fost Friedrich Hubertus Schmitz-Winnenthal - Profesor doctor in Chirurgie Viscerala al Universitatii de Medicina din Heidelberg, directorul Departamentului de Chirurgie Viscerala si Oncologica din cadrul Clinicii Aschaffenburg - unul dintre cele mai mari centre oncologice din Bavaria, Germania.

In Centre Hospitalier Universitaire de Bordeaux, din Franta, dr. Popescu  Octavian  a deprins tehnici chirurgicale inovative, capabile sa le permita pacientilor sa isi continue activitatile normale, limitand drastic efectele negative asupra stilului de viata dupa interventia chirurgicala.

Sub indrumarea profesorului Eric Rullier, cu ajutorul aparaturii performante disponibile si a tehnicilor moderne utilizate, s-a reusit prezervarea sfincterului anal si evitarea stomei definitive, imbunatatind considerabil calitatea vietii pacientilor.

“Ca medic chirurg, trebuie sa fiu la zi cu cele mai noi metode de tratament, care implica folosirea celor mai avansate si eficiente ustensile. Pe parcursul vietii noastre suntem intr-o continua formare, altfel ne plafonam, tehnologia ne depaseste, iar pacientii vor suferi pentru ca nu beneficiaza de un tratament de ultima ora.

Pe langa acestea, Prof. Schmitz-Winnenthal m-a invatat nu numai chirurgia de ultima generatie, dar si cum sa tratez pacientii cu compasiune, deoarece operatia si tratamentul medical postoperator nu sunt suficiente pentru rezultatul cel mai bun. Avem nevoie de un pacient motivat, dornic sa lupte pentru sansa lui si aceasta se obtine doar printr-o relatie medic-pacient bazata pe incredere si intarita de compasiune” declara medicul chirurg.

Medicover sustine tratamentul printr-o abordare multidisciplinara centrata pe pacient, nu doar pe afectiune.
Ne bucura sa aducem in serviciul pacientilor nostri, medici care ne impartasesc viziunea si ii uram bun venit in echipa de specialisti Medicover, doctorului Octavian Popescu.

 

Data publicării 21.06.2022