Operatie pro bono in Spitalul Medicover

Dr. Radu Zamfir – Medic Primar Chirurgie Generala a efectuat Miercuri, 4 Decembrie, o operatie pro bono in Spitalul Medicover.

Rezectia laparoscopica a hemangioamelor hepatice este o patologie tratata in putine centre din Romania, abordarea laparoscopica a hemangioamelor hepatice de dimensiuni mari fiind una de excelenta, restransa la un numar mic de specialisti. Pacientul, in varsta de 52 de ani, este erou al Revolutiei din 1989, iar antecedentele chirurgicale multiple au facut abordul laparoscopic mult mai dificil.

"Sunt mandru ca am reusit sa imi aduc aportul profesional, dar si uman, intr-o patologie chirurgicala deosebita, unde abordul laparoscopic este folosit cu precadere in centrele de excelenta. Multumesc Spitalului Medicover pentru deschiderea permanenta spre excelenta dar si pentru suportul social constant.", a declarat Dr. Radu Zamfir.

Operatia a fost un real succes pentru pacient si o ocazie pentru Medicover sa asigure inca o data servicii medicale de top, iar alaturi de Dr. Radu Zamfir a fost si Dr. Mircea Bajenaru, chirurg cu experienta din cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca.

Cazul face parte dintr-o serie de pacienti cu patologii complexe operati pro bono in spitalul nostru, campanie lansata in 2018 si continuata cu brio si in acest an.

"Spitalul Medicover vine inca o data in intampinarea nevoilor pacientilor. Suntem fericiti ca putem sa aducem, in special in preajma sarbatorilor, putina bucurie, reusind inca o data sa oferim servicii medicale complexe. Multumim doctorului Zamfir si echipei noastre pentru implicare. Interventiile sociale sunt o preocupare permanenta a Spitalului Medicover si continuam campania inceputa anul trecut.", a afirmat Florinela Cirstina, Medicover Hospitals Director & Quality and Regulatory Medical Director Medicover Romania.

 

Dr. Radu Zamfir este Medic Primar Chirurgie Generala, si coordonatorul Agentiei de Transplant din Romania. Dr. Radu Zamfir activeaza si in cadrul Centrului de Chirurgie si Transplant "Dan Setlacec", Institutul Clinic Fundeni. Coordoneaza echipa de prelevare hepatica si a efectuat de-a lungul carierei peste 500 de prelevari care au salvat vietile a sute de pacienti, precum si multe alte operatii din sfera chirurgiei digestive. Este membru al Societatii Romane de Chirurgie, al Asociatiei Romane de Chirurgie Endoscopica, al Societatii Europene al Transplantului de Organe si membru al Colegiului Medicilor din Romania. A acumulat 15 ani de activitate in transplantul hepatic si peste 600 de operatii efectuate cu succes.

Data publicării 13.12.2019