Reintoarcerea in colectivitate

Stim cat de importanta este sanatatea familiei tale, mai ales ca inceputul noului an (pre)scolar se apropie cu pasi repezi. Intrucat ne dorim sa fim alaturi de tine si de cei mici, te informam cu privire la regimul de eliberare a documentelor medicale necesare copiilor de varsta (pre)scolara conform Ordinului nr. 1002/5057/2015 emis de Ministerul Sanatatii
Reintoarcerea in colectivitate

1. Inscrierea/ reintoarcerea in colectivitate

Documentele medicale necesare la inscrierea / frecventarea unui ciclu de invatamant sunt urmatoarele:

  1. Adeverinta medicala pentru inscrierea in colectivitate
  2. Avizul epidemiologic pentru (re)intrarea in colectivitate

Ambele documente se elibereaza numai de catre medicul de familie sau de catre medicul colectivitatii / unitatii scolare in care isi desfasoara activitatea copilul.

Pentru inceputul anului (pre) scolar 2020-2021 te sfatuim sa te adresezi medicilor mentionati mai sus, in vederea eliberarii adeverintelor respective.

2. Practicarea activitatilor sportive prevazute de programa scolara

 In ceea ce priveste participarea copiilor la activitatile de educatie fizica si sport (activitatile incluse in programa scolii/ gradinitei), medicii din reteaua Medicover pot elibera, conform legii, la inceputul fiecarui an (pre)scolar un aviz medical cu specificatia „clinic sanatos".

Pentru toate celelalte activitati sportive, fie ele permanente (cluburi sportive) sau ocazionale (evenimente sportive), este necesar un aviz din partea unui medic de medicina sportiva. Acest tip de document nu poate fi eliberat de catre medicii pediatri din reteaua Medicover.

Investigatiile clinice si paraclinice suplimentare necesare inscrierii in colectivitate (de exemplu, exsudatul faringian) vor fi recomandate de catre medicul de familie doar in cazul existentei semnelor si simptomelor specifice de boala acuta / cronica / infectioasa conform Ordinului nr. 1002/5057/2015 emis de Ministerul Sanatatii.

In cazul in care acest tip de investigatii sunt totusi solicitate de catre parinte, fara a fi vorba de situatiile mentionate, ele vor putea fi efectuate in Clinicile Medicover contra cost.

Speram ca aceste informatii sa iti fie de folos, pentru a pasi cu dreptul in noul an (pre)scolar. Noi, cei din echipa Medicover Romania, continuam sa ne dedicam sanatatii tale pentru a-ti asigura cea mai buna ingrijire medicala. Iti multumim ca esti alaturi de noi.

Data publicării 08.09.2020