Schimb de experienta in chirurgia obezitatii la Spitalul Medicover Cluj

In perioada 13-15 Septembrie 2022, Spitalul Medicover Cluj organizeaza Workshop-ul de Chirurgie Bariatrica, adresat medicilor specialisti si rezidenti, pentru a prezenta live interventiile laparoscopice bariatrice primare (Gastric Sleeve si ByPass Gastric), reviziile bariatrice si chirurgia regiunii hiatale, avand drept scop imbunatatirea si efectuarea unui schimb de experienta intre profesionistii implicati.
Schimb de experienta in chirurgia obezitatii la Spitalul Medicover Cluj

Tema evenimentului - Interventiile Laparoscopice Bariatrice Primare (Gastric Sleeve, ByPass Gastric), Reviziile Bariatrice, Chirurgia Regiunii Hiatale

Chirurgia bariatrica este solutia la care poate apela in momentul de fata orice persoana ce se confrunta cu obezitatea si indeplineste o serie de conditii medicale: indicele de masa corporala (IMC) este de 40 kg/mp sau mai mare, IMC are valori de 35-40 kg/mp asociat cu comorbiditati importante, pacientul are un istoric de obezitate de peste 5 ani, iar tratamentele conventionale pentru obezitate nu au avut rezultatul scontat.

Astfel, chirurgia bariatrica are ca obiectiv principal scaderea ponderala pe termen lung, cu ameliorarea starii de sanatate, diminuarea sau chiar disparitia comorbiditatilor si cresterea calitatii vietii pacientilor. La ora actuala, chirurgia bariatrica este considerata ca fiind cel mai eficient tratament pe termen lung al obezitatii morbide.

”Principalul motiv pentru care organizam acest workshop este realizarea unui schimb de experienta intre chirurgii din centre de chirurgie bariatrica si aici mentionez Spitalul Medicover Cluj, Spitalul Provita Bucuresti, Centrul de Chirurgie Bariatrica din Lübbecke, Germania si Centrul de Chirurgie Bariatrica din Chisinau, schimb de experienta care va aduce un plus-valoare in dezvoltarea profesionala a medicilor participanti.

In plus, ne dorim sa aducem la cunostinta potentialilor pacienti si, mai ales a colegilor medici, a faptului ca in Spitalul Medicover Cluj pacientul bariatric poate fi consultat, investigat pre-operator, post-operator si operat, acesta beneficiind de serviciu medical integral si integrat. Conditiile in care facem chirurgia bariatrica sunt de maxima siguranta pentru pacient, iar, in scurt timp, vom incepe efectuarea acestor interventii si prin intermediul chirurgiei robotice.”, declara Dr. Radu Tudor Motocu, Director Medical Spitalul Medicover Cluj.

 

Despre Medicover Romania

Din 1995, Medicover Romania a devenit unul dintre cei mai importanti furnizori de pe piata serviciilor de sanatate private, cu o retea de 25 de clinici in Bucuresti si in tara, patru spitale generaliste: in capitala, la Oradea, Craiova si Cluj-Napoca, 28 de cabinete on-site si peste 250 de unitati medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai inalte standarde medicale si deservesc o gama larga de specialitati medicale si chirurgicale.

Medicover Romania face parte din grupul Medicover, companie internationala de servicii medicale si de diagnostic, infiintata in 1995. Medicover opereaza o retea extinsa de clinici, spitale, facilitati de ingrijire specializata si laboratoare. Pietele principale ale Medicover sunt Polonia si Germania. In 2020, Medicover a avut venituri de 998 milioane de euro si peste 32.000 de angajati. Pentru mai multe informatii, vizitati www.medicover.com

Data publicării 12.09.2022