Serviciu nou in Clinica de Pediatrie – kinetoterapie pentru mama si copil

Pentru ca ne dorim ca micii nostri pacienti si mamicile lor sa fie in cea mai buna forma fizica venim in intampinarea lor cu un pachet de servicii de recuperare “mama si copilul”.
Kinetoterapie pentru mama si copil

Cuprins

De ce credem ca este o idee buna?

  • Multe studii au demonstrat ca exercitiile fizice scad incidenta depresiei postpartum si imbunatatesc semnificativ starea psihica, diminueaza stresul, cresc nivelul de energie
  • Fara exercitiu fizic, musculatura abdominala nu isi va reveni complet la forma initiala
  • Cu ajutorul exercitiilor fizice planseul pelvin isi revine mai repede la forma si rezistenta anterioara iar durerea lombara dispare
  • Miscarea creste tonusul muscular si induce o stare de bine

Cui ne adresam?

Oferim acest program atat proaspetelor mamici care isi doresc sa revina in forma de dinainte de sarcina, dar si celor care petrec timp indelungat la birou, in fata calculatorului. Sunt cunoscute efectele (dureri de spate, migrene, obezitate, diabet si boli cardiovasculare) pe termen lung ale acestor tipuri de activitati.

Reguli generale si precautii privind exercitiul fizic postpartum:

  • Consult de specialitate inainte (ginecologie) pentru a va asigura ca este totul in regula si puteti incepe activitatea fizica moderata.

Cum se desfasoara sedintele?

Mama va efectua exercitii usoare si moderate de tonifiere si relaxare in functie de evaluarea terapeutului ce vin in rezolvarea problemelor de spate (cifoza posturala, scolioza, spondiloza cervicala, lordoza, diastaza abdominala) in timp ce copilul efectueaza exercitii de recuperare specifice varstei (0-18 ani) sau masaj pentru diferite probleme ale picioarelor (picior tal valg, picior stramb equino varus, metatarsus adductus etc) si ale spatelui.

Avantajele acestui pachet

  • Sedintele au loc in acelasi timp, cu acelasi terapeut

Va asteptam cu drag in clinica de pediatrie Victoria. 

Data publicării 10.06.2021