Singurul serviciu de recuperare kinetoterapeutica post COVID-19 din Galati, disponibil in cadrul Medicover!

Medicover Galati a lansat un program de recuperare kinetoterapeutica post COVID-19, singurul de acest fel din Galati. Scopul acestui serviciu este de a ajuta pacientii sa isi imbunatateasca functia respiratorie, prin generarea unor noi modele de respiratie.
Serviciu de recuperare kinetoterapeutica post COVID-19 - Medicover Galati

Programul de recuperare kinetoterapeutica post COVID-19 a fost special gandit pentru pacienti care si-au revenit dupa infectarea cu SARS-CoV-2, ajutandu-i sa elimine efectele neplacute produse de boala, mai ales la nivel respirator.

Ce efecte produce COVID-19 pe termen lung?

COVID-19 produce efecte serioase asupra organismului chiar si dupa vindecarea de boala. Dincolo de starile de anxietate si depresie pe care le pot resimti o parte din pacienti, COVID-19 afecteaza pe termen lung capacitatea respiratorie, in mare parte din cazuri. Cele mai frecvente efecte pe care le poti avea sunt:

 • Dificultati in respiratie, cauzate de diminuarea functiei respiratorii;
 • Atrofii musculare;
 • Oboseala accentuata;
 • Afectarea musculaturii implicate in procesul de respiratie.

Din fericire, toate aceste disfunctii pot fi corectate prin recuperare kinetoterapeutica, alternativa eficienta pentru pacientii care au suferit de COVID-19. Lasate netratate, acestea pot duce la complicatii, de aceea recomandam ca masurile sa fie luate din timp, pentru a elimina acest risc.

Care sunt beneficiile programului de recuperare kinetoterapeutică?

Beneficiile acestui program sunt multiple:

 • antreneaza si imbunatateste functia respiratorie
 • dezvolta elasticitatea cutiei toracice
 • intareste muschii respiratori, mai ales diafragma si peretele abdominal
 • genereaza modele noi de respiratie, in functie de particularitatile fiecarui pacient
 • reduce dificultatile in respiratie
 • scade incidenta complicatiilor

Acest serviciu de recuperare kinetoterapeutica este adresat atat pacientilor adulti, cat si pacientilor copii. Pacientii care doresc sa achizitioneze acest serviciu au la dispozitie doua variante:

 • 5 sedinte adulti/copii - 400 lei
 • 10 sedinte adulti/copii - 600 lei

Recomandarea este ca sedintele sa fie realizate la intervale scurte de timp, pentru rezultate optime.

Serviciu de recuperare kinetoterapeutica post COVID-19 - Medicover Galati

In ce consta serviciul de recuperare kinetoterapeutica?

In primul rand, vei beneficia de o evaluare clinica generala, care include evaluarea respiratiei, a activitatii cutiei toracice, activitatii diafragmei, precum si frecventa respiratorie.

In urma acestei evaluari, specialistii in kinetoterapie din cadrul Medicover Galati vor realiza un plan de tratament individualizat, astfel incat rezultatele sa fie cele scontate si obiectivul general atins: respiratie mai usoara si eliminarea posibilelor complicatii respiratorii.

Specialistii pot include in cadrul sedintelor disponibile, in functie de particularitatile fiecarui caz:

 • Managementul posturarilor - pacientul va fi incurajat sa gaseasca cea mai buna pozitie pentru a permite scurgerea excretiilor din plamani, eliberand astfel sputa din tractul respirator.
 • Kinetoterapie respiratorie - exercitii fizice care sa ajute la extinderea plamanilor si la imbunatatirea functiei pulmonare. Aceste exercitii pot contine respiratii profunde lente si respiratii de expansiune, care sa ajute pacientul sa aiba o respiratie normala.
 • Kinetoterapie, care poate include stimularea electrica a muschilor, folosirea undelor ultrascurte si alte tehnici care sa ajute la indeplinirea obiectivelor

Solutiile de tratament pot fi diferite, in functie de caz si de gravitatea acestuia.  Cel mai important de tinut minte este ca recuperarea kinetoterapeutica este non-invaziva si se foloseste, in principal, de forta muschilor si gasirea pozitiilor sau exercitiilor fizice optime pentru a remedia problemele de respiratie existente.

Adiacent, acest serviciu poate ajuta implicit la reducerea starilor de anxietate si depresie ce se regasesc frecvent in randul pacientilor care au suferit de COVID-19.

Data publicării 23.03.2021