Spitalul Medicover Cluj isi deschide portile

Spitalul Medicover Cluj, una dintre cele mai importante investitii in domeniul sanatatii private din ultimii ani realizate de Medicover Romania, a fost inaugurat pe 23 mai 2022. Spitalul Medicover Cluj vine in sprijinul comunitatii locale cu unul dintre cele mai moderne blocuri operatorii, o echipa medicala recunoscuta la nivel national si o abordare multidisciplinara a afectiunilor.
Spitalul Medicover Cluj isi deschide portile

Pentru reconfigurarea spitalului, Medicover a realizat pana la ora actuala investitii importante in noua structura chirurgicala prin amenajarea blocului operator si a salilor de operatie cu echipamente medicale de ultima generatie. Spitalul va continua sa le ofere pacientilor sai si servicii de recuperare, care se vor axa in principal pe recuperarea post-operatorie imediata.

„Dezvoltarea Spitalului Medicover Cluj reprezinta pentru grupul Medicover Romania o investitie pe termen lung cu focus pe inovatia medicala adusa cu predilectie in domeniul chirurgical, cu obiectivul de a duce calitatea actului medical la cel mai inalt standard. Alaturi dotarile tehnice perfomante, ne bucuram sa avem deja formata o echipa de peste 250 de cadre medicale, dintre care peste 50 de medici specialisti si chirurgi, cu o vasta experienta practica nationala, internationala si universitara, dispusi sa colaboreze pentru a veni cu cele mai potrivite solutii medicale pentru pacientii nostri”, a declarat dr. Florinela Cirstinadirector general Medicover Romania.

Spitalul Medicover Cluj este amplasat pe o suprafata de 58.000 de metri patrati, structurat pe 5 nivele si dispune de 190 de paturi pentru spitalizare continua, fiind printre cele mai mari unitati spitalicesti din zona de nord-vest a tarii. Spitalul Medicover Cluj furnizeaza:

 • Servicii medicale cu internare continua in sectiile chirurgicale si de recuperare medicala
 • Peste 24 de specialitati clinice in ambulatoriu: obstetrica - ginecologie, cardiologie, dermatologie, ORL, endocrinologie, gastroenterologie, reumatologie etc.
 • Servicii medicale paraclinice
 • Imagistica CT/ RX: Computer Tomograf/ Radiologie
 • Punct de recoltare analize de sange
 • 190 de paturi pentru spitalizare continua
 • 14 paturi pentru spitalizare de zi
 • 5 paturi destinate insotitorilor.

Blocul operator dispune de mai multe sali de operatie, dotate la cele mai inalte standarde medicale, iar activitatea de Anestezie si Terapie Intensiva le va oferi pacientilor suport si ingrijire post operatorie. Dotarile tehnologice moderne vin in sprijinul profesionistilor care vor efectua interventiile chirurgicale, tocmai pentru a contribui la siguranta, precizia si calitatea actului medical de care vor beneficia toti pacientii nostri.

In cadrul Spitalului Medicover Cluj vor putea fi efectuate interventii chirurgicale variate, precum proteze de sold sau reconstructie ligamente incrucisate din chirurgia ortopedica, sleeve gastric din cadrul chirurgiei bariatrice, indepartarea diferitelor tipuri de tumori in chirurgia urologica sau gineco-oncologica, tratamentul polipilor sau rino-sinuzitelor in chirurgia ORL sau tratamentul traumatismelor in chirurgia maxilo-faciala. Pacientii se pot adresa pentru urgente din categoria specialitati medicale si chirurgicale 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, Spitalul Medicover Cluj asigurand linie de garda in regim permanent.

Inaugurarea activitatii chirurgicale din cadrul Spitalului Medicover Cluj si desfasurarea acesteia intr-un mediu profesionist, la cele mai inalte standarde tehnice si medicale este un moment de referinta pentru toata comunitatea clujeana. Faptul ca avem deja formata o echipa solida de medici profesionisti si reputati chirurgi, parte din mediul academic medical clujean, inseamna un lucru extraordinar pentru pacientii nostri prin aceea ca fiecare caz medical va fi abordat multidisciplinar, contribuind sinergic la imbunatatirea sanatatii pacientilor, chiar la salvarea de vieti omenesti si la oferirea suportului si confortului necesare in perioada post-operatorie. In cadrul Spitalului Medicover Cluj, pacientii nostri beneficiaza de servicii integrate de diagnostic, tratament si ingrijiri paliative la standarde internationale.”, a declarat dr. Radu Tudor Motocu Director Medical, Spitalul Medicover Cluj.Bloc operator | Spital Medicover Cluj

Spitalul Medicover Cluj pune la dispozitia pacientilor si apartinatorilor facilitati moderne:

 • Baza de tratament beneficiaza de aparate de recuperare robotizata LOKOMAT PRO si ARMEO Spring Elvetia, piscina pentru efectuarea de proceduri de hidroterapie, facilitand astfel o recuperare usoara si rapida a pacientilor.
 • Aerul din spital, inclusiv in blocul operator, este intotdeauna proaspat, fiind recirculat si filtrat prin centrale speciale de purificare a aerului. Pentru asigurarea unui grad cat mai ridicat de asepsie, aportul de aer admis este evacuat constant printr-o serie de cicluri orare permanente, 24 de ore, 7 zile din 7.
 • Pacientii sunt cazati in saloane cu 1, 2 sau 3 paturi. Fiecare salon asigura un confort sporit, fiind prevazut cu televizor full HD si grup sanitar propriu. Paturile sunt actionate electric, iar o parte dintre grupurile sanitare sunt complet amenajate pentru persoanele cu dizabilitati.
 • Pacientii pot servi masa fie in restaurantul unitatii medicale, fie in salon, in functie de preferinta si starea de sanatate.
 • Apartinatorii veniti in vizita au la dispozitie o parcare generoasa, cafenea si biblioteca in incinta spitalului.

Pentru Contact si programari: Call center 0264 933

Programari online: Solicita programare

 

 

Despre Medicover Romania

Din 1995, Medicover Romania a devenit unul dintre cei mai importanti furnizori de pe piata serviciilor de sanatate private, cu o retea de 26 de clinici in Bucuresti si in tara, patru spitale generaliste: in Bucuresti, Cluj-Napoca, Oradea si Craiova, 28 de cabinete on-site si peste 250 de unitati medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai inalte standarde medicale si deservesc o gama larga de specialitati medicale si chirurgicale. 

Medicover Romania face parte din Medicover, companie internationala de servicii medicale si de diagnostic, infiintata in 1995. Medicover opereaza o retea extinsa de clinici, spitale, facilitati de ingrijire specializata si laboratoare. Pietele principale ale Medicover sunt Polonia si Germania. In 2021, Medicover a avut venituri de 1.377 milioane de euro si peste 38.000 de angajati.

 

Data publicării 27.05.2022
Data ultimei actualizari 03.06.2022