Un an de la deschiderea Centrului pentru Interventii Cardiovasculare in cadrul Spitalului Pelican Medicover

In noiembrie 2020, in cadrul Spitalului Pelican Medicover din Oradea a fost inaugurat Centrul pentru Interventii Cardiovasculare, un centru de excelenta pentru diagnosticul si tratamenul bolilor cardiovasculare, unic in zona de nord-vest a Romaniei.
Un an de la deschiderea Centrului pentru Interventii Cardiovasculare in cadrul Spitalului Pelican Medicover

Dotat cu aparatura de ultima generatie, Centrul pentru Interventii Cardiovasculare este unul din cele mai avansate din tara, avand la dispozitie departamentele de Cardiologie, Cardiologie Interventionala, Electrofiziologie Cardiaca, Imagistica Cardiovasculara, Chirurgie Cardiaca si Vasculara.

Serviciul de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Centrului este coordonat de doamna doctor Mioara Cocora, unul dintre cei mai experimentati chirurgi cardiaci din Romania. Dr. Cocora Mioara a lucrat anterior la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara, unde a dobandit experienta profesionala relevanta. De-a lungul carierei sale, Dr. Mioara Cocora a realizat peste 7.000 de interventii chirurgicale, dintre care 5.000 de operatii cardiace si 2.000 de operatii vasculare ca prim operator.

Centrul din Oradea a oferit o oportunitate, prin conditiile hoteliere oferite bolnavilor, prin posibilitatea unei liste de asteptare mai scurte si materiale sanitare de cea mai buna calitate. Putem oferi fiecarui bolnav cele mai bune variante de materiale pentru tratamentul afectiunilor de care sufera. Sunt foarte multi pacienti tineri care isi doresc sa ajunga repede pe lista de asteptare ”, mentioneaza Dr. Cocora Mioara.

In cadrul Centrului pentru Interventii Cardiovasculare se pot trata multiple afectiuni cardiovasculare, precum stenoze si insuficiente valvulare, cardiopatii ischemice, cat si boli ale vaselor periferice.

Exista o linie de garda dedicata si cu toate ca este un serviciu nou, am avut deja o activitate considerabila. In decursul primului an de activitate, am  realizat  aproape 200 de interventii chirurgicale, 80% din aceasta patologie fiind chirurgie cardiaca pe cord deschis. Putem oferi toate interventiile din sfera chirurgiei cardiovasculare. Dintre toate aceste interventii, exista unele de o calitate deosebita pe care le putem oferi: revascularizarea miocardica exclusiv arteriala si chirurgia reconstructiva valvulara, ambele prelungind considerabil durata de viata a pacientilor ”, completeaza Dr. Cocora Mioara.

Un an de la deschiderea Centrului pentru Interventii Cardiovasculare in cadrul Spitalului Pelican Medicover

Serviciul de Cardiologie din cadrul Centrului este coordonat de Dr. Mut-Vitcu Bogdan, unul dintre pionierii Cardiologiei Interventionale.

“Misiunea noastra este in primul rand sa prelungim viata pacientilor cu boli cardiovasculare, dar si sa le oferim o viata cat mai buna, cat mai aproape de normalitate, incat sa se poata integra cat mai bine in familie, in societate, in activitatea profesionala. Pacientul este in centrul atentiei unei echipe multidisciplinare care lucreaza impreuna pentru a oferi cele mai bune solutii posibile.”

Spitalul Pelican este primul spital din zona de nord-vest a Romaniei care ofera pacientilor servicii medicale cardiovasculare complete, intr-o abordare integrata.

Data publicării 09.11.2021