Update: Participarea tatalui la nastere in Maternitatea Medicover, acomodarea insotitorului si protocolul de vizita

Cu responsabilitate si din grija pentru sanatatea pacientilor si a personalului din Maternitatea Medicover, pe fondul declararii epidemiei de rujeola de catre Ministerul Sanatatii si a cresterii numarului de cazuri de infectii respiratorii, va informam ca incepand cu data de 30 ianuarie 2024 am adoptat urmatoarele masuri de preventie:
Participarea tatalui la nastere in Maternitatea Medicover, acomodarea insotitorului si protocolul de vizita
 • Recomandam atat pacientilor, cat si apartinatorilor sa poarte masca de protectie
 • Purtarea corecta a mastii de protectie, acoperind nasul si gura, este indicata in interiorul Maternitatii Medicover pe durata internarii si/ sau a vizitei
 • Durata unei vizite este limitata la 10 minute
 • Este permis accesul unui singur apartinator/ vizitator
 • Persoanele cu dizabilitati/ nevoi speciale si copiii, pot beneficia de prezenta unui singur apartinator atat la consultatiile din ambulatoriu, cat si la internare
 • Vizitatorii vor purta echipament de protectie, acesta este pus la dispozitia lor la intrarea pe sectii
 • Este interzis accesul vizitatorilor si apartinatorilor care prezinta semne vizibile de infectie de tip respirator.

Cuprins

Protocolul de vizita pentru mama si nou nascut

Din cauza situatiei de risc epidemiologic, accesul vizitatorilor in maternitate este restrictionat.

Fiecare pacienta internata poate primi o vizita dupa nastere, cu o durata de maxim 10 minute, in intervalul orar 15:00-18:00. Este permis accesul unui singur vizitator.

Persoana care viziteaza mama si nou nascutul, indiferent de gradul de rudenie, trebuie sa fie clinic sanatoasa, sa nu prezinte semne clinice de infectie respiratorie, sa poarte masca si echipament de protectie. Accesul in unitate se va face pe baza unui act de identitate.

Vizitatorul va fi echipat cu masca, calota, halat de vizitator, botosi si va primi detalii legate de procedurile interne privind vizita.

Protocol de vizita in Maternitatea Medicover

Acomodarea insotitorilor in maternitate

Pentru viitoarele mamici, care au optat pentru insotitor pe durata spitalizarii la alegerea pachetului de nastere, insotitorul (partenerul sau persoana aleasa de mama) se poate interna si externa simultan cu pacienta.

Insotitorul nu poate parasi spitalul inainte de externarea pacientei.

Protocol insotitor la nastere

Pacientele internate in cadrul Maternitatii Medicover pot beneficia de un insotitor in sala de nastere, daca solicita in prealabil acest lucru. Accesul insotitorului este permis strict in sala de nasteri, dupa obtinerea acordului formal al medicului responsabil, si in functie de gradul de incarcare al sectiei la acel moment.

Pe parcursul vizitei, insotitorul va trebui sa respecte cateva reguli esentiale:

 • Va fi echipat cu halat de unica folosinta, botosi, capelina, masca, viziera, manusi de unica folosinta, toate fiind puse la dispozitie de spital; echipamentul va fi purtat corect pe intreaga perioada petrecuta in sala de nastere
 • Va ocupa un loc special desemnat, incercand sa nu impiedice buna desfasurare a actului medical
 • Nu va putea inregistra foto/video decat cu acordul scris al tuturor persoanelor prezente in sala de nasteri
 • Va respecta cererile adresate de catre personalul medical, inclusiv cererea de parasire temporara sau definitiva a salii de nastere
 • Inregistrarea video si fotografierea sunt permise cu acordul scris al tuturor persoanelor prezente in sala de nasteri
 • Va respecta prevederile din Regulamentul de Ordine Interioara pentru Pacientii Internati.

Persoana care insoteste mama (fie participa la nastere, fie ramane internata alaturi de mama), indiferent de gradul de rudenie, trebuie sa fie clinic sanatoasa si sa nu prezinte semne clinice de infectie respiratorie. Accesul in unitate se va face pe baza unui act de identitate.

Accesul persoanei desemnate se va face pe baza unei cereri completate de catre pacienta, si aprobata de catre medicul responsabil la acel moment.

 

Aceste masuri de preventie pot fi inconfortabile pentru pacienti, insa sunt esentiale pentru a ne proteja sanatatea, atat pe a noastra, cat si pe a celor dragi. Va multumim pentru intelegere si colaborare.

 

Data publicării 30.01.2024