• Știai că infecțiile materne din timpul sarcinii pot afecta fătul?

  Știai că infecțiile materne din timpul sarcinii pot afecta fătul?

  Infecțiile materne în timpul sarcinii reprezintă o cauză importantă de mortalitate și morbiditate materno – fetală. Infecțiile pot trece la făt în timpul sarcinii transplacentar, perinatal (sânge, secreții vaginale) sau postnatal (cel mai frecvent prin laptele matern).
 • Infecția parazitară cu oxiuri

  Infecția parazitară cu oxiuri

  Infecția cu oxiuri este o infecție parazitară foarte frecventă în rândul populației generale și afectează toate categoriile sociale.
 • Piciorul diabetic – prevenție, tratament și importanța comunicării în lupta cu boala

  Piciorul diabetic – prevenție, tratament și importanța comunicării în lupta cu boala

  Știai că aproximativ 15% din persoanele diagnosticate cu diabet zaharat pot să sufere de ulcerații la picioare? pe plan mondial, peste un milion de persoane cu diabet suferă o amputație la nivelul piciorului, iar 80% dintre acestea sunt precedate de leziuni ulcerative și infecții. Rata zilnică de amputații de membre inferioare pe zi în România este de 62, dintre care 30 la pacienții diabetici.
 • Infiltrațiile cu plasmă îmbogățită cu trombocite (PRP)

  Infiltrațiile cu plasmă îmbogățită cu trombocite (PRP)

  Infiltrațiile cu plasmă îmbogățită cu trombocite (PRP), așa numita “terapie vampir”, reprezintă o procedură biologică de ultimă generație pentru tratamentul afecțiunilor articulare, disponibilă în rețeaua Medicover.