• Ce trebuie sa stii despre intepatura de capusa

  Ce trebuie sa stii despre intepatura de capusa

  Encefalita de capusa (TBE) este cea mai importanta arboviroza in Europa afectand Suedia, Polonia, Centrul Europei (Cehia, Slovacia, Austria, Elvetia, Slovenia, Bavaria, Ungaria) si tarile fostei Uniuni Sovietice.
 • Ingrijirea organelor genitale ale copilului

  Ingrijirea organelor genitale ale copilului

  Organele genitale externe ale bebelusilor sunt foarte sensibile si de aceea este foarte important sa le ingrijesti corect pentru a preveni roseata, durerea si infectia.
 • Stiai ca infectiile materne din timpul sarcinii pot afecta fatul?

  Stiai ca infectiile materne din timpul sarcinii pot afecta fatul?

  Infectiile materne in timpul sarcinii reprezinta o cauza importanta de mortalitate si morbiditate materno – fetala. Infectiile pot trece la fat in timpul sarcinii transplacentar, perinatal (sange, secretii vaginale) sau postnatal (cel mai frecvent prin laptele matern).
 • Infectia parazitara cu oxiuri

  Infectia parazitara cu oxiuri

  Infectia cu oxiuri este o infectie parazitara foarte frecventa in randul populatiei generale si afecteaza toate categoriile sociale.
 • Piciorul diabetic – preventie, tratament si importanta comunicarii in lupta cu boala

  Piciorul diabetic – preventie, tratament si importanta comunicarii in lupta cu boala

  Stiai ca aproximativ 15% din persoanele diagnosticate cu diabet zaharat pot sa sufere de ulceratii la picioare? pe plan mondial, peste un milion de persoane cu diabet sufera o amputatie la nivelul piciorului, iar 80% dintre acestea sunt precedate de leziuni ulcerative si infectii. Rata zilnica de amputatii de membre inferioare pe zi in Romania este de 62, dintre care 30 la pacientii diabetici.
 • Infiltratiile cu plasma imbogatita cu trombocite (PRP)

  Infiltratiile cu plasma imbogatita cu trombocite (PRP)

  Infiltratiile cu plasma imbogatita cu trombocite (PRP), asa numita “terapie vampir”, reprezinta o procedura biologica de ultima generatie pentru tratamentul afectiunilor articulare, disponibila in reteaua Medicover.