Program de parenting - cursul de educatie prenatala

De abia v-ati obisnuit cu gandul ca veti fi parinti si incercati sa va informati despre ce inseamna acest lucru. Rolul de parinte este cel mai important din viata fiecarui om, de aceea ar trebui sa aflati tot ce implica sarcina, nasterea si ingrijirea nou nascutului direct de la specialisti.
educatie prenatala
Program parenting

Angela Dinu, coordonatorul programului de educatie prenatala “Arta de a fi parinte”, si-a inceput cariera de moasa in urma cu 35 de ani. In timp a devenit convinsa de nevoia de educatie prenatala a cuplului, fiind martora la probleme si complicatii ce au pus de multe ori viata mamei si a fatului la mare risc. 


Angela Dinu s-a specializat pe probleme de educatie prenatala la Universitatea de Vest din Bristol, UK obtinand diploma de instructor in “Arta de a fi parinte”. Preocupata de ingrijirea femeii in timpul vietii reproductive, a beneficiat de o bursa de studii la Clinica Beilinson Campus-Israel. Au urmat apoi alte specializari in Sanatate Internationala, Nursing si Management la Universitatea Georgetown Washington DC.

A impartasit cu generozitate si altor colege din Bucuresti si din tara din vasta experienta de predare in “Arta de a fi parinte”.  Membra de onoare a Asociatiei Moaselor din Romania, Angela Dinu a initiat acest program cu ani in urma in Bucuresti, l-a perfectionat si adaptat continuu nevoilor “cuplului gravid”.

Cursul de educatie prenatala „Arta de a fi parinte” este un program care va ajuta sa intelegeti ce se intampla cu fatul de la conceptie pana la nastere, cum sa va pregatiti ca viitori parinti si cum sa ingrijiti nou-nascutul.


Programul Medicover se adreseaza cuplului si ii pregateste pe viitorii parinti pentru transformarile din timpul sarcinii, nasterii, a perioadei de recuperare dupa nastere, cat si pentru ingrijirea pas cu pas a sugarulu

Ce este parenting-ul?

Parenting-ul este o denumire, noua, asociata cu secolul 21, pentru o sarcina care exista dintotdeauna. Definitia de "parenting", ne descrie procesul prin care copilul primeste de la parinti, suport atat fizic, emotional, intelectual, etc pentru a putea creste armonios, de la nastere si pana la varsta adulta.

De ce este nevoie de educatie pentru a fi parinte?

Oamenii sunt diferiti, prin urmare, fiecare are nevoi diferite si doreste raspunsuri specifice, care ar putea diminua ingrijorarile legate de sarcina, nastere si de ingrijirea bebelusului.
 
Nasterea unui copil este un amestec de sentimente si emotii contradictorii uneori, care va poate surprinde nepregatiti in tranzitia de a deveni parinte. Acest rol este neinvatat suficient si cum orice rol cere indemanari, se poate invata, ca si o arta  – Arta de a fi parinte.

Prin programul "Arta de a fi parinte" veti invata multe lucruri despre sarcina si despre:

• cum sa fiti informati si increzatori in voi insiva
• cum sa faceti fata acestui eveniment minunat, dar si solicitant – nasterea
• cum sa luati o decizie informata privind optiunile de nastere (cea naturala vs. operatia cezariana)

Ce include programul?

• 6 lectii cu participarea interactiva a ambilor parinti
• vizitarea maternitatii si a facilitatilor
• discutii cu personalul medical
• materialele de curs: manual, brosuri, planul de nastere
• demonstratii practice, jocuri pe roluri, vizionari de filme
• la incheierea cursului, participantii primesc diplome si un certificat de puericultura

Structura programului 

Programul se deruleaza pe parcursul a 6 lectii cu durata de 2 ore fiecare si cuprinde urmatoarele teme:
 
1. Dezvoltarea embrionului si a fatului in uter
2. Travaliul si nasterea vs. operatia cezariana
3. Ingrijirile postnatale / postoperatorii
4. Alimentatia nou-nascutului (alaptarea, alimentatia artificiala)
5. Ingrijirea nou-nascutului (caracteristici, aspectul, testele si baia nou-nascutului)
6. Curs de puericultura – evaluare, diplome, atestat de puericultura
 
Grupele sunt constituite din maxim 6 cupluri pentru a asigura conditiile optime de implicare si desfasurare. Momentul ideal pentru a va inscrie in program este incepand din saptamana 24 de sarcina.
 
Pretul pentru pachetul de 12 ore de curs este 400 RON pentru cuplu, incluzand toate materialele ajutatoare si eliberarea atestatului de puericultura.
 
Pregatiti-va pentru marele eveniment fiind “studenti” la cursurile care va invata sa deveniti parinti!
 
Pentru inscriere va rugam sa trimiteti mail la adresa angela.dinu@medicover.ro cu urmatoarele date: nume, prenume, numarul de telefon, varsta, varsta sarcinii, numele medicului obstetrician.
 
Inscrierile la curs se pot face la telefon 0754 016 283 sau pe pagina cursului, prin completarea formularului de inscriere.

 

Surse:

Parenting: Science and Practicehttps://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/15295192.2001.9681208?journalCode=hpar20#

Data publicării 09.10.2018