Dotare noua la Spitalul Medicover Cluj: robotul chirurgical Rosa, dedicat interventiilor de protezare a genunchiului

Din dorinta de a fi alaturi de pacienti si de a facilita procesul de vindecare, Spitalul Medicover Cluj anunta faptul ca si-a extins gama de aparatura ultra-moderna, prin achizitia unui robot de ultima generatie, utilizat in interventiile de protezare partiala sau totala a genunchiului. Noul robot chirurgical achizitionat se numeste Rosa, si este singurul de acest fel din Cluj, fiind varf de gama in domeniul ortopediei.

Robotul chirurgical ROSA ajuta chirurgii ortopezi in interventiile de protezare a genunchiului, oferind o acuratete ridicata, precizie sporita si o reducere la minim a posibilelor erori ce pot surveni in timpul interventiei chirurgicale.

„Robotul culege informatiile de la nivelul membrului inferior al pacientului si le afiseaza pe un ecran digital, in timp real, in cadrul interventiei chirurgicale. Utilizand aceste informatii complexe, medicul poate lua decizii si poate efectua gesturi cu o acuratete foarte mare. De asemenea, robotul, pe langa culegerea si afisarea acestor informatii extrem de utile, permite efectuarea interventiei si simularea rezultatului, ajutand medicului sa aleaga, dintr-o infinitate de posibilitati, varianta cea mai potrivita pentru articulatia respectiva”, mentioneaza Conf.dr. Adrian Todor, Medic Primar Ortopedie-Traumatologie.

Acuratetea sporita pe care o ofera robotul Rosa creste precizia interventiei chirurgicale si contribuie la imbunatatirea ratei de succes a acestui tip de interventii, complexe prin natura lor.

Care sunt avantajele robotului chirurgical Rosa?

Principalul avantaj pe care il ofera robotul Rosa, dincolo de acuratetea si precizia ridicata, este imbunatatirea planului pre-operator. Prin tehnologia avansata pe care o detine, robotul ROSA integreaza imaginile radiologice (CT, RX) efectuate de pacient anterior operatiei in softul propriu, astfel incat in momentul interventiei sa ofere medicului o imagine cat mai exacta si optiuni cat mai precise in ceea ce priveste abordarea interventiei. 

De asemenea, gama extinsa de optiuni oferite ajuta medicul chirurg sa aiba o privire de ansamblu a efectelor si rezultatelor produse de varianta de interventie pe care o alege.

Tehnologia robotica este un suport real pentru echipa chirurgicala, permitand analiza unor informatii precise care in trecut erau bazate pe un simt tactil sau vizual al medicului. Cu ajutorul robotului chirurgical,  acestea sunt afisate acum pe un ecran cu o acuratete submilimetrica sau pana la 0,5 grade.

Mai mult decat atat, cu ajutorul robotului chirurgical Rosa, agresiunile asupra tesuturilor moi sunt reduse la minim, astfel incat nivelul de sangerare este cat mai redus.

Cui ii este recomandata interventia chirurgicala ortopedica asistata robotic?

Abordul chirurgical robotic este recomandat tuturor pacientilor care au nevoie de o artroplastie totala de genunchi.

Aceasta interventie este recomandata pacientilor tineri, care au nevoie de o articulatie ce le poate permite un stil de viata activ, sa faca sport si care, de asemenea, au nevoie de longevitate mai mare. De asemenea, abordul chirurgical robotic mai este recomandat si pacientilor la care instrumentarul conventional nu poate fi utilizat, de exemplu pacientii cu interventii chirurgicale anterioare, care  au material de fixare restant (tije, placi) ”, completeaza  Conf. dr. Adrian Todor, Medic Primar Ortopedie-Traumatologie.

Avantajele pacientului care beneficiaza de abord chirurgical robotic pentru protezarile de genunchi sunt extinse. Interventia este sigura, precisa si eficienta, iar rezultatele sunt predictibile.

Robotul chirurgical Rosa este al doilea robot achizitionat de Spitalul Medicover Cluj. Acesta mai dispune si de robotul Davinci, utilizat intr-o varietate larga de patologii din sfera chirurgiei generale, urologice, hepatobiliare sau bariatrice.

 

Despre Medicover Romania 

Din 1995, Medicover Romania a devenit unul dintre cei mai importanti furnizori de pe piata serviciilor de sanatate private, cu o retea de 41 de clinici in Bucuresti si in tara si 5 spitale generaliste: in Bucuresti, Cluj-Napoca, Oradea si Craiova, 28 de cabinete on-site si peste 250 de unitati medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai inalte standarde medicale si deservesc o gama larga de specialitati medicale si chirurgicale.

Medicover Romania face parte din Medicover, companie internationala de servicii medicale si de diagnostic, infiintata in 1995. Medicover opereaza o retea extinsa de clinici, spitale, facilitati de ingrijire specializata si laboratoare. Pietele principale ale Medicover sunt Polonia, Germania, Romania si India. In 2022, Medicover a inregistrat venituri totale de 1.510 milioane de euro, avand peste 44.000 de angajati. Pentru mai multe informatii, vizitati: www.medicover.com

 

Data publicării 03.04.2024
Data ultimei actualizari 10.04.2024