Dr. Cristina Coman este noua sefa a sectiei de neonatologie a Maternitatii Medicover

Dr. Cristina Coman, medic cu dubla specializare - Pediatrie / Neonatologie, cu peste 30 de ani de experienta, este noua coordonatoare a sectiei de neonatologie a Maternitatii Medicover din Bucuresti. Ii uram bun venit in echipa de specialisti Medicover! Suntem onorati sa avem alaturi un medic cu experienta remarcabila in domeniu, ghidat in activitatea profesionala de excelenta actului medical si de valori indispensabile in relatia cu tinerii parinti, asa cum sunt rabdarea, compasiunea si empatia.
Dr. Cristina Coman este noua sefa a sectiei de neonatologie a Maternitatii Medicover

In cei peste 30 de ani de activitate, am invatat ca darul pe care viata ni-l face este chiar copilul care apare pe lume. Este un om in miniatura pe care trebuie sa il incurajam sa se dezvolte si sa exploreze. Avem aceasta exigenta responsabilitate de a-i proteja cresterea armonioasa, o datorie care mie cel putin imi da o energie extraordinara de a excela in aplicarea celor mai bune modalitati de ingrijire si tratament a nou-nascutilor, alaturi, desigur, de parintii fara de care aceasta realizare minunata nu ar fi posibila. - declara doamna doctor Cristina Coman.

Dr. Cristina Coman este medic primar Pediatru si specialist Neonatolog, avand competente profesionale in reanimarea, tratamentul si ingrijirea nou-nascutilor prematuri, dobandite in cadrul unei maternitati de nivel III – unitati sanitare acreditate in acordarea de asistenta medicala pentru nou-nascutul cu risc major si comorbiditate, cu incidenta crescuta a complicatiilor imediat dupa nastere, precum SDRDS – Sindromul de Detresa Respiratorie prin Deficit de Surfactant, principala cauza de morbiditate si mortalitate neonatala, la prematuri.

Dupa absolvirea Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, dr. Cristina Coman si-a inceput activitatea ca medic rezident in Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu din Bucuresti.

De-a lungul carierei, s-a implicat in numeroase proiecte care i-au consolidat expertiza si actualizat cunostintele medicale in acord cu cele mai noi practici din domeniul sanatatii, totul in beneficiul micilor pacienti.

In activitatea profesionala, a participat la programe de formare a specialistilor implicati in furnizarea de servicii medicale pentru preventia nasterii premature si pentru ingrijirea nou-nascutului prematur in vederea reducerii mortalitatii si morbiditatii infantile, si imbunatatirea calitatii vietii copiilor cu afectiuni cardiovasculare prin formarea profesionala specializata a personalului medical pediatric.

In activitatea stiintifica de cercetare, s-a dedicat proiectului de recunoastere automata a plansetelor nou-nascutilor, o cercetare aplicata in domeniile neonatologiei si recunoasterii tiparelor, cu scopul de a contribui la diagnosticarea diferitelor patologii si la interpretarea nevoilor sugarului.

Angajamentul fata de pacienti, devotamentul pentru profesia aleasa se remarca si prin contributia in proiectul „First Bebe”, unde dr. Coman a sustinut cursuri de ingrijire nou-nascut, masuri de prim ajutor pentru parinti, dar si prin participarea la cursuri si specializari in tara si in afara tarii in domeniiul investigatiilor imagistice (ecografie trans-fontanelara si cord) la nou-nascut, suportul ventilator al bolnavului (nou-nascut si copil) in stare critica, bolile respiratorii grave la copii.

 

Ii uram bun venit in echipa Medicover doamnei doctor Cristina Coman, un medic de exceptie care ne impartaseste viziunea cu privire la o nastere prietenoasa, cu suport adecvat, unde mama si copilul reprezinta o prioritate absoluta pentru echipa medicala.

Data publicării 14.12.2022
Data ultimei actualizari 05.09.2023