Dr. Mihai Ionescu a primit titlul de Chirurg de Excelenta in chirurgia obezitatii!

La inceputul lunii decembrie, Dr. Mihai Ionescu, medic primar Chirurgie Generala in cadrul Medicover, a primit titlul de Chirurg de Excelenta in chirurgia obezitatii din partea Consiliului European de Acreditare pentru Chirurgie Bariatrica (EAC-BS). Acest titlu vine ca o recunoastere a eforturilor continue, dedicarii si perseverentei in a obtine cele mai bune rezultate, precum si de a asigura o experienta medicala exceptionala fiecarui pacient care ajunge in cadrul Spitalului Medicover. Distinctia obtinuta de dr. Mihai Ionescu ne onoreaza si suntem profund recunoscatori pentru faptul ca face parte din cadrul echipei Medicover.
Dr. Mihai Ionescu a primit titlul de Chirurg de Excelenta in chirurgia obezitatii!

Distinctia de Excelenta in bariatrie este rezultatul unei experiente de peste 10 ani de chirurgie metabolica, in care Dr. Mihai Ionescu a operat peste 1.000 de pacienti, cu rezultate remarcabile, de fiecare data.

Aceasta distinctie se acorda numai in anumite conditii. In urma cu 2 ani, am aplicat si am inceput demersurile pentru obtinerea acestui statut, care poate reprezenta o garantia a unor servicii medicale la un nivel cu adevarat european, atat prin specializarea si experienta echipei, cat si in ceea ce priveste dotarile tehnice necesare pentru realizarea acestui tip de chirurgie”, declara dr. Mihai Ionescu.

Ce reprezinta statutul de chirurg de excelenta in chirurgia obezitatii/excelenta in bariatrie?

Distinctia de Excelenta in bariatrie se acorda atunci cand sunt intrunite anumite conditii/standarde de calitate a actului medical. Aplicantii trebuie sa respecte un set foarte clar de reguli si norme, cat si protocoale foarte bine puse la punct, recunoscute de forurile nationale si internationale. Printre acestea se numara:

  • Alcatuirea unei echipe multidisciplinare de tratament al obezitatii. Mai exact, echipa medicala este alcatuita din specialisti din diferite specialitati medicale, a caror experienta ajuta la obtinerea unei rate de succes de 100% a interventiilor chirurgicale si a recuperarii rapide post operatorii a pacientului.
  • Aparatura utilizata si dotarile tehnice existente trebuie sa corespunda unor standarde de calitate ridicate, pentru a obtine rezultate exceptionale, in deplina siguranta pentru pacient.
  • Pacientii sunt introdusi intr-un registru codificat de chirurgie metabolica
  • Respectarea criteriilor de indicatie si standard de calitate ale actului medical
  • Respectarea normelor de monitorizare postoperatorie a pacientilor.
  • Respectarea normelor si criteriilor in timp real, precum si raportarea catre comunitatea stiintifica internationala de specialitate, adica IFSO (Federatia Internationala de Chirurgie a Obezitatii)

”Aceasta distinctie este un efort comun, atat al meu, cat si al echipei pe care o coordonez. Totul a pornit de la binele pacientului si ceea ce putem face noi pentru a oferi o experienta medicala la cele mai inalte standarde existente. Usor nu a fost, dar ma bucur ca am reusit sa finalizez acest proces. Acesta este doar inceputul unei situatii care ar trebui sa devina norma in practica medicala din Romania”, completeaza dr. Mihai Ionescu.

In cadrul Spitalului Medicover sunt efectuate zilnic interventii de chirurgie bariatrica. Operatia este doar o parte din demersul de scadere ponderala. Rezultatele obtinute sunt exceptionale, pacientii slabind in decurs de cateva luni pana la 60-70 de kilograme, uneori chiar si mai mult. Mai exact, printr-o singura interventie, pacientul poate sa piarda intre 75%-100% din excesul ponderal.

Chirurgia obezitatii nu altereaza nutritia si nici nu predispune la un deficit de absorbtie.

Dr. Mihai Ionescu a primit titlul de Chirurg de Excelenta in chirurgia obezitatii!

De 12 ani, am tratat cu succes peste 1.000 de pacienti, prin chirurgie bariatrica. Cred ca aceasta este cea mai revolutionara idee chirurgicala a ultimilor 50 de ani, deoarece rezolva nu numai obezitatea, ci si bolile asociate. In acelasi timp, schimba destine si aduce speranta, iar aceste doua aspecte reprezinta motivatia mea in fiecare zi”, mentioneaza Dr. Mihai Ionescu.

Peste 4 milioane de oameni mor in fiecare an ca urmare a obezitatii. Conform statisticilor, din 1975 pana in 2016, prevalenta copiilor si adolescentilor supraponderali sau obezi cu varsta cuprinsa intre 5-19 ani a crescut de patru ori, de la 4% la 18% la nivel global. Astazi mai multe persoane sunt obeze decat subponderale in toate regiunile globului, cu exceptia Africii sub-sahariene si a Asiei.

”Pacientii vor avea garantia unei alegeri sigure. Aici facem lucrurile ca peste tot in lumea civilizata europeana si din America de Nord. Suntem dedicati unui demers corect si unor rezultate pe termen lung. In cele din urma, semnificatia ultima este ca ne pasa cu adevarat de pacienti. Iar pentru mine, ca medic si sef de sectie, urmarea este ca va trebui tot timpul sa mentin, atat personal, cat si la nivelul sectiei pe care o coordonez, un nivel foarte ridicat al calitatii actului medical”, mentioneaza dr. Mihai Ionescu.

Dr. Mihai Ionescu este medic primar in Chirurgie generala si coordoneaza Departamentul de Chirurgie Generala si Bariatrica din cadrul Spitalului Medicover. Dr. Mihai Ionescu are o  experienta de peste 15 ani in domeniul medical. Are competenta in Chirurgia obezitatii, Chirurgia oncologica, Chirurgia planseului pelvin, Chirurgia laparoscopica. Este membru in Colegiul Medicilor din Romania, Societatea de Chirurgie, Asociatia Romana de Chirurgie Endoscopica(ARCE), Asociatia Europeana de Chirurgie Endoscopica (EAES) si in Consiliul Medical General (GMC-UK).

Data publicării 07.01.2022