Explorari imagistice avansate cu cel mai nou sistem Computer Tomograf (CT) in Clinica Medicover Iasi

Clinica Medicover Iasi a fost dotata recent cu aparatura performanta pentru examinari CT, produsa de GE Healthcare. Pacientii din zona de est a tarii au astfel acces la investigatii medicale imagistice de mare precizie, esentiale in diagnosticarea si evaluarea unor patologii cu rate de incidenta tot mai ridicate: tumori maligne (cancere), boli cardiovasculare, afectiuni ale sistemului circulator. Examenul CT este de un real ajutor pentru depistarea trombilor vasculari - cheaguri de sange care blocheaza circulatia sangvina a creierului, si care pot pune in pericol viata pacientului prin producerea de Accidente Vasculare Cerebrale (AVC), leziuni ale maduvei spinarii, hemoragii si fracturi.
Explorari imagistice avansate cu cel mai nou sistem Computer Tomograf (CT) in Clinica Medicover Iasi

Computerul Tomograf (CT) combina razele X cu tehnologia computerizata progresista pentru a reda imagini in detaliu, clare, ale structurilor interne si organelor corpului, sustinand echipa medicala in procesul de diagnosticare si monitorizare. De asemenea, echipamentul CT este prevazut cu tehnologia Dose Watch pentru reducerea dozei de radiatie administrate in timpul investigatiei.

Echipamentul CT vine sa completeze abordarea terapeutica a pacientului la cele mai inalte standarde. Incepand din luna iunie a acestui an, clinica Medicover Iasi pune la dispozitia pacientilor sai sistemul de rezonanta magnetica SIGNA Explorer pentru scanari RMN/ IRM. Aceste investitii fac parte dintr-un program amplu al companiei Medicover Romania, in valoare de 5 milioane de euro, de extindere a centrelor de imagistica high-tech la nivel national.

In cadrul clinicii Medicover Iasi, la recomandarea medicului, pacientii pot efectua examinari CT cu sau fara substanta de contrast pentru investigarea diferitelor parti ale corpului:

  • CT zona capului
  • CT abdomen
  • CT coloana vertebrala
  • Angiografie CT.

Rezultatele se pot elibera pe suport CD imediat. Interpretarea rezultatelor se elibereaza in maxim 5 zile lucratoare de la realizarea investigatiei, pe suport de hartie.

Programeaza-te la o investigatie imagistica in clinica Medicover Iasi:

Call Center

PROGRAMEAZA-TE ACUM

In ce situatii este recomandat Computerul Tomograf (CT)?

Pentru a efectua o investigatie CT, pacientul are nevoie de o recomandare de la medicul specialist in care este specificat segmentul de corp ce urmeaza a fi examinat. In cazul in care este necesara administrarea de substanta de contrast, sunt necesare si analizele de sange uree si creatinina.

Deoarece tehnologia inteligenta creata de specialisti reproduce imagini de inalta calitate din interiorul corpului, la un nivel scazut de radiatii, medicul poate recomanda efectuarea unui CT in multiple situatii:

  • Diagnostic - leziuni ale oaselor, afectarea organelor interne, anomalii ale fluxului sangvin, cancer, accident vascular cerebral.
  • Evaluare – datele obtinute prin scanarea CT ajuta medicul sa determine localizarea exacta, dimensiunea si particularitatile unei tumori inainte de a incepe radioterapia, ca parte a tratamentului oncologic.
  • Monitorizare – pe durata tratamentului, datele clinice oferite prin investigatia CT ghideaza echipa medicala in adoptarea schemelor de tratament. Spre exemplu, prin imagistica medicala se urmareste dimensiunea tumorilor maligne, stabilind astfel eficacitatea medicatiei sau nevoia de ajustare a acesteia pentru un raspuns mai bun al organismului la tratament.

Accesul la tehnologii medicale perfomante este un criteriu esential in managementul sanatatii publice si constituie un instrument indispensabil in diagnosticarea si monitorizarea patologiilor la cel mai inalt nivel de precizie. Medicover isi consolideaza permanent eforturile de a asigura unui numar cat mai mare de pacienti acces la investigatii si examinari medicale sigure, la standarde internationale.

 

La Medicover, poti achizitiona si online investigatia CT, accesand store.medicover.ro/CT
Alege investigatia dorita, confirma datele, iar dupa efectuarea platii, colegii nostri te vor contacta pentru stabilirea programarii.

Investigatii CT

CUMPARA ONLINE

Data publicării 03.10.2022
Data ultimei actualizari 05.10.2022