Ii uram bun venit in echipa Medicover doamnei doctor Ileana Raluca Nistor, medic neurolog

Echipa de specialisti Medicover se extinde! Doamna doctor Ileana Raluca Nistor, medic primar neurolog cu peste 15 ani de experienta, sef de sectie Neurologie I in cadrul Spitalului Universitar Bucuresti, acorda, din 19 septembrie, consultatii in clinica The Bridge din Bucuresti.
Ii uram bun venit in echipa Medicover doamnei doctor Ileana Raluca Nistor, medic neurolog

Dr. Ileana Raluca Nistor este disponibila pentru consultatii in clinica Medicover The Bridge, din Str. Sergent Constantin Ghercu 1A, sector 6.

Call Center

PROGRAMEAZA-TE ACUM

Doamna doctor are competente in ultrasonografie Doppler cervico-cerebrala – o investigatie imagistica complexa necesara in diagnosticarea bolilor cerebrovasculare care afecteaza circulatia sangvina la nivelul creierului. Domnia sa este sef de lucrari Neurologie la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, este membra a Societatii de Neurologie din Romania (SNR) si a Academiei Europene de Neurologie, fiind implicata in sectiunea de Neurooncologie din partea SNR.

Autor si coautor a numeroase lucrari stiintifice, a participat la conferinte si congrese de specialitate, iar de-a lungul activitatii profesionale si universitare a colaborat cu renumitul medic neurolog prof. dr. Ovidiu Bajenaru.

Investigatii medicale Raluca Nistor - Medicover

Printre investigatiile realizate de dr. Raluca Nistor se numara:

  • Ecografia Doppler carotidian care permite examinarea in detaliu a dimensiunii si a structurii vaselor de sange. Este o investigatie non-invaziva, nedureroasa, prin care se pot depista anomalii prezente la nivelul vaselor de sange, anomalii ce pot evolua catre complicatii, asa cum este accidentul vascular cerebral din cauza arterelor carotide.
  • Ecografia Doppler cervico-cerebral si cu fereastra occipitala este tehnica imagistica de diagnosticare a patologiilor - vasculopatie cerebrala, anevrisme intracraniene si alte malformatii. De asemenea, este indicata ca metoda de screening a circulatiei cervico-cerebrale la pacientii cu ateromatoza, stenoza si/ sau atunci cand sunt mai multi factori de risc asociati: prezenta unor afectiuni - hipertensiune, diabet zaharat, dislipidemii, precum si existenta unui istoric familial de accident vascular cerebral.
  • Ecografia Doppler transcranian este recomandata in examinarea fluxului sangvin la nivel cerebral pentru a pune in evidenta ingustarea vaselor cerebrale spre exemplu. O astfel de investigatie poate preveni instalarea unor boli severe prin depistarea acestora in stadii incipiente. Diagnosticul precoce si adoptarea unei scheme terapeutice sunt esentiale in limitarea si controlul unor patologii cu rate mari de deces.
  • Ecografia Doppler cervico-cerebral este metoda standard de explorare a afectiunilor vasculare cu scopul de a stabili/ confirma un diagnostic sau de a evalua modul in care boala progreseaza.

Activitatea domniei sale si a colegilor neurologi este deosebit de importanta, in special, pe fondul cresterii numarului de afectiuni din sfera neurologica. Accidentul vascular cerebral (AVC), dementa, boala Alzheimer sunt printre cele mai frecvente patologii severe tratate de catre medicul neurolog.

Cand ar trebui sa mergem la un consult neurologic?

Anumite semne si simptome carora pacientul nu le poate atribui o cauza sau pe care le asociaza cu alte probleme de sanatate ori varsta inaintata sunt de fapt manifestari clinice ale unor conditii medicale care vizeaza sistemul nervos.

Cele mai comune semne care indica ca este cazul sa programam o consultatie de specialitate la medicul neurolog:

  • Dureri de cap inexplicabile, fie dureri cronice, fie dureri acute
  • Aparitia unor pierderi de memorie sau exprimentarea starilor de confuzie
  • Aparitia tulburarilor de echilibru, inclusiv furnicaturi ale membrelor inferioare, tremor
  • Aparitia simptomelor neurologice asociate efectelelor pe termen lung ale infectiei cu SARS-CoV-2, cunoscute sub denumirea de sindrom post-COVID sau Long Covid - probleme legate de memorie si de concentrare, gandire incetosata, oboseala, furnicaturi, dureri de cap
  • Instalarea unor stari de ameteala sau sentimentul ca "lucrurile se invart in jur"
  • Amorteli si furnicaturi - mai ales atunci cand se resimt pe o parte a corpului pot fi semne ale unui accident vascular cerebral (intreruperea fluxului sangvin la nivelul creierului prin obstructia sau ruperea unei artere cerebrale) ori ale altor afectiuni grave.

 

Prezentarea la medic inca de la aparitia primelor simptome reprezinta unul dintre instrumentele pe care pacientul le are la indemana pentru a preveni o evolutie nefavorabila a patologiilor cerebrovasculare.

Data publicării 19.09.2022