Primul Centru din Romania dedicat tratamentului cancerului de prostata se deschide la Bucuresti in cadrul Spitalului Medicover Pipera

Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Romania, inaugureaza Centrul Cancerului de Prostata Bucuresti, un proiect unic in tara nostra care are ca scop abordarea multidisciplinara a pacientului.
Centrul Cancerului de Prostata Bucuresti - Medicover

„La Medicover, spiritul antreprenorial se manifesta si in modul in care sprijinim si imputernicim echipele noastre medicale. Prin lansarea Centrului Cancerului de Prostata Bucuresti, demonstram angajamentul nostru fata de aceasta valoare fundamentala Medicover, punand la dispozitia echipei noastre de urologi resursele, tehnologia si suportul necesar pentru a atinge excelenta in ingrijirea pacientilor." - Dr. Florinela Cirstina, Director General Medicover Romania

Centrul Cancerului de Prostata Bucuresti din Spitalul Medicover Pipera este coordonat de Dr. Mircea-Gabriel Onaca, medic specialist urolog, cu specializare oncologica robotica si laparoscopica in Olanda si Dr. Gheorghe Nita, medic primar urolog. Echipa reuneste chirurgi urologi, oncologi, specialisti in radioterapie si imagistica, ATI, experti in anatomie patologica, analize de laborator si alte specializari. Pacientii sunt indrumati de catre un manager de caz dedicat, pe parcursul tratamentului.

Dr. Mircea-Gabriel Onaca - Medic Specialist Urologie, Dr. Florinela Cirstina - Director General Medicover Romania, Dr. Gheorghe Nita - Medic Primar Urologie

Potrivit datelor oficiale, in Romania sunt diagnosticate anual peste 10.000 de cazuri de cancer de prostata.

„Abordarea integrata a tratamentului prostatei este o premiera pentru Romania, unde cancerul de prostata este cea mai frecventa afectiune in randul barbatilor de peste 50 de ani, fiind a treia cauza de mortalitate prin cancer. Operatia pentru indepartarea tumorii face parte din conduita terapeutica pentru 90% din cancerele de prostata surprinse in stadii localizate. Pacientul poate avea nevoie ulterior de tratamente oncologice, radioterapie, kinetoterapie, iar acest centru reuneste toti specialistii de care are nevoie pe drumul spre vindecare”, explica Dr. Gheorghe Nita, medic primar urologie.

Frecventa cancerului de prostata creste odata cu inaintarea in varsta si conform statisticilor aproximativ 1 din 7 barbati cu varsta de peste 65 de ani este posibil sa dezvolte aceasta boala.

„Majoritatea pacientilor operati in ultimele sase luni aveau in jur de 50 de ani, iar cel putin jumatate prezentau forme agresive de cancer de prostata, operatia fiind absolut necesara. Multi dintre acestia prezentau si comorbiditati, mai ales din sfera cardio-vasculara si obezitate. Astfel, majoritatea nu ar fi putut fi operati decat prin procedura robotica”, spune Dr. Mircea-Gabriel Onaca, medic specialist chirurgie urologica.

Pacientii Centrului Cancerului de Prostata beneficiaza de primul consult in trei zile de la primul contact, de diagnostic precis in maximum zece zile si de initierea tratamentului personalizat in doua saptamani de la stabilirea diagnosticului.

Chirurgia robotica ofera avantaje considerabile in tratarea cancerului de prostata, precum rezultate oncologice foarte bune cu pastrarea continentei si a functiei sexuale, frecventa foarte scazuta a complicatiilor, durata scurta de internare si recuperarea postoperatorie mai rapida.

Spitalul Medicover Pipera, inaugurat in luna iunie 2023, dispune de robot chirurgical da Vinci Xi, de ultima generatie. Dintre operatiile robotice efectuate de echipa de chirurgie urologica, peste 80% au fost pentru cazuri de cancer de prostata (prostatectomie radicala), urmate de cancere renale, rinichiul putand fi salvat in majoritatea cazurilor si de cancere de vezica urinara, unde s-a putut construi robotic o noua vezica. Pacientii operati au fost din Bucuresti – Ilfov dar si regiuni precum Constanta, Braila sau Galati.

De asemenea, Centrul Cancerului de Prostata Bucuresti va fi implicat in activitati de cercetare stiintifica in beneficiul pacientilor, in implementarea de maniere inovative de diagnostic si tratament, bazate inclusiv pe inteligenta artificiala.

Odata cu lansarea Centrului, Medicover da si startul unei campanii de informare, #RusineaDauneazaGravSanatatii, pentru a incuraja barbatii sa efectueze testele necesare depistarii precoce a cancerului de prostata. Odata cu deschiderea Centrului, are loc si lansarea campaniei #RusineaDauneazaGravSanatatii, care isi propune sa creasca numarul pacientilor care efectueaza screening pentru depistarea precoce a cancerului de prostata. Programul de screening presupune analiza biomarkerului PSA (antigen specific prostatic), urmat de un consult la medicul urolog.

Despre Medicover Romania

Din 1995, Medicover Romania a devenit unul dintre cei mai importanti furnizori de pe piata serviciilor de sanatate private, cu o retea de 41 de clinici in Bucuresti si in tara, si 5 spitale generaliste in: Bucuresti, Cluj-Napoca, Oradea si Craiova, 25 de cabinete on-site si peste 250 de unitati medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai inalte standarde medicale si deservesc o gama larga de specialitati medicale si chirurgicale. 

Medicover Romania face parte din Medicover, companie internationala de servicii medicale si de diagnostic, infiintata in 1995. Medicover opereaza o retea extinsa de clinici, spitale, facilitati de ingrijire specializata si laboratoare. Pietele principale ale Medicover sunt Polonia, Germania, Romania si India. In 2022, Medicover a avut venituri de 1.510 milioane de euro si peste 44.000 de angajati. Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul www.medicover.com

 

 

Data publicării 28.02.2024
Data ultimei actualizari 29.02.2024