Prof. Dr. Sebastian Cozma, medic primar ORL supraspecializat in reabilitare auditiva, face parte din echipa Medicover Iasi

Medicover isi extinde echipa de profesionisti cu domnul Prof. Dr. Sebastian Cozma, medic primar ORL, supraspecializat in audiologie, reabilitare auditiva prin implant cohlear si patologia sistemului vestibular, care va oferi consultatii pacientilor in clinica Medicover din Iasi. Prof. Dr. Sebastian Cozma este recunoscut la nivel national si international, fiind coordonatorul Programului national de tratament al surditatii prin proteze auditive implantabile din Romania, si fondatorul Compartimentului de Audiologie si Vestibulogie din cadrul Spitalul Clinic de Recuperare Iasi, pe care l-a coordonat timp de 10 ani.
Prof. Dr. Sebastian Cozma, medic primar ORL supraspecializat in reabilitare auditiva, face parte din echipa Medicover Iasi

Incepand din septembrie, pacientii se pot programa la clinica Medicover Iasi din Complex Palas, Strada Palat nr. 3A pentru consultatii la domnul doctor Sebastian Cozma apeland 0751.123 723

Accesul facil la servicii medicale de inalta calitate reprezinta angajamentul pe care Medicover si l-a asumat din primii ani de activitate in Romania, in urma cu aproape trei decenii. Iata de ce investim constant in dezvoltarea unor echipe medicale performante care colaboreaza pentru binele pacientului.

Dr. Sebastian Cozma, medic cu o vasta experienta nationala si internationala in patologia din domeniul otorinolaringologiei, adulti si copii, impreuna cu o echipa experimentata in diagnosticarea si tratamentul celor mai complexe afectiuni ORL, vin in sprijinul pacientilor nostri care se confrunta cu afectari ale auzului.

Dr. Sebastian Cozma este membru in Comisia de specialitate ORL a Ministerului Sanatatii, membru ales in Senatul Universitatii UMF ”Grigore T Popa” Iasi, Coordonator al Programului national de tratament al surditatii prin proteze auditive implantabile din Romania si fondator al Compartimentului de Audiologie si Vestibulogie din cadrul Spitalul Clinic de Recuperare Iasi, pe care l-a coordonat vreme de un deceniu.

Audiologia reprezinta o supraspecializare a otorinolaringologiei (ORL) concentrata pe tulburarile de auz, precum hipocuzia - o problema de sanatate publica cu impact urias asupra dezvoltarii personale, sociale si profesionale a individului. Diagnosticul si interventia timpurie constituie o sansa la o viata normala. Afectarea functiei auditive are o pondere uriasa in dezvoltarea copilului, si implicit a viitorului adult.

Implanturile cohleare se adreseaza pacientilor pediatrici si adulti cu deficiente severe de auz, congenitale ori dobandite. Spre deosebire de aparatele auditive care ajuta pacientul prin amplificarea sunetelor, implantul cohlear stimuleaza direct nervul auditiv ce apoi transmite mai departe semnalul catre creier, si este posibil printr-o interventie chirurgicala minim-invaziva.

Vestibulogia este domeniul ce se ocupa de evaluarea, investigarea, diagnosticarea si tratamentului patologiei sistemului vestibular - "responsabil" pentru reglarea si mentinerea echilibrului uman. Starile de ameteala (vertij) de cauza necunoscuta, senzatia ca “lucrurile se invart in jur” problemele de echilibru fac parte din simptomatologia pacientului care sufera de afectarea sistemului vestibular si care se pot fi ingrijoratoare pentru pacient, punandu-l in imposibilitatea de a-si desfasura activitatile curente.

Tratamentul surditatii si reabilitarea auditiva prin proteze implantabile depasesc granitele unui simplu act medical de combatere a bolii. Reabilitatea auditiva inseamna re(insertie) sociala, cultura, economice, profesionala. Deficientele de auz netratate influenteaza in mod negativ multiple aspecte de-a lungul vietii, din copilarie si pana la varsta a treia: acuitatea auditiva impacteaza direct dezvoltarea limbajului la copil, integrarea in colectivitatile de prescolari si la scoala, performantele scolare; la varsta adulta - integrarea sociala si profesionala, mentinerea unui loc de munca, viata de familie. Dizabilitatile auditive sunt adesea asociate cu tulburari emotionale, stima de sine scazuta, relatii interpersonale absente sau defectuoase.

Ii uram bun venit in echipa Medicover Iasi domnului Prof. Dr. Sebastian Cozma!

La Medicover, incurajam preventia, depistarea precoce a patologiilor din sfera ORL si adresarea acestora intr-un stadiu timpuriu cand se poate interveni cu efecte minime, fizice si emotionale.

Data publicării 07.09.2022
Data ultimei actualizari 14.09.2022