Spitalul Medicover Cluj, gazda unui eveniment international de chirurgie a umarului

In perioada 14-16 martie, la Cluj Napoca, are loc ”International Comprehensive Shoulder Meeting”, un eveniment care reuneste peste 100 de specialisti in chirurgia umarului, atat din Romania, cat si de la nivel international. Pe data de 14 martie, Spitalul Medicover Cluj gazduieste transmisia live a evenimentului, direct din blocul operator. Evenimentul este organizat de Societatea Romana de Chirurgie a Umarului si Cotului (SRCUC) si coordonat de Conf. Dr. Adrian Todor, medic primar Ortopedie Traumatologie in cadrul Spitalului Medicover.

Este pentru a doua oara cand ”International Comprehensive Shoulder Meeting” se desfasoara la Cluj - Napoca.

Dupa editia din 2019, editia din 2024 vine sa ofere specialistilor din domeniu un spatiu profesional, tehnologizat, in care sa poata face schimb de idei si experiente, pentru a imbunatati considerabil atat modul de abordare in alegerea tratamentului pentru patologiile de umar, cat si rata de vindecare a pacientului, alaturi de imbunatatirea tehnicilor/procedurilor existente la nivel de abord chirurgical.

Aceasta editie reuneste peste 100 de specialisti din intreaga lume, inclusiv din Romania. Editia din acest an este organizata de Conf. Dr. Adrian Todor.

Pentru cei peste 100 de participanti inscrisi s-au pregatit 3 zile de lecturi si interventii chirurgicale live, transmise din blocul operator al Spitalului Medicover. Prezentarile teoretice vor fi axate pe studii de caz, acoperind toata patologia umarului, oferind participantilor ocazia de a-si aprofunda cunostintele in acest domeniu. Alaturi de noi se vor alatura corpul profesoral national si expertii internationali, pentru a crea un eveniment complet din punct de vedere social si stiintific.”, mentioneaza Conf. Dr. Adrian Todor, si unul dintre coordonatorii medicali ai acestui eveniment.

Conf. Dr. Adrian Todor Medic Primar Ortopedie

Pentru a oferi o viziune completa asupra modului in care pot fi abordate patologiile de umar, structura evenimentului ”International Comprehensive Shoulder Meeting” include o parte teoretica si una practica.

Partea practica a evenimentului, LIVE SURGERY DAY se desfasoara pe data de 14 martie si consta in transmiterea live a unor interventii chirurgicale, direct din blocul operator al Spitalului Medicover Cluj.

Aceasta zi speciala va permite participantilor sa urmareasca in direct interventii chirurgicale complexe, oferind o perspectiva valoroasa asupra celor mai noi tehnici si inovatii in chirurgia umarului.

In cadrul Live Surgery Day vor fi efectuate 4 interventii chirurgicale:

Pe data de 14 martie vor fi prezentate, pentru prima data in Romania, proceduri si tehnici inovatoare, printre care se enumera sistemul de artroplastie inversa de ultima generatie si sistemul Arrow II, conceput de catre FH Ortho. Interventiile chirurgicale sunt reprezentate de artroplastii si artroscopii de umar. In acest fel, participantii vor putea observa si deprinde tehnici si implanturi de ultima generatie”, completeaza Conf. Dr. Adrian Todor.

Interventiile vor fi realizate de dr. Adrian Todor, dr. Razvan Melinte, dr. Sergiu Caterev (tara), dr. Guido Marra(SUA). De altfel, dr. Adrian Todor, este si unul din coordonatorii stiintifici ai evenimentului:

Pentru Spitalul Medicover Cluj este o onoare sa poata contribui la dezvoltarea specialistilor din domeniul Ortopedie-Traumatologie, fiind recunoscut pentru implicarea sa in organizarea si gazduirea evenimentelor medicale internationale, pe diferite specialitati medicale.

 

Despre Medicover Romania 

Din 1995, Medicover Romania a devenit unul dintre cei mai importanti furnizori de pe piata serviciilor de sanatate private, cu o retea de 41 de clinici in Bucuresti si in tara si 5 spitale generaliste: in Bucuresti, Cluj-Napoca, Oradea si Craiova, 28 de cabinete on-site si peste 250 de unitati medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai inalte standarde medicale si deservesc o gama larga de specialitati medicale si chirurgicale. 

Medicover Romania face parte din Medicover, companie internationala de servicii medicale si de diagnostic, infiintata in 1995. Medicover opereaza o retea extinsa de clinici, spitale, facilitati de ingrijire specializata si laboratoare. Pietele principale ale Medicover sunt Polonia, Germania, Romania si India. In 2022, Medicover a inregistrat venituri totale de 1.510 milioane de euro, avand peste 44.000 de angajati. Pentru mai multe informatii, vizitati: www.medicover.com.

 

Data publicării 13.03.2024