Alle gel

Alle gel este un medicament care face parte din grupa farmacoterapeutica: medicatie antivaricoasa, topice cu heparina sau heparinoizi, combinatii.

Cuprins

Alle Gel

CE ESTE ALLÉ GEL ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZA 

ALLÉ gel este un medicament care face parte din grupa farmacoterapeutica: medicatie antivaricoasa, topice cu heparina sau heparinoizi, combinatii.

ALLÉ gel este indicat in:

 • tratamentul bolilor venoase cronice (tromboflebite, tromboze superficiale) şi al complicatiilor inflamatorii ale acestora precum şi al bolilor inflamatorii acute venoase (flebite superficiale);
 • profilaxia flebitelor;
 • tratamentul leziunilor post-traumatice ale articulatiilor şi tesuturilor moi insotite de revarsat sanguin şi edem local (luxatii, entorse, contuzii, intinderi musculare, afectiuni meniscale, tenosinovite, contracturi, hematoame).

CE TREBUIE SA STITI INAINTE SA UTILIZAŢI ALLÉ GEL

Nu utilizati ALLÉ gel

 • hipersensibilitate la heparina, la diclofenac, la alte antiinflamatoare nesteroidiene, la acidul acetilsalicilic sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la 6);
 • leziuni cutanate, indiferent de etiologia acestora: dermatite supurative, eczeme, plagi, hemoragii, infectii cutanate, arsuri;
 • trimestrul al III-lea de sarcina.

Atentionari si precautii

Gelul trebuie aplicat pe suprafete de piele intacta. Trebuie evitat contactul gelului cu ochii sau mucoasele. In cazul aparitiei unei eruptii cutanate, administrarea trebuie intrerupta imediat. Dupa fiecare aplicare, mainile trebuie spalate. In cazul in care gelul este aplicat in mod repetat de catre o alta persoana, aceasta trebuie sa poarte manuşi de protectie.

Trebuie sa utilizati cu prudenta ALLÉ gel in urmatoarele situatii:

 • afectiuni gastro-intestinale (de exemplu ulceratii şi sangerari);
 • afectiuni cardiace (hipotensiune arteriala, cardiopatie ischemica);
 • insuficienta renala sau hepatica;
 • hipovolemie;
 • hipoalbuminemie severa;
 • tulburari ale coagularii;
 • diabet zaharat;
 • epilepsie;
 • sindroame parkinsoniene;
 • afectiuni psihiatrice;
 • infectii acute sau subacute;
 • persoane care conduc vehicule sau folosesc

ALLÉ gel impreuna cu alte medicamente

In cazul utilizarii medicamentului in dozele recomandate şi datorita absorbtiei sistemice scazute a substantelor active este putin probabil sa se produca interactiuni medicamentoase semnificative clinic.

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea 

Sarcina

Utilizarea medicamentului poate fi facuta cu precautie in primele 2 trimestre de sarcina, doar daca este neaparat necesar şi doar daca beneficiul terapeutic matern depaşeşte riscul potential fetal şi este contraindicata in al III-lea trimestru de sarcina.

Alaptarea

Deoarece antiinflamatoarele nesteroidiene sunt excretate in laptele matern, se recomanda evitarea administrarii acestui medicament in perioada de alaptare.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Administrat in dozele recomandate, acest medicament nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Totuşi, pacientii trebuie avertizati ca in cazul in care exista conditii care cresc absorbtia sistemica pot sa apara reactii adverse care pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

ALLÉ gel contine p-hidroxibenzoat de metil (E 218) şi p-hidroxibenzoat de propil (E 216) ce pot provoca reactii alergice (posibil de tip intarziat).

CUM SA UTILIZAŢI ALLÉ GEL 

Utilizati intotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris in acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Pe pielea zonei dureroase (pe o lungime de aproximativ 5 cm, la nivelul zonei lezate) se aplica 2-3 g gel de 1-3 ori pe zi, dupa care se maseaza uşor.

In cazul tratamentelor afectiunilor venoase, nu este recomandata masarea zonei, ci aplicarea unui pansament ocluziv peste zona pe care a fost aplicata gelul.

Durata tratamentului depinde de recomandarile medicului şi de efectul terapeutic obtinut. Se recomanda reevaluarea clinica a pacientului dupa 2 saptamani de la inceperea tratamentului.

Daca ati utilizat mai mult ALLÉ gel decat trebuie

Daca ati aplicat prea mult ALLÉ gel, zona pe care a fost aplicat trebuie spalata cu sapun şi apa calda din abundenta.

Daca ati uitat sa utilizati ALLÉ gel

Daca ati omis o aplicare a ALLÉ gel, continuati tratamentul aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra.

Daca incetati sa utilizati ALLÉ gel

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

REACŢII ADVERSE POSIBILE 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

ALLÉ gel poate determina reactii adverse tipice antiinflamatoarelor nesteroidiene, heparinei şi mentolului. Reactiile adverse pot fi locale, precum eritem sau iritatie cutanata dar şi sistemice, in cazul in care exista conditii care cresc absorbtia sistemica, precum cefalee, ameteli, tinitus, vertij, tulburari gastro- intestinale (greata, varsaturi, durere epigastrica, diaree), hemoragii şi ulceratii gastrice, reactii de hipersensibilitate cu manifestari cutanate, respiratorii (astm bronşic) sau generalizate (reactii anafilactice), somnolenta, confuzie mentala, depresie, halucinatii, exacerbarea manifestarilor epileptice sau parkinsoniene, convulsii, rareori leucopenie, trombocitopenie, anemie, hematurie, hipertensiune arteriala şi hiperglicemie şi, foarte rar, hepatita grava insotita de icter, neuropatie periferica şi tulburari vizuale şi auditive.

Raportarea reactiilor adverse

Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare,

Agentia Nationala a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din Romania Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1

Bucureşti 011478-RO Tel.: +4 0757 177 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: adr@anm.ro

Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

CUM SE PASTREAZA ALLÉ GEL

Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.

Nu utilizati ALLÉ gel dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

CONTINUTUL AMBALAJULUI SI ALTE INFORMAŢII

Ce contine ALLÉ gel

 • Substantele active sunt diclofenacul sodic şi heparina sodica. Un gram de gel contine diclofenac sodic 10 mg şi heparina sodica 500
 • Celelalte componente sunt: L-mentol, carbomer 980, dexpantenol, trolamina, etanol 96%, p- hidroxibenzoat de metil (E 218), p-hidroxibenzoat de propil (E 216), apa purificata.

Cum arata ALLÉ gel şi continutul ambalajului

Gel incolor, uşor opalescent.

Este disponibil in:

 • cutii cu un tub din Al, acoperit la interior cu lac epoxifenolic, prevazut cu membrana din Al si inchis cu capac cu filet din PE sau PP, continand 25 g gel
 • cutii cu un tub din Al, acoperit la interior cu lac epoxifenolic, prevazut cu membrana din Al si inchis cu capac cu filet din PE sau PP, continand 45 g gel
 • cutii cu un tub din Al, acoperit la interior cu lac epoxifenolic, prevazut cu membrana din Al si inchis cu capac cu filet din PE sau PP, continand 100 g gel
 • cutii cu un tub din Al, acoperit la interior cu lac epoxifenolic, prevazut cu membrana din Al si inchis cu capac cu filet din PE sau PP, continand 50 g gel
 • cutii cu un tub din Al, acoperit la interior cu lac epoxifenolic, prevazut cu membrana din Al si inchis cu capac cu filet din PE sau PP, continand 170 g gel.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata şi fabricantul Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

FITERMAN PHARMA S.R.L.

Str. Moara de Foc nr. 35, 700520, Iaşi, Romania

Fabricantul

FITERMAN PHARMA S.R.L.

DJ 249E Km 0,9, sat Tomeşti, comuna Tomeşti, judetul Iaşi, Romania

Pentru orice informatii referitoare la acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata.

Acest prospect a fost aprobat in Aprilie, 2021.

Denumire comerciala ALLÉ 10 mg+500 UI
DCI COMBINATII
Forma farmaceutica GEL
Concentratia 10mg+500UI
Cod ATC C05BA53
Actiune terapeutica MEDICATIA ANTIVARICOASA HEPARINA SAU HEPARINOIZI PENTRU UTILIZARE LOCALA
Prescriptie OTC
Ambalaj Cutie cu 1 tub din Al x 45 g gel
Volum ambalaj  
Valabilitate ambalaj 3 ani
Cod CIM W57361002
Firma / tara producatoare APP FITERMAN PHARMA S.R.L. - ROMANIA
Firma / tara detinatoare APP FITERMAN PHARMA S.R.L. - ROMANIA
Nr. / data ambalaj APP 12552/2019/02

Informatii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania http://www.anm.ro/.

 

*Nu este recomandata administrarea de medicamente fara consult medical.
*Numele, siglele produselor si companiilor terte afisate pe site-ul Medicover.ro utilizate in materiale, sunt proprietatea companiilor respective si pot fi, de asemenea, marci comerciale.