Alyostal

Alyostal Prick este o solutie pentru testare cutanata care contine extract alergenic standardizat.

Cuprins

Ce este Alyostal Prick şi pentru ce se utilizeaza

Alyostal Prick este o solutie pentru testare cutanata care contine extract alergenic standardizat.

Este utilizat pentru detectia prin testarea pe piele a alergiilor de tip I in clasificarea Coombs şi Gell, care se manifesta in principal prin rinite, conjunctivite, rino-conjunctivite, astm, cu caracteristici sezoniere sau perene.

Ce trebuie sa ştiti inainte sa utilizati Alyostal Prick

Nu utilizati Alyostal Prick:

 • daca sunteti alergic (hipersensibil) la oricare dintre excipientii ALYOSTAL prick (a se vedea

pctul. 6 "Continutul ambalajului si alte informatii")

Atentionari şi precautii

Discutati cu medicul dumneavoastra sau asistenta medicala inainte de a utiliza ALYOSTAL Prick

 • In cazul in care, pe parcursul testarii prick, prezentati simptome alergice care afecteaza intregul organism (de exemplu, mancarime intensa in palme si talpi, urticarie, umflarea gurii sau a gatului care duce la dificultati la inghitire, in respiratie sau modificarea vocii, greata, varsaturi) (vezi 4 "Reactii adverse posibile"), informati imediat medicul. El va lua in considerare masurile care trebuie luate atunci cand se administreaza ALYOSTAL
 • In cazul in care sunteti sub tratament cu beta-blocante, indiferent de forma (chiar picaturi pentru ochi) sau anumite medicamente impotriva depresiei (antidepresive triciclice si inhibitori de monoaminoxidaza (IMAO) (vezi pctul. "Alte medicamente si ALYOSTAL Prick").
 • Daca prezentati febra sau un atac de astm recent, care este confirmat clinic si / sau prin masurarea debitului expirator maxim de varf. Medicul dumneavoastra va lua in considerare masurile care trebuie luate atunci cand se administreaza ALYOSTAL
 • In cazul in care nu sunteti sanatos. Medicul dumneavoastra va amana testarea
 • In cazul in care sunteti intr-o faza acuta a bolii Medicul dumneavoastra va amana testarea prick.
 • In cazul in care pielea ta nu este sanatoasa. Medicul dumneavoastra va amana testarea prick.pentru a evita rezultatele neinterpretabile si exacerbarea dermatozei
 • Daca aveti afectiuni ale pielii, cum ar fi dermografism, urticarie, dermatita atopica, eczeme,
 • In cazul in care un nod limfatic axilar a fost eliminat de la unul din brate. Testarea prick va fi realizata preferabil pe antebratul

Alyostal Prick impreuna cu alte medicamente

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.

Inainte de efectua testarea prick, spuneti medicului dumneavoastra:

 • Daca luati medicamente anti-alergice (antihistaminice, corticoizi ...). Astfel de medicamente pot reduce in mod semnificativ raspunsul la testarea Prick. Medicul dumneavoastra va va da instructiuni corespunzatoare.
 • Daca luati beta-blocante. Medicul dumneavoastra va evalua riscul legat de utilizarea beta-blocantelor, deoarece acestea nu permit tratamentul unor posibile reactii
 • Daca luati anumite medicamente impotriva depresiei (antidepresive triciclice sau inhibitori de monoaminoxidaza (IMAO)). Riscul de efecte nedorite ale epinefrinei (utilizata in caz de reactii alergice severe) ar putea fi crescut cu posibile consecinte

Sarcina, alaptarea şi fertilitatea

Daca sunteti gravida, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa aveti un copil, adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari. Daca alaptati, adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari.

Sarcina

Nu sunt disponibile date clinice referitoare la utilizarea ALYOSTAL Prick la femeile gravide . Testele Prick nu sunt, in general, efectuate in timpul sarcinii, deoarece acestea pot expune femeia insarcinata la un risc de reactie alergica care afecteaza intregul corp.

Alaptarea

Testele Prick pot fi efectuate in timpul alaptarii.

Nu sunt disponibile date clinice privind utilizarea ALYOSTAL Prick in timpul alaptarii

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Alyostal Prick nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Cum sa utilizati Alyostal Prick

Testele pe piele trebuie efectuate şi interpretate numai de catre un medic specialist in imunoterapie

Testele prick sunt efectuate, de preferinta, pe fata anterioara a antebratului. Alternativ, testele pot fi efectuate pe spate.

Pielea zonei testate trebuie sa fie curatata, dezinfectata cu alcool si uscata.

O picatura din fiecare Test Prick este aplicata, cu o distanta corespunzatoare intre fiecare depozit. Pentru o interpretare corecta, fiecare test poate fi duplicat.

Luati un ac intre degetul mare si aratator pentru a intepa perpendicular pe piele prin cate o picatura de aplicand o usoara rotatie. Un nou ac steril de unica folosinta este folosit pentru fiecare solutie de testare. Controalele pozitive si negative sunt efectuate in aceleasi conditii pentru a verifica reactivitatea pielii.

Reactia pielii are loc in de 20 de minute dupa testare; o reactie pozitiva corespunde aspectului unei pustule (umflaturi), cu sau fara roseata.

Medicul sau asistenta citeste rezultatele, traseaza conturul pentru fiecare reactie a pielii si, optional, copiaza marjele de reactie pe o banda adeziva.

Vei fi tinut sub observatie medicala timp de cel putin 30 de minute dupa testarea prick.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

In timpul diagnozei cu ALYOSTAL Prick, veti fi expus la substante care pot provoca reactii alergice la locul aplicarii si / sau simptome care pot afecta intregul organism.

Informati medicul dumneavoastra imediat daca dezvoltati sau observati: reactii alergice severe cu debut rapid al simptomelor care afecteaza intregul organism, cum ar fi mancarimi intense sau eruptii cutanate, dificultati de respiratie, dureri abdominale, sau simptome legate de scaderea tensiunii arteriale, cum ar fi ameteli, stare generala de rau.

Toleranta poate varia in timp, in functie de starea dumneavoastra si de mediu. Urmatoarea reactie adversa a fost observata la adulti si copii:

Mai putin frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 100 persoane)

Mancarime

In plus, urmatoarele reactii adverse au fost raportate spontan, cu frecventa necunoscuta:

 • Reactii locale: durere, tumefiere, eritem,
 • Reactii alergice severe care afecteaza intregul corp: reactie anafilactica

Raportarea reactiilor adverse

Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din Romania http://www.anm.ro/.

Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

Cum se pastreaza Alyostal Prick

Nu lasati acest medicament la vederea şi indemana copiilor.

Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe eticheta dupa „EXP”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra in frigider (2°C-8°C), in ambalajul original. A nu se congela.

Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Continutul ambalajului şi alte informatii

Ce contine Alyostal Prick

 • Substanta activa este extract alergenic standardizat. Fiecare flacon Alyostal Prick contine extract alergenic standardizat 100 IR/ml.
 • Celelalte componente sunt:
  • pentru flaconul Alyostal Prick extract alergenic - glicerol, clorura de sodiu, fenol, apa pentru preparate injectabile;
  • pentru flaconul control negativ – glicerol, clorura de sodiu, fenol, apa pentru preparate injectabile;
  • pentru flaconul control pozitiv - dihidroclorura de histamina, clorura de sodiu, glicerol, fenol, apa pentru preparate

Cum arata Alyostal Prick şi continutul ambalajului

Continutul flaconului Alyostal Prick se prezinta sub forma de solutie limpede. Continutul flaconului-control negativ se prezinta sub forma de lichid limpede, incolor.

Continutul flaconului-control pozitiv se prezinta sub forma de solutie limpede, incolora pana galben deschis.

Cutie cu 4 flacoane din sticla incolora a cate 3 ml solutie pentru testare cutanata, continand extracte alergenice, un flacon din sticla incolora a 3 ml solutie control negativ şi un flacon din sticla incolora a 3 ml solutie control pozitiv; fiecare flacon este prevazut cu aplicator pentru picurare.

Cutie cu 18 flacoane din sticla incolora a cate 3 ml solutie pentru testare cutanata, continand extracte alergenice, un flacon din sticla incolora a 3 ml solutie control negativ şi un flacon din sticla incolora a 3 ml solutie control pozitiv; fiecare flacon este prevazut cu aplicator pentru picurare.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata şi fabricantul

Stallergenes

6, rue Alexis de Tocqueville - 92160 Antony, Franta

Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizattiei de punere pe piata.

Ewopharma AG - Romania Bd.Primaverii nr.19-21, Scara B, Etaj 1, Sector 1 011972 – Bucureşti, Romania Telefon: 021 260 13 44

Fax: 021 202 93 27

Acest prospect a fost revizuit in august 2019.

Denumire comerciala ALYOSTAL PRICK 100IR/ml
DCI EXTRACT ALERGENIC STANDARDIZAT
Forma farmaceutica SOL. TESTARE CUTANATA
Concentratia 100IR/ml
Cod ATC V04CL
Actiune terapeutica ALTE MED.UTILIZATE IN SCOP DIAGNOSTIC
Prescriptie PR
Ambalaj Cutie cu 4 flac. din sticla incolora a cate 3 ml sol. pentru testare cutanata, continand extracte alergenice, 1 flac. din sticla incolora a 3 ml sol. control negativ si 1 flac. din sticla incolora a 3 ml sol. control pozitiv
Volum ambalaj  
Valabilitate ambalaj 3 ani
Cod CIM W43559003
Firma / tara producatoare APP STALLERGENES - FRANTA
Firma / tara detinatoare APP STALLERGENES S.A. - FRANTA
Nr. / data ambalaj APP 12304/2019/01

 

Informatii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania http://www.anm.ro/.
*Nu este recomandata administrarea de medicamente fara consult medical.
*Numele, siglele produselor si companiilor terte afisate pe site-ul Medicover.ro utilizate in materiale, sunt proprietatea companiilor respective si pot fi, de asemenea, marci comerciale.