Dr. Andreas Vythoulkas

Medic Specialist
38 recenzii Aceasta reprezinta o medie a calificativelor atribuite de pacienti dupa interactiunea cu medicul in timpul consultatiei, fiind inregistrata in sistemul electronic de feedback.
Andreas Vythoulkas
map
Andreas Vythoulkas
Dr. Andreas Vythoulkas
Medic Specialist
38 recenzii Aceasta reprezinta o medie a calificativelor atribuite de pacienti dupa interactiunea cu medicul in timpul consultatiei, fiind inregistrata in sistemul electronic de feedback.
Specialitate
Despre medic

Dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist Obstetrica-Ginecologie. Are competente in infertilitate, laparoscopie, ecografie, histeroscopie, probleme de infertilitate si, implicit, in domeniul tehnicilor de reproducere umana asistata si colposcopie, acorda consultatii in clinicile Medicover din Iasi si Timisoara. Este membru al Societatii Elene de Obstetrica si Ginecologie si al Federatiei de Medicina Fetala din Londra si director executiv al Asociatiei de Reproducere Umana din Romania.

Desi este de origine greaca, Dr. Vythoulkas a ales sa fie medic in Romania: "Aici, oamenii au nevoie mai mare de astfel de specialisti decat in alte parti. Nu eu am ales Romania, Romania m-a ales pe mine, sunt recunoscator lui Dumnezeu pentru asta”, spune unul dintre cei mai apreciati specialisti din tara in tratarea infertilitatii.

Incepand cu luna Mai 2019, Dr. Vythoulkas acorda consultatii de infertilitate in clinicile Medicover din Iasi si Timisoara, pentru a veni in intampinarea nevoilor pacientilor din aceste regiuni.

"Din pacate, in Romania, oamenii mai considera ca, daca nu au copii, asa le-a fost dat de la Dumnezeu. Luptam sa le explicam ca infertilitatea este o boala, una care se poate trata. Primul pas in aceasta directie il reprezinta vizita la specialistul in infertilitate, cel care poate pune un diagostic corect si complet. Daca sarcina nu apare dupa un an de zile de incercari, acesta trebuie sa fie urmatorul pas firesc", a precizat specialistul.

Pacienti care au incercat multi ani sa aiba un copil au reusit sa isi implineasca visul de a deveni parinti cu ajutorul dr. Vythoulkas. "Am avut o pacienta de 40 de ani, care mai avusese peste 10 fertilizari in vitro. Nu reusise cu nimeni, am luptat mult sa o conving sa mai incercam o data. Pentru ca, uneori, in lupta cu infertilitatea, este foarte mult vorba despre rabdare si perseverenta. Dupa ani de incercari le pierzi si atunci e nevoie sa convingi pacientul ca mai are o sansa. Sa ii dai aceasta speranta. Cu respectiva doamna am reusit din prima incercare”, spune Dr. Andreas Vythoulkas, adaugand ca nimanui nu ar trebui sa i se ia dreptul de a fi parinte. “Acesta este un privilegiu, pentru care insa, multe cupluri au ajuns sa se lupte cu adevarat in zilele noastre”. 1 din 6 romani are probleme de infertilitate, asa cum o arata primul studiu de infertilitate, realizat la initiativa Asociatiei de Reproducere Umana din Romania.

Educație
  • Absolvent al Masteratului din cadrul Clinicii Genesis din Atena
  • Doctorand in Obstetrica-Ginecologie, cu specializare in endometrioza si infertilitate
map
Clinica Timisoara Medicover
Bulevardul Mihai Eminescu,nr.1 300030 Timisoara
0256 442 217
Luni - vineri 08:00-20:00
Sâmbătă Închis
Duminică Închis