Șef Lucrări Univ. Dr. Silviu Horia Ciurea

Medic Primar
Silviu Horia Ciurea
Silviu Horia Ciurea
Șef Lucrări Univ. Dr. Silviu Horia Ciurea
Medic Primar
Despre medic

Dr. Silviu Horia Ciurea este medic primar in Chirurgie generala si transplant hepatic la Spitalul Fundeni, cu experienta de 31 de ani de activitate chirurgicala. Are supraspecializari in chirurgie oncologica, in chirurgie hepato-bilio-pancreatica si competenta in chirurgie laparoscopica. Este membru al Ordinului Medicilor din Franta si al unor asociatii stiintifice si profesionale de prestigiu.

Limbi străine
English, French, Italian, Spanish
Experiență
2007-prezent: cenzor al Societatii Romane de Cardiologie
2002-2006: trezorier al Societatii Romane de Chirurgie
2006-prezent: membru fondator si secretar general al „Asociatiei Romane pentru Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatica si Transplant Hepatic”
2000-2011: membru fondator si Presedinte executiv al "Fundatiei Dan Setlacec" (Fosta Fundatie pentru Chirurgia Ficatului)
2001: membru fondator al "Asociatiei Romane pentru Chirurgie Endoscopica si alte tehnici interventionale" (ARCE)
Este Sef de Lucrari la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti (preda patologia chirurgicala studentilor la medicina, indruma si formeaza medici rezidenti si specialisti la cursuri postuniversitare). In calitate de lector a tinut prelegeri despre subiecte de actualitate la manifestari stiintifice nationale si internationale.
Educație
Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila - Bucuresti https://umfcd.ro/ (1981 r.)
  • Doctor in Medicina in anul 1999, pe tema "Pseudochistele pancreasului"
Certificări

       

Lucrări publicate

A elaborat, in calitate de prim autor/coautor 49 de articole stiintifice, 27 de capitole de carte si capitole de curs pentru studenti, 166 de comunicari stiintifice, 7 prezentari video.