Durere de calcai

Durerea de calcai  apare in urma solicitarii excesive a osului calcaiului sau ca urmare a accidentarii acestuia. In cele mai multe cazuri, durerea de calcai apare in talpa sau in spatele calcaiului si se agraveaza la primii pasi facuti sau dupa o perioada lunga de odihna.

Intensitatea acesteia variaza, de la usoara la severa, in functie de cauzele care o declanseaza.

De obicei, durerea de calcai scade odata cu mersul pe jos, dar poate sa reapara in timpul zilei, ca urmare a distribuirii inegale a greutatii pe calcaie. Daca purtati pantofi cu toc sau pantofi cu talpa rigida, este foarte probabil sa resimtiti durere in calcai. 

Exista mai multe cauze ale durerii de calcai. Cea mai des intalnita este inflamarea fasciei plantare, ligamentul care face legatura dintre calcai si degete.  Frecvent, aceasta este asociata cu aparitia  pintenilor calcaneeni.

Alte cauze includ entezopatia sau inflamatia tendonului lui Ahile in calcaneu (boala Haglund-Sever).

Durerea de calcaie apare si la femeile care poarta deseori tocuri, sunt supraponderale, au pantofii prea stransi , au picioarele plate in valg (platfus), merg in picioarele goale pe suprafete tari sau au locuri de munca care necesita foarte mult stat in picioare.  Durerea de calcai este, de asemenea, rezultatul unei posturi gresite a corpului.

Cauze posibile ale durerilor de calcai:

  • obezitate si supraponderalitate
  • fasceita plantara a piciorului
  • entezopatia tendonului lui Ahile
  • bursita
  • sindromul de tunel tarsian

Daca durerile nu se amelioreaza in termen de cateva zile, apar cand corpul este in repaus sau noaptea si te impiedica sa te misti, este recomandat un consult de specialitate.

Durere de calcai