Telemedicina

Telemedicina permite accesul rapid la consultatii medicale, indiferent de distanta dintre medic si pacient. Scopul sau este sa faciliteze ingrijirea pacientului, sa ofere posibilitatea unui consult medical atunci cand e necesar si sa imbunatateasca rezultatele tratamentelor medicale.

Intr-o perioada in care distantarea sociala este esentiala, intrebarile medicale trebuie sa-si gaseasca raspunsuri concrete. De aceea, eforturile Medicover s-au concretizat in gasirea unor solutii digitale pentru ca toti pacientii sa se bucure de sanatate, din confortul propriei case. Astfel, in parteneriat cu ATLAS, am lansat doua platforme de telemedicina care indeplinesc cele mai inalte standard de siguranta: MediCall si HomeDoctor, doua solutii inovative, prin care pacientii pot sta fata in fata cu medicii, prin intermediul unui ecran de laptop sau de telefon, fara sa fie nevoiti sa se deplaseze fizic pana la cabinetul medical.

Prin cele doua servicii online, pacientii au acces la 22 specialitati medicale, printre care: pediatrie, diabet si nutritie, epidemiologie si medicina interna.

Telemedicina pentru pacienti neabonati

Telemedicina pentru pacienti abonati

Daca nu detii un abonament sau asigurare medicala poti beneficia de o consultatie prin video-call cu un medic folosind:

Daca esti abonat Medicover poti beneficia de o consultatie medicala folosind:

 • MediCall - primul sericiu video online din Romania
PROGRAMEAZA-TE
 • HomeDoctor - serviciul online gratuit dedicat abonatilor
PROGRAMEAZA-TESUNA

Ce este telemedicina?

Telemedicina este o forma moderna de furnizare a serviciilor medicale. Aceasta solutie permite depasirea barierele geografice - medicul si pacientul pot colabora, indiferent de locul in care se afla in viata reala.

Consultatiile medicale pot avea loc de la distanta, fara ca pacientul sa fie prezent intr-o unitate medicala. Un astfel de contact cu un medic este adesea suficient pentru a pune un diagnostic si pentru a coordona un tratament eficient. In plus, telemedicina este excelenta pentru continuarea si monitorizarea pacientului in timpul unui tratament. Pacientul are posibilitatea sa ia legatura cu medicul prin videocall sis a primeasca un sfat medical la momentul oportun.

Cum accesezi MediCall?

MediCall este extrem de simplu de utilizat, intuitiv si sigur. Serviciul este adresat pacientilor fara un abonament medical, care vor sa beneficieze de consultatii online prin videocall. Iata pasii ce trebuie urmati:

1. Creezi contul. In platforma ATLAS, contul se genereaza foarte simplu: introduci o adresa de email si o parola sigura. Adresa de email trebuie sa fie valida si, nu uita, dupa creare, contul trebuie validat cu un click pe link-ul din email-ul de confirmare.

2. Alegi Specialitatea. Mergi la pagina in care sunt listate specialitatile disponibile si programeaza-te cu doar un click acolo unde ai nevoie.

3. Alegi Specialistul. Fiecare specialitate are alocati mai multi medici Medicover. Poti vizualiza profilul fiecarui medic si programul disponibil.

4. Programezi un MediCall. Programezi si rezervi un MediCall online cu unul dintre medicii Medicover, iar apoi vei fi indrumat catre plata online. In urmatoarele 3 minute vei primi un email de confirmare care va include si link-ul catre programarea ta online. Nu te ingrijora, noi iti vom trimite emailuri de reamintire, ca tu sa nu-ti incarci memoria cu acest lucru. Nu uita, poti face acest MediCall de oriunde te-ai afla: acasa, in masina sau chiar din autoizolare.

5. Accesezi MediCall-ul. Poti accesa opinia Specialistului, la data si ora stabilite, atat din pagina web, cat si din aplicatiile iOS sau Android. Gasesti instructiunile mai jos, la sectiunea „Aplicatii disponibile”.

6. Oferi un review / comentariu. Dupa finalizarea MediCall-ului, lasa un review / comentariu pentru a ajuta si alti viitori pacienti sa fie informati. Implicarea si parerile tale ne ajuta sa devenim din ce in ce mai buni in serviciile oferite.

Cum accesezi HomeDoctor?

HomeDoctor este un serviciu gratuit, dedicat abonatilor Medicover. Indiferent de tipul de abonament detinut, ei se vor bucura de consultatii medicale fara plata, prin intermediul videocall-urilor. In timpul consultatiilor, HomeDoctor ii ofera medicului acces la dosarul electronic al pacientului, implicit la istoricul medical din cadrul Medicover, ceea ce confera usurinta si calitate intalnirii medicale.

Programarile se realizeaza extrem de simplu, direct din platforma, fara sa fie nevoie de apeluri telefonice in Call Center sau completarea unui formular online.

Iata pasii ce trebuie urmati

1. Creezi contul. Completezi formularul de creare de cont cu adresa de mail, MRN, data nasterii, gen, parola. Confirmi ca accepti termenii si conditiile, politica de confidentialitate si Politica cookie-urilor. Apesi butonul “creeaza cont”. Nu iti mai aduci aminte MRN-ul, click aici sau suna la Medicover Call Center.

2. Alegi Specialitatea. Mergi la pagina in care sunt listate specialitatile disponibile si programeaza-te cu doar un click acolo unde ai nevoie.

3. Alegi Specialistul. Fiecare specialitate are alocati mai multi medici Medicover. Poti vizualiza profilul fiecarui medic si programul disponibil. Toata informatia in acelasi loc, la indemana. Fara formulare, fara call center!

4. Programezi un HomeDoctor. Simplu si rapid! Procesul de programare dureaza 2 minute, iar la final nu trebuie sa platesti nimic. Programezi si rezervi un HomeDoctor online cu unul dintre medicii Medicover. Totul se incheie cu un email de confirmare care ajunge direct in inboxul tau. 

5. Accesezi HomeDoctor. Poti accesa consultatia online la data si ora stabilite, atat din pagina web, cat si din aplicatiile iOS sau Android. Gasesti instructiunile mai jos, la sectiunea „Aplicatii disponibile”.

6. Oferi un review / comentariu. Ofera un review / comentariu - Dupa finalizarea consultatiei HomeDoctor, lasa un review / comentariu pentru a ajuta si alti viitori pacienti sa fie informati. Implicarea si parerile tale ne ajuta sa devenim din ce in ce mai buni in serviciile oferite.

Cine poate beneficia de telemedicina?

 • toti cei care au nevoie de un sfat medical
 • persoanele sanatoase care vor sa beneficieze de opinii medicale avizate
 • persoanele cu boli cronice (diabet, astm, boli cardiovasculare), care sunt sub ingrijirea constanta a unui medic
 • persoanele care, din cauza mobilitatii limitate (cauzate, de exemplu, de varsta sau vatamare), pot sa evite o vizita personala in unitatile medicale
 • persoanele care locuiesc in zone indepartate de marile orase

Telemedicina - avantaje si dezavantaje

Telemedicina prezinta o serie de avantaje de care orice pacient conectat la internet se poate bucura: este accesibila si foarte usor de utilizat. Pe langa punctele forte, telemedicina are cateva aspecte care pot ingreuna consultatia medicala.

Avantajele telemedicinei:

  • acces la medici si specialisti din orasele mari ale Romaniei;
  • consultatiile de telemedicina sunt mai putin costisitoare decat vizitele medicale in unitatile medicale;
  • economisirea timpului petrecut pe drumul spre unitatile medicale si in receptia clinicilor si spitalelor;
  • timp de asteptare mai scurt pentru consultatiile online decat pentru consultatiile fizice;
  • accesul la consultatiile prin telemedicina este usor si rapid;
  • evitarea contactului cu alti pacienti
  • medicul poate emite retete scrise
  • este posibila emiterea recomandarilor medicale

Dezavantajele telemedicinei:

  • in timpul consultatiei online se poate dovedi ca e necesara o vizita in cabinetul medical pentru oferirea unui diagnostic corect si pentru alegerea tratamentului potrivit
  • lipsa unui control medical fizic poate constitui un dezavantaj in acordarea diagnosticelor medicale
  • increderea dintre medic si pacient poate fi construita mai greu, avand in vedere lipsa interactiunii fizice

Cum pot fi accesate MediCall si HomeDoctor?

Serviciul MediCall se poate accesat intre orele 8 si 22, direct pe platforma MEDICOVER-ATLAS si prin aplicatia ATLAS, disponibila pentru sistemele iOS si Android.

HomeDoctor poate fi utilizat de pe desktop, accesand platforma MYMEDICOVER-ATLAS si,in curand, prin aplicatiile iOS si Android ce vor fi disponibile in Apple Store si Google Play.