Reguli si sfaturi utile pentru tine si cei dragi

Te sfatuim sa ramai in continuare atent la masurile de precautie si sa respecti sfaturile oferite de specialisti, ilustrate de noi in infograficele urmatoare.

 

Cuprins

 

Cum te protejezi mai bine de Coronavirus?

  • Evita contactul cu persoanele care sufera de infectii respiratorii
  • Nu iti atinge ochii, nasul, gura daca nu v-ati igienizat mainile
  • Acopera-ti nasul si gura cand stranuti sau tusesti
  • Evita sa mergi cu mijloacele de transport in comun daca ai semne ale unei infectii respiratorii (febra, tuse, stranut, foloseste masca de protectie numai daca esti racit sau esti in apropierea persoanelor bolnave)
  • Nu lua medicamente antivirale sau antibiotice fara presc.riptia medicului
  • Pastreaza 1 metru distanta fata de o persoana care tuseste, stranuta si are febra

Pentru oricare alte situatii in care nu stii ce sa faci, apeleaza TELVERDE: 0800 800 358

Informeaza-te doar din surse oficiale:

Site-ul Ministerului Sanatatii: www.ms.ro

Site-ul Departamentului pentru Situatii de Urgenta: www.dsu.mai.gov.ro


Cum folosim corect masca medicala?

Aducem des in discutie grija si prudenta, insa sunt extrem de importante intr-o astfel de perioada. Pentru a ne proteja mai bine de COVID-19, o masca medicala ne poate fi de folos doar atunci cand o utilizam corect si respectam, in acelasi timp, toate regulile de igiena. 

Iata sfaturile noastre:

  • Mastile sunt eficiente doar atunci cand exista o igiena corecta a mainilor; 
  • Poarta masca daca ingrijesti o persoana posibil infectata cu Coronavirus
  • Poarta masca daca tusesti sau stranuti
  • Inainte a pune masca, igienizeaza-ti mainile cu solutii pe baza de alcool sau cu apa si sapun
  • Acopera gura si nasul si asigura-te ca nu sunt spatii goale intre fata si masca  
  • Nu atinge masca in timpul purtarii
  • Inlocuieste masca de unica folosinta imediat ce se umezeste, aceasta nu e refolosibila
  • Pentru a scoate masca: prinde-o de benzile elastice, arunc-o la un cos cu capac si curata-ti mainile imediat

 



Care e diferenta intre carantina si autoizolare?

  • Carantina se instituie pentru toate persoanele care nu prezinta simptome, dar care se intorc din zonele cu transmitere comunitara extinsa a noului coronavirus (COVID-19)
  • Carantina va dura 14 zile si va fi organizata in spatii special amenajate, puse la dispozitie de autoritatea locala, in colaborare cu DSP
  • Autoizolarea se instituie pentru persoanele care nu prezinta simptome dar:
  1. au calatorit in ultimele 14 zile in regiuni sau localitati din zonele afectate de COVID-19, altele decat cele cu transmitere comunitara extinsa
  2. au intrat in contact direct cu persoanele cu simptome si care au calatorit in zone cu transmitere comunitara extinsa
  3. au intrat in contact direct cu persoanele care au fost confirmate cu coronavirus (COVID-19).
  4. membrii de familie ai unei persoane care se incadreaza in una dintre situatiile de mai sus

Aceste persoane se vor autoizola la domiciliu pentru o perioada de 14 zile de la data intoarcerii din calatorie, respectiv de la data ultimului contact cu o persoana simptomatica sau confirmata. In acest timp, vor fi monitorizate de catre medicul de familie sau, in lipsa acestuia, de catre directia de sanatate publica.



Masuri  de protectie in Medicover - pacienti si personal medical

In momentul in care OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) a declarat starea de pandemie, am luat masuri suplimentare de preventie, care sa limiteze riscurile de imbolnavire. Am creat fluxuri speciale, iar triajul a fost introdus in toate unitatile Medicover. Acum toti pacientii care vin in centrele noastre completeaza un chestionar, iar personalul Medicover verifica temperatura. 

Pacientele gravide vor avea un flux special: pentru mai multe detalii, sunt rugate sa apeleze numarul de Call Center 021 9898, sa apese tasta 1, dupa alegerea limbii de conversatie 

In plus, am redus activitatea in zonele de cladiri de birouri, unde companiile au trimis oamenii sa lucreze de acasa, pentru a concentra resursele umane acolo unde este mai mare nevoie de ele.

Personalul medical este informat si pregatit  in permanenta in ceea ce priveste normele suplimentare de preventie si deciziile autoritatilor.

Pentru a preveni imbolnavirea si pentru a-i proteja pe cei dragi, ii sfatuim pe pacienti sa stea cat mai mult in casa, sa mearga la medic doar daca au o urgenta, iar in caz contrar sa tina legatura telefonic cu medicul. De asemenea, pacientii pot intra in video call-uri cu medicii nostri atunci cand au nevoie de un sfat medical, prin intermediul serviciului MediCall - prima platforma video online din Romania, cu ajutorul careia pacientii pot beneficia de opinii specializate, oferite de medici. 

Pentru abonati, am prelungit programul serviciului gratuit HotLine. Abonatii pot intra non-stop in dialog cu unul dintre medicii nostri, apeland numarul de call center (0219896) si apasand tasta 5, dupa selectarea limbii de conversatie. Daca medicul stabileste ca este vorba de o urgenta, apelul este directionat catre ambulanta PULS, partenerul nostru.

Mai mult, numarul medicilor a fost suplimentat astfel incat sa putem raspunde nevoilor din ce in ce mai acute.

 

MediCall - primul serviciu online prin care poti sta de vorba cu medicul tau 

Din grija pentru sanatatea ta si a celor dragi, dam voce medicilor si in spatiul online. Eforturile noastre s-au concretizat in MediCall, o platforma online, prin care beneficiezi de opinii specializate, oferite de medici in ziua si ora alese de tine.

Prin MediCall, iti alegi specialitatea de care ai nevoie si primesti sfaturi medicale in cel mai scurt timp.  Comunici in timp real cu medicii si ai acces la 20 specialitati medicale, printre care: pediatrie, diabet si nutritie, psihologie si epidemiologie.