Alaptarea - legatura magica dintre mame si copii

Alaptarea este o experienta minunata, ce stabileste o conexiune speciala intre mama si copil. Alegerea mamei de a alapta poate fi privita ca o investitie in viitorul copilului.
alaptarea
Alaptarea, legatura dintre mame si copii
Laptele matern este alimentul ideal pentru bebelus deoarece:
  • este cea mai bogata sursa de hrana -  are nutrienti in proportii echilibrate, astfel incat sa asigure dezvoltarea sanatoasa
  • se adapteaza nevoile continue ale bebelusului
  • este la temperatura potrivita oricand nou nascutului ii este foame
  • contine factori care intaresc imunitatea bebelusului
  • reduce riscul aparitiei unor afectiuni precum obezitatea, astmul bronsic

Alaptarea este benefica atat pentru bebelus, cat si pentru mama. Este o forma naturala de contraceptie, favorizeaza scaderea mai rapida in greutate, protejeaza mama de cancer de san si de cancer ovarian. De asemenea, alaptarea faciliteaza stabilirea unei legaturi speciale intre mama si copil, oferind bebelusului nu numai hrana, ci si caldura, iubire, siguranta.


Este recomandat ca mamele sa se informeze cu privire la procesul de alaptare si sa aiba incredere in instinctul lor matern, deoarece alaptarea este un proces natural. Exista situatii in care alaptarea este dificila, iar recomandarea este de a merge la consultantul in alaptare pentru a gasi ajutor. Pozitia de alaptare sau atasarea incorecta,aparitia unor probleme anatomice ale bebelusului pot ingreuna procesul de alaptare.
Alaptarea conteaza pentru ca este o experienta magica de care ne dorim sa se bucure cat mai multe mame si cat mai multi copii.

Maternitatea Medicover: Fa cunostinta cu echipa!

Consultant Medical Dr. Iuliana-Cristina Calmac
Data publicării 02.11.2018
Data ultimei actualizari 05.11.2018