Gimnastica medicala poate combate durerile de spate

In ultimii ani, stilul de viata modern al multora dintre noi presupune petrecerea a ore in sir stand pe scaun in fata calculatorului sau in masina si prea putin timp pentru exercitii fizice, esentiale pentru mentinerea starii de sanatate.
gimnastica medicala si durerile de spate
Beneficii gimnastica medicala

Nu multi stiu insa la ce riscuri se expun daca nu combat acest obicei - de la dureri de spate, la cresterea riscului de boli cardiovasculare, obezitate, diabet si chiar depresie sau cancer de colon. Un articol publicat in Jurnalul American de Epidemiologie considera chiar ca statul prelungit pe scaun ar trebui sa fie considerat la fel de nociv pentru sanatate ca fumatul.


Cele mai eficiente metode de preventie a acestor riscuri, mai ales a durerilor de spate, includ: pauze la fiecare 40-50 de minute (cu ridicare de pe scaun), evitarea pozitiei de stat cu picioarele incrucisate, incercarea de a sta cu spatele cat mai drept, precum si exercitii de gimnastica medicala, care, prin tonifierea musculaturii spatelui, constitue cea mai eficienta metoda de prevenire a durerilor.


Procedurile de terapie fizica, de joasa frecventa, efectuate in unitati medicale specializate ne pot spori semnificativ calitatea vietii. Dupa ce durerile incep sa se amelioreze, se poate incepe programul de recuperare prin kinetoterapie, cu scopul de a dezvolta si mentine un tonus muscular adecvat efortului de sustinere a coloanei vertebrale intr-o postura corecta.


Multi considera Medicina Fizica o ramura a recuperarii medicale la care ar trebui sa apeleze doar in urma unor accidente sau pentru a ameliora efectele unor afectiuni. Cu toate acestea, la fel ca in cazul tuturor afectiunilor, este mai simplu sa previi decat sa tratezi efectele statului indelungat pe scaun si ale sedentarismului, iar vizitele regulate la specialisti sunt esentiale.

 

Clinica Medicover Galati pune la dispozitia adultilor si copiilor servicii de specialitate pentru remedierea afectiunilor musculoscheletale, precum si programe de gimnastica medicala pentru tonifiere musculara si dezvoltare. Serviciile oferite in Centrul de Medicina Fizica si Recuperare Medicala al clinicii Medicover Galați sunt complexe si acopera o gama larga de specialitati:
  • kinetoterapie
  • fizioterapie
  • gimnastică medicala
  • electroterapie
  • laserterapie
  • ultrasunete
  • terapie cu unde de șoc extracorporale
  • termoterapie
  • terapie VOJTA
Programeaza-te acum si beneficiaza de cele mai bune solutii pentru sanatatea ta!
Data publicării 18.10.2018