• Encefalita - cauze de aparitie, manifestari si tratament

  Encefalita - cauze de aparitie, manifestari si tratament

  Encefalitele reprezinta leziuni inflamatorii ale encefalului (inflamatie a creierului) care se pot datora factorilor de natura infectioasa virala sau bacteriana, alergica, toxica sau pot surveni in urma altor procese patologice cum sunt tumorile intracraniene.
 • Boala celiaca, boala autoimuna fara remediu

  Boala celiaca, boala autoimuna fara remediu

  Boala celiaca sau celiachia apare pe fondul unei intolerante la gluten, intoleranta care duce la distrugerea mucoasei intestinale si absorbtia substantelor nutritive. Aceasta este una dintre problemele cauzate de gluten și nu trebuie confundata cu alergia la gluten, o afectiune mult mai rara.
 • Ulcerul cronic al piciorului diabetic

  Ulcerul cronic al piciorului diabetic

  Cresterea dramatica a prevalentei mondiale a diabetului zaharat prin schimbarea stilului de viata, imbatranirea populatiei a dus implicit la o crestere a complicatiilor legate de acesta.
 • Ce trebuie sa stii despre infectia cu Chlamydia

  Ce trebuie sa stii despre infectia cu Chlamydia

  Infectia cu Chlamydia reprezinta o boala cu transmitere sexuala care afecteaza atat femeile cat si barbatii, in ambele situatii evolutia cronica putand duce la infertilitate.
 • Boala Kawasaki

  Boala Kawasaki

  Boala Kawasaki reprezinta o inflamatie acuta a peretilor vasculari ( vasculita ) de calibru mediu la nivelul intregului organism si afecteaza in principal copii cu varsta sub 5 ani.
 • Infectia cu Citomegalovirus

  Infectia cu Citomegalovirus

  Citomegalovirusul provoaca o afectiune similara gripei sau mononucleozei in special la populatia tanara in timp ce o infectie aparuta pe parcursul sarcinii se poate transmite transplacentar de la mama la fat cu grave consecinte asupra produsului de conceptie.
 • Boala de reflux gastroesofagian

  Boala de reflux gastroesofagian

  Boala de reflux gastroesofagian este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni gastroenterologice. Chiar dacă nu este o afecțiune medicală gravă, boala de reflux gastroesofagian poate crea o stare ridicată de disconfort pacientului și poate genera complicații, dacă pacientul amână consultul de specialitate. Diagnosticarea BRGE poate fi realizată în cadrul unui singur consult și medicul specialist poate...
 • Ce este pneumonia?

  Ce este pneumonia?

  Pneumonia este o inflamatie a plamanului generata de inhalarea de particule infectante sau de diseminarea unor germeni din sange . Particulele infectante pot fi transmise de la o persoana la alta prin tuse, stranut, vorbit, de aceea este atat de importanta utilizarea mastii ca masura de protectie in aceasta perioada. Pneumonia generata de virusulul SARS-COV-2 poate determina tuse, disconfort...
 • Tiroidita Hashimoto

  Tiroidita Hashimoto

  Tiroidita Hashimoto este o afectiune autoimuna, cunoscuta sub numele de tiroidita cronica limfocitara, fiind o cauza frecventa a hipotiroidismului. Aceasta boala afecteaza in principal femeile si copiii. Simptomele tiroidei Hashimoto sunt diversificate si pot coincide cu simptomele altor afectiuni. Pentru un diagnostic exact, este necesar un consult de specialitate, precum si un set de investigatii...
 • Atac de panica

  Atac de panica

  Frica si anxietate aparute brusc? Transpiratie si accelerarea pulsului? Acesta este atacul de panica, o afectiune pe care o experimenteaza foarte multe persoane, indiferent de varsta pe care o au. Atacurile de panica apar atat noaptea, cat si ziua, iar manifestarea lor fizica este severa. Persoana care sufera de atacuri de panica poate suferi si de agorafobie. In acelasi timp, poate dezvolta o...