PEELING CHIMIC: ce este și când se recomandă?

Știai că problemele tenului precum ridurile fine, hiperpigmentarea cauzată de expunerea la soare (petele maronii) sau cicatricile post-acnee pot fi tratate cu ajutorul peelingului chimic ?

Ce este peelingul chimic?

Peelingul chimic este o procedură medicală efectuată de medicii dermatologi și urmărește corectarea unor probleme de la nivelul pielii. Presupune aplicarea unor substanțe chimice la nivelul zonei afectate, efectul fiind exfolierea, îndepărtarea celulelor moarte și stimularea procesului natural de regenerare al pielii. în funcție de problemele pe care le prezintă fiecare pacient, medicul va decide tipul de peeling necesar rezolvării problemei – riduri fine, cicatrici post-acnee, deshidratarea pielii provocate de soare și fumat, hiperpigmentare etc.

 

Care sunt beneficiile peelingului chimic?

Peelingul chimic poate oferi următoarele beneficii:
  • Estomparea ridurilor fine de expresie din jurul ochilor și din jurul gurii
  • Corectarea procesului de îmbătrânire prematură cauzată de factori genetici sau de expunerea excesivă la soare
  • Corectarea imperfecțiunilor și a cicatricilor  determinate de acnee
  • Diminuarea și eliminarea petelor pigmentare
  • Stimularea  procesului natural de refacere a pielii

 

Cate tipuri de peeling exista?

În funcție de tipul de ten, medicul stabilește tratamentul necesar și, mai ales, tipul de peeling potrivit fiecărui pacient în parte, după cum urmează:

 

  • Peeling chimic superficial – reprezintă varianta de tratament indicată persoanelor cu tenul sensibil. Oferă rezultate semnificative în ameliorarea luminozității și a texturii tenului, în estomparea ridurilor fine și corectarea petelor pigmentare.
  • Peeling chimic mediu – reprezintă varianta de tratament recomandată în tratarea semnelor cu un grad mai ridicat de profunzime, sub formă de pete hiperpigmentare dar și cicatrici post-acnee. Acesta se efectuează prin exfolierea semnificativă a pielii și poate necesita o perioadă de refacere de câteva zile.
În funcție de afecțiunile tenului (acnee sau cicatrici ) este nevoie de mai mult de două ședinte de peeling, la un interval de pauză de 1-2 săptămâni.

 

Pentru rejuvenare facială (o combinație de proceduri cosmetice folosite pentru readucerea trăsăturilor faciale la o formă inițială, întinerită), dacă tenul este matur și cu riduri, sunt necesare, de asemenea, mai mult de două ședinte de peeling.
După efectuarea procedurii, sunt necesare 1-2 zile de stat în casă.

Cand se recomanda peelingul chimic?

Deoarece  peelingul chimic reprezintă o procedură medicală cu exfoliere ușoară - medie a pielii, în urma acestui procedeu pielea rămâne mai  sensibilă și nu se recomandă expunerea la soare. Din acest motiv medicii specifică evitarea peelingurilor chimice pe timpul verii sau chiar pe timpul iernii în perioadele cu ninsori, atunci când zăpada reflectă razele UV.

 

Ai grijă de pielea ta! Specialiștii noștri sunt pregătiți să te ajute.

 

Profită de oferta specială pe care o găsești în shop-ul nostru online și vino în Clinica Medicover Grozovici pentru a-ți menține tenul tânăr!

 

Solicită o programare online sau sună la numărul 021 9896.
Consultant Medical Ionela Manole Dr. Medic Specialist Dermatologie-Venerologie
Data publicării 01.11.2018