PEELING CHIMIC: ce este si cand se recomanda?

Stiai ca problemele tenului precum ridurile fine, hiperpigmentarea cauzata de expunerea la soare (petele maronii) sau cicatricile post-acnee pot fi tratate cu ajutorul peelingului chimic?
PEELING CHIMIC: ce este si cand se recomanda?

Ce este peelingul chimic?

Peelingul chimic este o procedura medicala efectuata de medicii dermatologi si urmareste corectarea unor probleme de la nivelul pielii. Presupune aplicarea unor substante chimice la nivelul zonei afectate, efectul fiind exfolierea, indepartarea celulelor moarte si stimularea procesului natural de regenerare al pielii. in functie de problemele pe care le prezinta fiecare pacient, medicul va decide tipul de peeling necesar rezolvarii problemei – riduri fine, cicatrici post-acnee, deshidratarea pielii provocate de soare si fumat, hiperpigmentare etc.

Care sunt beneficiile peelingului chimic?

Peelingul chimic poate oferi urmatoarele beneficii:
  • Estomparea ridurilor fine de expresie din jurul ochilor si din jurul gurii
  • Corectarea procesului de imbatranire prematura cauzata de factori genetici sau de expunerea excesiva la soare
  • Corectarea imperfectiunilor si a cicatricilor  determinate de acnee
  • Diminuarea si eliminarea petelor pigmentare
  • Stimularea  procesului natural de refacere a pielii

Cate tipuri de peeling exista?

In functie de tipul de ten, medicul stabileste tratamentul necesar si, mai ales, tipul de peeling potrivit fiecarui pacient in parte, dupa cum urmeaza:

 

  • Peeling chimic superficial – reprezinta varianta de tratament indicata persoanelor cu tenul sensibil. Ofera rezultate semnificative in ameliorarea luminozitatii si a texturii tenului, in estomparea ridurilor fine si corectarea petelor pigmentare.
  • Peeling chimic mediu – reprezinta varianta de tratament recomandata in tratarea semnelor cu un grad mai ridicat de profunzime, sub forma de pete hiperpigmentare dar si cicatrici post-acnee. Acesta se efectueaza prin exfolierea semnificativa a pielii si poate necesita o perioada de refacere de cateva zile.
In functie de afectiunile tenului (acnee sau cicatrici ) este nevoie de mai mult de doua sedinte de peeling, la un interval de pauza de 1-2 saptamani.

 

Pentru rejuvenare faciala (o combinatie de proceduri cosmetice folosite pentru readucerea trasaturilor faciale la o forma initiala, intinerita), daca tenul este matur si cu riduri, sunt necesare, de asemenea, mai mult de doua sedinte de peeling.
Dupa efectuarea procedurii, sunt necesare 1-2 zile de stat in casa.

Cand se recomanda peelingul chimic?

Deoarece  peelingul chimic reprezinta o procedura medicala cu exfoliere usoara - medie a pielii, in urma acestui procedeu pielea ramane mai  sensibila si nu se recomanda expunerea la soare. Din acest motiv medicii specifica evitarea peelingurilor chimice pe timpul verii sau chiar pe timpul iernii in perioadele cu ninsori, atunci cand zapada reflecta razele UV.
Ai grija de pielea ta! Specialistii nostri sunt pregatiti sa te ajute.

 

Solicita o programare online sau suna la numarul 021 9896.
Consultant Medical Medic Specialist Dermatologie-Venerologie
Data publicării 01.11.2018
Data ultimei actualizari 26.05.2023