Transpiratie nocturna

Transpiratia nocturna reprezinta un mecanism fiziologic de adaptare al organismului la cresterea temperaturii corporale sub asternuturile calduroase si este mai frecvent intalnita la femeile aflate in perioada de premenopauza datorita modificarilor hormonale specifice. Febra asociata infectiilor virale sau bacteriene poate determina aparitia transpiratiilor nocturne insa acestea dispar odata cu administrarea tratamentului corespunzator.

Administrarea de antidiabetice orale, antidepresive sau preparate hormonale pentru tratarea anumitor forme de neoplasm pot determina aparitia transpiratiilor pe timpul noptii, insa atunci cand acestea persista si dupa intreruperea medicatiei este indicata prezentarea la medic.

Transpiratiile nocturne excesive care trezesc pacientul din somn si necesita schimbarea asternutului si a hainelor sau care sunt insotite de febra care nu se remite dupa administrarea de antitermice, frison, scaderea in greutate neintentionata sau tuse persistenta  necesita investigare medicala de specialitate cat mai rapida.

Cauze posibile ale transpiratiilor nocturne:

Transpiratie nocturna