• Care sunt obiceiurile care pot favoriza instalarea candidozei?

    Care sunt obiceiurile care pot favoriza instalarea candidozei?

    Candidoza este produsa de candida albicans si este una din cele mai frecvente tipuri de infectii, ce apare la 3 din 4 femei si nu numai la cele active sexual. Sistemul imunitar este cel care lupta in general impotriva dezvoltarii in exces a acestei ciuperci. Sunt insa cateva obiceiuri care pot favoriza instalarea candidozei, iar unul dintre ele este chiar consumul de dulciuri.
  • Cum afecteaza modificarile hormonale sanatatea aparatului genital feminin?

    Cum afecteaza modificarile hormonale sanatatea aparatului genital feminin?

    Modificarile hormonale pot afecta sanatatea aparatului genital feminin. O secretie prea mare de hormoni sau o secretie redusa a acestora creeaza dezechilibre in functionarea sistemului reproducator, creand o predispozitie catre diferite afectiuni. Acestea sunt efectele schimbarilor hormonale asupra aparatului reproducator feminin!
  • Cum poate fi tratata uscaciunea vaginala?

    Cum poate fi tratata uscaciunea vaginala?

    Uscaciunea vaginala afecteaza aproape 20% din pacientele cu varste cuprinse intre 18-50 de ani. Cauzele uscaciunii vaginale sunt multiple, majoritatea fiind legate de productia scazută de estrogen. De aceea, uscaciunea vaginala apare in general la menopauza sau in perioada alaptarii. Exista si cauze medicale, dincolo de cele hormonale, care pot influenta lubrifierea, precum si cauze psihologice. Ce...
  • Top 7 intrebari si raspunsuri despre miscarile bebelusului in sarcina

    Top 7 intrebari si raspunsuri despre miscarile bebelusului in sarcina

    Cele mai multe intrebari ale unei viitoare mamici sunt legate de miscarile bebelusului in sarcina: cand incepe sa se miste bebelusul, ce indica miscarile bebelusului si ce se intampla atunci cand observe schimbari in tiparul miscarilor? Acestea sunt cele mai des intalnite intrebari legate de miscarile bebelusului in sarcina, pentru care vei primi raspuns de la specialistii Medicover.
  • Insuficienta ovariana prematura: simptome, cauze, tratament

    Insuficienta ovariana prematura: simptome, cauze, tratament

    Insuficienta ovariana prematura poate duce la infertilitate. Aceasta se mai numeste menopauza prematura si reprezinta pierderea functiei normale a ovarelor inainte de 40 de ani. Care sunt simptomele insuficientei ovariene, cauzele aparitiei acesteia si ce solutii de tratament exista? Citeste acest material pentru a afla.
  • Adenomioza, afectiune dificil de diagnosticat

    Adenomioza, afectiune dificil de diagnosticat

    Adenomioza este o afectiune a tesutului endometrial, dificil de diagnosticat si cu o evolutie diferita de cea e endometriozei. Adenimioza uterina produce menstruatii dureroase, iar cauzele care duc la aparitia acesteia sunt inca necunoscute. Afla din acest material cum este diagnosticata aceasta afectiune, ce simptome are adenomioza si ce solutii de tratament exista.
  • Screening pentru sifilis, hepatita B si HIV in sarcina. De ce sunt necesare?

    Screening pentru sifilis, hepatita B si HIV in sarcina. De ce sunt necesare?

    In perioada de debut a sarcinii sau chiar inainte de a concepe un copil, este recomandat sa efectuezi testele de sange pentru depistarea hepatitei B, HIV si sifilis. Aceste teste fac parte din screening-ul prenatal de rutina si te ajuta sa reduci riscul de a transmite infectia viitorului tau copil.
  • Tot ceea ce trebuie sa stii despre boala inflamatorie pelvina

    Tot ceea ce trebuie sa stii despre boala inflamatorie pelvina

    Boala inflamatorie pelvina sau anexita reprezinta o infectie a trompelor uterine si a ovarelor, care afecteaza in principal femeile cu varste intre 15-24 de ani. De multe ori, boala inflamatorie pelvina nu are simptome specifice, iar pacienta poate nici sa nu stie ca sufera de aceasta afectiune. Boala inflamatorie pelvina mai este cunoscuta si sub numele de anexita.
  • Interventii chirurgicale ginecologice frecvente

    Interventii chirurgicale ginecologice frecvente

    Cele mai frecvente tipuri de interventii chirurgicale obstetrica-ginecologie sunt: chistectomia ovariana, miomectomia, histerectomia si tratamentul chirurgical pentru endometrioza. Afla din acest material cand sunt recomandate aceste interventii si in ce constau!
  • Care sunt pasii de urmat pentru diagnosticul si tratamentul infertilitatii?

    Care sunt pasii de urmat pentru diagnosticul si tratamentul infertilitatii?

    Daca tu si partenerul tau incercati de mai mult de un an sa concepeti un copil si nu ai ramas inca insarcinata, este foarte posibil ca unul dintre voi sau chiar amandoi sa aveti probleme legate de fertilitate. Pentru a vedea care sunt solutiile pe care le ai si ce pasi este nevoie sa urmezi pentru diagnosticarea si tratarea infertilitatii, citeste acest material.