Durere de antebrat

Durerea de antebrat reprezinta un simptom care se datoreaza afectiunilor sau conditiilor patologice care intereseaza structurile membrului superior delimitate proximal de articulatia cotului si distal de incheietura mainii.

Suprasolicitarea fizica a antebratului reprezinta cea mai frecventa cauza a durerii la acest nivel si apare in urma activitatilor sportive intense si a celor profesionale care presupun utilizarea repetitiva a musculaturii membrului superior. Adoptarea pozitiilor vicioase ale zonei cervicale si a umerilor si expunerea la temperaturi scazute reprezinta alti factori favorizanti ai durerii de antebrat.

Durerea de antebrat datorata afectarii structurilor nervoase de diferite etiologii prezinta caracter de arsura sau de “lovitura de pumnal” in timp ce sindromul de tunel carpian asociaza iradiere a durerii la nivelul mainii.

Inflamatia articulatiei radioulnare, eritemul si caldura locala, rigiditatea articulatiei cotului, sindromul febril, echimozele, deformarile structurilor osoase ale antebratului si limitarea miscarilor la nivelul membrului superior reprezinta simptome care insotesc durerea de antebrat in functie de boala de fond- artrita reumatoida, infectii virale, fracturi ale antebratului.

Principalele afectiuni care determina aparitia durerii de antebrat sunt reprezentate de:

Durere de antebrat