Ce afectiuni provoaca sedentarismul?

Durerile de spate sunt des intalnite in confruntarea cu sedentarismul. Celelalte afectiuni sunt nepopulare si deseori trecute cu vederea, desi ele exista.
sedentarism
Afectiuni sedentarism

Ce afectiuni provoaca orele lungi petrecute pe scaun, la birou sau in masina?

Statul indelungat pe scaun provoaca dureri de spate, creste riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, obezitatii, diabetului si chiar depresiei.


Studiile recente evidentiaza cresterea de doua ori a imbolnavirii prin cancer de colon provocata de sederea indelungata pe scaun. Un articol publicat in Jurnalul American de Epidemiologie sustine ca sedentarismul este la fel de nociv precum fumatul.


Persoanele care sufera de afectiuni venoase ale membrelor inferioare trebuie avertizate in mod prioritar in privinta riscului unei morti subite provocata de sedentarism. Pasagerii din zborurile lungi, transatlantice pot deveni victime din cauza complicatiilor tromboembolice.

Care sunt remediile cunoscute pentru tratarea durerilor de spate?

Repausul la pat (pozitie culcat, cu genunchii usor flexati) este recomandat in cazul aparitiei durerilor de spate deoarece aceasta pozitie scade presiunea pe coloana, are rol decontractant si poate ameliora durerea.


Este recomandata administrarea cu prudenta a medicamentelor antialgice si antiinflamatorii, cea mai inovata formula (“inhibitori” de ciclooxigenaza 2, avand efect ulcerigen scazut).


Alternativa tratamentului medicamentos este terapia fizica. Procedurile de terapie fizica de joasa frecventa trebuie efectuate in unitati medicale specializate, fiind eficiente contra sedentarismului.


Programul de recuperare prin kinetoterapie are scopul de a dezvolta si mentine un tonus muscular necesar efortului de sustinere a coloanei vertebrale intr-o postura corecta.

Data publicării 05.11.2018