• Encefalita - cauze de aparitie, manifestari si tratament

  Encefalita - cauze de aparitie, manifestari si tratament

  Encefalitele reprezinta leziuni inflamatorii ale encefalului (inflamatie a creierului) care se pot datora factorilor de natura infectioasa virala sau bacteriana, alergica, toxica sau pot surveni in urma altor procese patologice cum sunt tumorile intracraniene.
 • Boala celiaca: simptome, diagnostic si tratament

  Boala celiaca: simptome, diagnostic si tratament

  Boala celiaca este o afectiune digestiva autoimuna reprezentata de o reactie inflamatorie a intestinului subtire generata dupa ingestia de gluten alimentar. Boala celiaca cunoscuta si sub denumirea de enteropatie glutenica reprezinta o afectiune digestiva cu manifestare multisistemica care evolueaza cu inflamatia intestinului subtire in cazul persoanelor cu sensibilitate la gluten.
 • Ulcerul cronic al piciorului diabetic

  Ulcerul cronic al piciorului diabetic

  Cresterea dramatica a prevalentei mondiale a diabetului zaharat prin schimbarea stilului de viata, imbatranirea populatiei a dus implicit la o crestere a complicatiilor legate de acesta.
 • Ce trebuie sa stii despre infectia cu Chlamydia

  Ce trebuie sa stii despre infectia cu Chlamydia

  Infectia cu Chlamydia reprezinta o boala cu transmitere sexuala care afecteaza atat femeile cat si barbatii, in ambele situatii evolutia cronica putand duce la infertilitate.
 • Boala Kawasaki

  Boala Kawasaki

  Boala Kawasaki reprezinta o inflamatie acuta a peretilor vasculari ( vasculita ) de calibru mediu la nivelul intregului organism si afecteaza in principal copii cu varsta sub 5 ani.
 • Infectia cu Citomegalovirus

  Infectia cu Citomegalovirus

  Citomegalovirusul provoaca o afectiune similara gripei sau mononucleozei in special la populatia tanara in timp ce o infectie aparuta pe parcursul sarcinii se poate transmite transplacentar de la mama la fat cu grave consecinte asupra produsului de conceptie.
 • Boala de reflux gastroesofagian

  Boala de reflux gastroesofagian

  Boala de reflux gastroesofagian este una dintre cele mai intalnite afectiuni gastroenterologice. Chiar daca nu este o afectiune medicala grava, boala de reflux gastroesofagian poate crea o stare ridicata de disconfort pacientului si poate genera complicatii, daca pacientul amana consultul de specialitate. Diagnosticarea BRGE poate fi realizata in cadrul unui singur consult al medicul specialist poate...
 • Ce este pneumonia?

  Ce este pneumonia?

  Pneumonia este o inflamatie a plamanului generata de inhalarea de particule infectante sau de diseminarea unor germeni din sange . Particulele infectante pot fi transmise de la o persoana la alta prin tuse, stranut, vorbit, de aceea este atat de importanta utilizarea mastii ca masura de protectie in aceasta perioada. Pneumonia generata de virusulul SARS-COV-2 poate determina tuse, disconfort...
 • Tiroidita Hashimoto

  Tiroidita Hashimoto

  Tiroidita Hashimoto este o afectiune autoimuna, cunoscuta sub numele de tiroidita cronica limfocitara, fiind o cauza frecventa a hipotiroidismului. Aceasta boala afecteaza in principal femeile si copiii. Simptomele tiroidei Hashimoto sunt diversificate si pot coincide cu simptomele altor afectiuni. Pentru un diagnostic exact, este necesar un consult de specialitate, precum si un set de investigatii...
 • Atac de panica

  Atac de panica

  Anxietatea care debuteaza brusc, frica, transpiratia, palpitatiile si bataile puternice ale inimii sunt cateva dintre simptomele atacului de panica. Atacul de panica este o afectiune comuna care nu tine cont de varsta. Atacurile de panica apar pe neasteptate, ziua, noaptea, cand persoana afectata se afla in public sau din contra, atunci cand este singura. Nu de putine ori, persoanele care sufera...