Remeron

Remeron SolTab face parte din grupul de medicamente numite antidepresive. Remeron SolTab este utilizat pentru tratamentul depresiei la adulti.

Cuprins

Ce este Remeron SolTab şi pentru ce se utilizeaza

Remeron SolTab face parte din grupul de medicamente numite antidepresive. Remeron SolTab este utilizat pentru tratamentul depresiei la adulti.

Va dura 1 pana la 2 saptamani pana cand Remeron SolTab va incepe sa actioneze. Dupa 2 pana la

4 saptamani veti incepe sa va simtiti mai bine. Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca nu va simtiti mai bine sau daca va simtiti mai rau dupa 2 pana la 4 saptamani. Mai multe informatii sunt la punctul 3 intitulat „Cand va puteti aştepta sa incepeti sa va simtiti mai bine”.

Ce trebuie sa ştiti inainte sa luati Remeron SolTab

Nu luati Remeron SolTab

  • daca sunteti alergic la mirtazapina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). Daca este aşa, trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra cat de repede posibil inainte de a lua Remeron
  • daca luati sau ati luat recent (in ultimele doua saptamani) medicamente numite inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO).

Atentionari şi precautii

Inainte sa luati Remeron SolTab adresati-va medicului dumneavostra sau farmacistului.

Copii şi adolescenti

In mod normal, Remeron SolTab nu trebuie utilizat la copii şi adolescenti cu varsta sub 18 ani deoarece eficacitatea nu a fost demonstrata. De asemenea, trebuie sa ştiti ca pacientii cu varsta sub 18 ani au un risc crescut de a prezenta reactii adverse cum sunt tentative de sinucidere, ganduri de sinucidere şi ostilitate (predominant agresivitate, comportament opozitional şi furie) atunci cand utilizeaza aceasta clasa de medicamente. Cu toate acestea, medicul dumneavoastra poate prescrie Remeron SolTab la pacienti cu varsta sub 18 ani deoarece decide ca aceasta este o optiune buna pentru aceştia. Daca medicul dumneavoastra a prescris Remeron SolTab pentru un pacient cu varsta sub 18 ani şi vreti sa discutati acest lucru, va rugam sa va readresati acestuia. Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca oricare dintre simptomele enumerate mai sus apare sau se agraveaza in timpul utilizarii Remeron SolTab de catre pacientii cu varsta sub 18 ani. De asemenea, la aceasta grupa de varsta nu au fost inca demonstrate efectele privind siguranta administrarii de lunga durata a Remeron SolTab asupra creşterii, maturizarii, dezvoltarii cognitive şi comportamentale. In plus, in timpul tratamentului cu Remeron Soltab la aceasta grupa de varsta s-a observat o creştere semnificativa a greutatii corporale mai frecvent decat la adulti.

Ganduri de sinucidere şi agravarea starii dumneavoastra de depresie

Daca sunteti deprimat, puteti avea uneori ganduri de autovatamare sau sinucidere. Acestea se pot accentua la inceperea tratamentului cu medicamente antidepresive, deoarece actiunea tuturor acestor medicamente se produce in timp, de regula in aproximativ doua saptamani sau uneori mai mult.

Sunteti mai inclinat spre astfel de idei:

  • Daca ati avut anterior ganduri de sinucidere sau autovatamare.
  • Daca sunteti adult tanar. Informatiile provenite din studii clinice au demonstrat existenta unui risc crescut de comportament de sinucidere la adultii cu varsta sub 25 ani, care sufera de o afectiune psihica care au fost tratati cu un antidepresiv.

®In cazul in care aveti ganduri de autovatamare sau sinucidere, indiferent de moment, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti fara intarziere la un spital.

Poate fi util sa spuneti unei rude sau unui prieten apropiat ca va simtiti deprimat şi sa-l rugati sa citeasca acest prospectPuteti ruga persoana respectiva sa va spuna daca nu considera ca starea dumneavoastra de depresie se agraveaza sau daca o ingrijoreaza vreo modificare aparuta in comportamentul dumneavoastra.

De asemenea aveti grija deosebita cu Remeron SolTab

  • daca aveti sau ati avut vreodata una din urmatoarele afectiuni.

® Spuneti medicului dumneavoastra despre aceste afectiuni inainte de a lua Remeron SolTab daca nu ati spus pana acum.

  • convulsii (epilepsie). Daca apar convulsii sau convulsiile dumneavoastra apar mai frecvent, opriti administrarea Remeron SolTab şi adresati-va imediat medicului dumneavoastra;
  • boli de ficat, incluzand Daca apare icter, opriti administrarea Remeron SolTab şi adresati-va imediat medicului dumneavoastra;
  • boli de rinichi;
  • boli de inima sau tensiune arteriala scazuta;
  • schizofrenie. Daca simptomele psihotice, cum sunt idei paranoide, devin mai frecvente sau mai severe, adresati-va fara intarziere medicului dumneavoastra;
  • psihoza maniaco-depresiva (perioade alternante de exaltare/hiperactivitate şi comportament depresiv). Daca incepeti sa va simtiti euforic sau surescitat, opriti administrarea de Remeron SolTab şi adresati-va imediat medicului dumneavoastra;
  • diabet zaharat (poate fi necesara modificarea dozei de insulina sau altor medicamente antidiabetice);
  • afectiuni ale ochilor, cum este creşterea presiunii intraoculare (glaucom);
  • dificultati de urinare, care pot fi provocate de marirea prostatei;
  • anumite tipuri de boli de inima care ar putea schimba ritmul cardiac, un infarct miocardic recent, insuficienta cardiaca, sau utilizarea anumitor medicamente care pot afecta ritmul inimii.
  • daca apar semne de infectie cum sunt febra ridicata inexplicabila, dureri in gat, ulceratii la nivelul gurii.

® Opriti administrarea Remeron SolTab şi adresati-va imediat medicului dumneavoastra pentru o analiza a sangelui.

In cazuri rare aceste simptome pot fi semnul unor tulburari ale productiei de celule sanguine la nivelul maduvei osoase. Cu toate ca sunt rare, aceste simptome apar, in general, dupa 4-6 saptamani de tratament.

  • daca sunteti varstnic. Puteti fi mai sensibil la reactiile adverse ale

Remeron SolTab impreuna cu alte medicamente

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente

Nu luati Remeron SolTab in asociere cu:

  • inhibitori de monoaminooxidaza (inhibitori MAO). De asemenea, nu luati Remeron SolTab timp de doua saptamani de la incetarea tratamentului cu inhibitori De asemenea, daca opriti utilizarea Remeron SolTab, nu luati inhibitori MAO in timpul urmatoarelor doua saptamani.

Exemple de inhibitori MAO sunt moclobemida, tranilcipromina (ambele sunt antidepresive) şi selegilina (utilizata pentru tratamentul bolii Parkinson).

Aveti grija cand luati Remeron SolTab in asociere cu:

  • antidepresive precum ISRS, venlafaxina şi L-triptofan sau triptani (utilizati pentru tratamentul migrenei), tramadol (un calmant al durerii), linezolid (un antibiotic), litiu (utilizat pentru tratamentul anumitor afectiuni psihice), albastru de metilen (utilizat pentru tratamentul unui nivel ridicat de methemoglobina din sange) şi sunatoare – preparate care contin Hypericum perforatum (un remediu pe baza de plante utilizat pentru tratamentul depresiei). In cazuri foarte rare, Remeron SolTab in monoterapie sau asocierea Remeron SolTab cu aceste medicamente poate determina aparitia aşa-numitului sindrom serotoninergic. Cateva dintre simptomele acestui sindrom sunt: febra inexplicabila, transpiratie, creşterea frecventei cardiace, diaree, contractii musculare (necontrolabile), frisoane, reflexe accentuate, nelinişte, modificari ale dispozitiei şi stare de inconştienta. Daca apare o asociere a acestor simptome, discutati imediat cu medicul dumneavoastra.
  • antidepresivul nefazodona. Acesta poate creşte concentratia de Remeron SolTab in sange. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati acest medicament. Poate fi necesara scaderea dozei de Remeron SolTab sau la incetarea utilizarii nefazodonei poate fi necesara creşterea din nou a dozei de Remeron
  • medicamente pentru tratamentul anxietatii sau insomniei cum sunt benzodiazepine;

medicamente pentru tratamentul schizofreniei cum este olanzapina; medicamente pentru tratamentul alergiilor cum este cetirizina; medicamente pentru tratamentul durerilor severe cum este morfina.

In asociere cu aceste medicamente, Remeron SolTab poate creşte somnolenta cauzata de aceste medicamente.

  • medicamente pentru tratamentul infectiilor: medicamente pentru tratamentul infectiilor bacteriene (cum este eritromicina), medicamente pentru tratamentul infectiilor fungice (cum este ketoconazolul) şi medicamente pentru HIV/SIDA (cum sunt inhibitori de proteaza HIV) şi medicamente pentru tratamentul ulcerelor stomacului (cum este cimetidina).

In asociere cu Remeron SolTab, aceste medicamente pot creşte concentratia de Remeron SolTab in sange. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati aceste medicamente. Poate fi necesara scaderea dozei de Remeron SolTab sau, cand administrarea acestor medicamente este oprita, poate fi necesara creşterea din nou a dozei de Remeron SolTab.

  • medicamente pentru tratamentul epilepsiei cum sunt carbamazepina şi fenitoina;

medicamente pentru tratamentul tuberculozei cum este rifampicina.

In asociere cu Remeron SolTab, aceste medicamente pot sa scada concentratia de Remeron SolTab in sange. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati aceste medicamente. Poate fi necesara creşterea dozei de Remeron SolTab sau, cand administrarea acestor medicamente este oprita, poate fi necesara scaderea din nou a dozei de Remeron SolTab.

  • medicamente pentru prevenirea coagularii sangelui cum este warfarina.

Remeron SolTab poate creşte efectul warfarinei asupra sangelui. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati acest medicament. In cazul administrarii concomitente este recomandat ca medicul dumneavoastra sa va monitorizeze sangele cu atentie.

  • medicamente care pot afecta ritmul inimii, cum ar fi anumite antibiotice si unele antipsihotice.

Remeron SolTab cu alimente şi alcool

Este posibil sa deveniti somnolent in cazul in care consumati alcool in timp ce luati Remeron SolTab.

Se recomanda sa nu consumati niciun fel de bautura alcoolica. Puteti lua Remeron SolTab cu sau fara alimente.

Sarcina şi alaptarea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Experienta limitata privind administrarea Remeron SolTab la gravide nu indica un risc crescut. Cu toate acestea, se impune prudenta cand este utilizat in timpul sarcinii.

Daca utilizati Remeron SolTab pana cand, sau la scurt timp inainte de naştere, copilul dumneavoastra trebuie supravegheat pentru rectiile adverse posibile. In cazul in care sunt luate in timpul sarcinii, medicamentele din aceasta clasa (ISRS) pot sa creasca riscul de aparitie a unei afectiuni grave la nou- nascut, numita hipertensiune pulmonara persistenta la nou-nascut (HTPPNN), ceea ce face ca nou- nascutul sa respire mai repede şi sa aiba culoare albastruie.

Aceste simptome apar, in general, in primele 24 de ore dupa naştere. Daca aceasta se intampla copilului dumneavoastra, trebuie sa va adresati imediat unui medic şi/sau asitentei.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Remeron SolTab va poate influenta capacitatea de concentrare sau vigilenta. Asigurati-va ca abilitatile dumneavoastra nu sunt afectate inainte de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Daca medicul dumneavoastra a prescris Remeron SolTab pentru un pacient cu varsta sub 18 ani asigurati-va ca vigilenta şi capacitatea de concentrare nu sunt afectate inainte de participarea in trafic (de exemplu pe bicicleta)

Remeron Sol Tab contine sfere de zahar, continand zahar

Remeron SolTab comprimate orodispersabile contine sfere de zahar, continand zahar. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Remeron SolTab comprimate orodispersabile contine aspartam, o sursa de fenilalanina Remeron SolTab comprimate orodispersabile contine aspartam, o sursa de fenilalanina. Poate fi daunator pentru persoanele cu fenilcetonurie.

Cum sa luati Remeron SolTab 

Luati intotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul.Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Cat sa luati

Doza recomandata de inceput este de 15 sau 30 mg zilnic. Medicul dumneavoastra va poate sfatui sa creşteti treptat doza dupa cateva zile pana la doza cea mai potrivita pentru dumneavoastra (intre 15 şi 45 mg zilnic). Aceasta doza este, de obicei, aceeaşi pentru toate varstele. Cu toate acestea, daca sunteti varstnic sau aveti o afectiune a rinichilor sau ficatului, medicul dumneavoastra poate modifica doza.

Cand sa luati Remeron SolTab

® Luati Remeron SolTab zilnic la aceeaşi ora.

Cel mai bine este sa luati Remeron SolTab intr-o singura priza inainte de a merge la culcare. Cu toate acestea, medicul dumneavoastra va poate sugera sa impartiti doza de Remeron SolTab – o parte din doza zilnica dimineata şi cealalta parte inainte de a merge la culcare. Doza mai mare trebuie luata inainte de culcare.

Cand va puteti aştepta sa incepeti sa va simtiti mai bine

De obicei Remeron SolTab va incepe sa actioneze dupa 1 pana la 2 saptamani, iar dupa 2 pana la 4 saptamani veti incepe sa va simtiti mai bine.

Este important ca in timpul primelor saptamani de tratament sa discutati cu medicul dumneavoastra despre efectele Remeron SolTab:

® dupa 2 pana la 4 saptamani de la inceperea administrarii Remeron SolTab, discutati cu medicul dumneavoastra despre efectele pe care le-a avut tratamentului.

Daca inca nu va simtiti mai bine, medicul dumneavoastra va poate prescrie o doza mai mare. In acest caz, dupa inca 2 pana la 4 saptamani discutati din nou cu medicul dumneavoastra. In mod obişnuit va fi nevoie sa luati Remeron SolTab pana cand simptomele de depresie au disparut de 4 pana la 6 luni.

Daca luati mai mult decat trebuie din Remeron SolTab

® Daca dumneavoastra sau altcineva a luat prea mult Remeron SolTab, adresati-va imediat unui medic.

Cele mai probabile semne ale unui supradozaj cu Remeron SolTab (fara alte medicamente sau alcool) sunt somnolenta, dezorientare şi creşterea frecventei batailor inimii. Simptomele unui posibil supradozaj pot include modificari ale ritmului cardiac (batai rapide, neregulate) si/sau lesin, care ar putea fi simptomele unei stari care pune in pericol viata, cunoscut sub numele de Torsada Varfurilor.

Daca uitati sa luati Remeron SolTab

Daca luati doza intr-o singura priza pe zi:

  • Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata

Daca luati doza in doua prize zilnic:

  • daca ati uitat doza de dimineata, luati-o impreuna cu doza de seara.
  • daca ati uitat doza de seara, nu o luati cu doza din dimineata urmatoare, sariti peste ea şi continuati cu dozele obişnuite de dimineata şi seara.
  • daca ati uitat ambele doze, nu trebuie sa luati dozele Sariti peste ambele doze şi continuati in ziua urmatoare cu dozele obişnuite de dimineata şi seara.

Daca incetati sa luati Remeron SolTab

® Opriti administrarea Remeron SolTab numai dupa ce ati discutat cu medicul dumneavoastra. Daca opriti tratamentul prea devreme, depresia poate reveni. Dupa ce va simtiti mai bine, discutati cu medicul dumneavoastra. Medicul dumneavoastra va decide cand poate fi oprit tratamentul.

Nu opriti brusc administrarea Remeron SolTab, chiar daca depresia dumneavoastra a trecut. Daca opriti brusc administrarea Remeron SolTab puteti sa va simtiti rau, ametit, agitat sau anxios şi puteti avea dureri de cap. Aceste simptome pot fi evitate prin oprirea treptata a tratamentului. Medicul dumneavoastra va va spune cum sa scadeti doza treptat.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Daca prezentati oricare dintre urmatoarele reactii adverse, nu mai luati Remeron SolTab şi spuneti imediat medicului dumneavoastra.

Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane)

  • stare de euforie sau de surescitare (manie)

Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane)

  • colorare in galben a ochilor sau pielii; aceasta poate sugera o tulburare a functionarii ficatului (icter)

Cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile)

  • semne de infectie cum sunt febra crescuta aparuta brusc, durere in gat şi ulceratii la nivelul gurii (agranulocitoza). In cazuri rare Remeron SolTab poate provoca tulburari in producerea de celule ale sangelui (deprimarea maduvei osoase). Unele persoane devin mai putin rezistente la infectii pentru ca Remeron SolTab poate provoca un deficit temporar de globule albe ale sangelui (granulocitopenie). In cazuri rare Remeron SolTab poate deasemenea provoca un deficit de globule roşii şi albe ale sangelui, precum şi de plachete sanguine (anemie aplastica), scaderea numarului de plachete sanguine (trombocitopenie) sau o creştere a numarului globulelor albe ale sangelui (eozinofilie).
  • criza epileptica (convulsii)
  • o asociere de simptome cum ar fi febra inexplicabila, transpiratii, creşterea frecventei batailor inimii, diaree, contractii musculare (necontrolabile), tremuraturi, reflexe hiperactive, nelinişte, modificari ale dispozitiei, pierderea cunoştintei şi creşterea salivatiei. In cazuri foarte rare acestea pot fi semne de sindrom
  • ganduri de auto-vatamare sau sinucidere
  • reactii severe la nivelul pielii (Sindrom Stevens-Johnson, necroliza epidermica toxica)

Alte reactii adverse posibile cu Remeron SolTab pot fi:

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):

  • creşterea poftei de mancare şi creştere in greutate
  • somnolenta sau moleşeala
  • durere de cap
  • uscaciune a gurii

Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane):

  • letargie
  • ameteli
  • frison sau tremor
  • greata
  • diaree
  • varsaturi
  • constipatie
  • eruptii trecatoare pe piele sau eruptii cutanate (exantem)
  • dureri ale articulatiilor (artralgii) sau muşchilor (mialgii)
  • durere de spate
  • ameteala sau leşin la ridicarea brusca in picioare (hipotensiune arteriala ortostatica)
  • umflare (in mod caracteristic la nivelul genunchilor sau picioarelor) cauzate de retentia de lichid (edeme)
  • oboseala
  • vise intense
  • confuzie
  • teama fara motiv
  • tulburari ale somnului

Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane:

  • senzatii anormale la nivelul pielii, de exemplu arsura, intepatura, gadilat sau furnicaturi (parestezie)
  • sindromul picioarelor neliniştite
  • leşin (sincopa)
  • senzatie de amorteala la nivelul gurii (hipoestezie orala)
  • tensiune arteriala mica
  • coşmaruri
  • stare de agitatie
  • halucinatii
  • necesitatea imperioasa de mişcare

Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane):

  • spasme sau contractii musculare (mioclonie)
  • agresivitate
  • durere abdominala sau greata; acestea pot sugera o inflamare a pancreasului (pancreatita)

Cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile):

  • senzatii anormale la nivelul gurii (parestezie orala)
  • umflarea gurii (edem oral)
  • umflarea intregului corp (edem generalizat)
  • umflare localizata
  • hiponatremie
  • secretie inadecvata de hormon antidiuretic
  • reactii cutanate severe (dermatita buloasa, eritem multiform)
  • mers in somn (somnambulism)
  • tulburari de vorbire
  • valori crescute ale creatinkinazei in sange
  • dificultate la urinare (retentie urinara)
  • dureri musculare, rigiditate si/sau slabiciune musculara, urina inchisa la culoare sau decolorarea urinei (rabdomioliza)

Reactii adverse suplimentare la copii şi adolescenti

La copii cu varsta sub 18 ani au fost observate urmatoarele reactii adverse in general in studiile clinice: creşterea semnificativa in greutate, urticarie şi creşterea valorilor de trigliceride.

Raportarea reactiilor adverse

Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Agentia Nationala a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale

Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1 Bucuresti 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: adr@anm.ro.

Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

Cum se pastreaza Remeron SolTab

Nu lasati acest medicament la vederea şi indemana copiilor.

Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie şi blister. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de lumina şi umiditate Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere.

Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Continutul ambalajului şi alte informatii

Ce contine Remeron SolTab

  • Substanta activa este mirtazapina.

Remeron SolTab 30 mg comprimate orodispersabile contine mirtazapina 30 mg.

  • Celelalte componente sunt: sfere de zahar, hipromeloza, povidona K30, stearat de magneziu, copolimer metacrilat butilat bazic, aspartam (E 951), acid citric anhidru, crospovidona (Tip A), manitol (E 421), celuloza microcristalina, aroma de portocala naturala şi artificiala (Nr. SN027512) şi hidrogen carbonat de sodiu.

Cum arata Remeron SolTab şi continutul ambalajului

Remeron SolTab se prezinta sub forma de comprimate orodispersabile.

Remeron SolTab 30 mg comprimate orodispersabile

Comprimate orodispersabile rotunde, plate, de culoare alba, marcate cu "TZ/2" pe una dintre fete.

Comprimatele orodispersabile sunt ambalate in folii perforate pentru eliberarea unei unitati dozate, rezistente la deschiderea de catre copii.

Pentru Remeron SolTab 30 mg comprimate orodispersabile sunt disponibile urmatoarele marimi de ambalaj: 6, 18, 30, 48 şi 96 comprimate orodispersabile.

Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Organon Biosciences S.R.L.

Strada av. Popisteanu, Nr. 54A, Expo Business Park, Cladirea 2, Birou 306 si Birou 307, Etaj 3, Sectorul 1, Bucuresti, Romania

Fabricantul

N.V. Organon Kloosterstraat 6, PO Box 20 5340 BH Oss, Olanda

Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata

Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub denumirea Remeron SolTab si sub urmatoarele denumiri comerciale:

Austria, Republica Ceha, Finlanda                                                     Remeron SolTab Olanda, Portugalia, Romania

Belgia, Luxemburg                                    Remergon SolTab

Danemarca, Islanda                                   Remeron Smelt

Germania                                                    Remergil SolTab

Ungaria, Italia                                            Remeron

Irlanda, Marea Britanie                             Zispin SolTab

Norvegia, Suedia                                       Remeron-S

Republica Slovaca                                     Remeron Soltab

Spania                                                         Rexer Flas

Acest prospect a fost revizuit in Decembrie 2021.

Denumire comerciala REMERON SOLTAB 30 mg
DCI MIRTAZAPINUM
Forma farmaceutica COMPR. ORODISPERSABILE
Concentratia 30mg
Cod ATC N06AX11
Actiune terapeutica ANTIDEPRESIVE ALTE ANTIDEPRESIVE
Prescriptie PRF
Ambalaj Cutie cu 1 blist. Al/PVC-PA-poliester perforat pt. elib. unei unitati dozate x 6 compr. orodispersabile
Volum ambalaj  
Valabilitate ambalaj 3 ani
Cod CIM W68318001
Firma / tara producatoare APP NV ORGANON - OLANDA
Firma / tara detinatoare APP ORGANON BIOSCIENCES S.R.L. - ROMANIA
Nr. / data ambalaj APP 5746/2013/01

Informatii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania http://www.anm.ro/.
*Nu este recomandata administrarea de medicamente fara consult medical.
*Numele, siglele produselor si companiilor terte afisate pe site-ul Medicover.ro utilizate in materiale, sunt proprietatea companiilor respective si pot fi, de asemenea, marci comerciale.