Stercore

Stercore contine substanta activa prucaloprid. Prucaloprida apartine unei grupe de medicamente care intensifica motilitatea intestinala (prokinetice gastro-intestinale). Acesta actioneaza asupra peretelui muscular al intestinului, ajutand la restabilirea functionarii normale a intestinului.

Cuprins

Ce este Stercore şi pentru ce se utilizeaza 

Stercore contine substanta activa prucaloprid. Prucaloprida apartine unei grupe de medicamente care intensifica motilitatea intestinala (prokinetice gastro-intestinale). Acesta actioneaza asupra peretelui muscular al intestinului, ajutand la restabilirea functionarii normale a intestinului.

Stercore este utilizat pentru tratamentul constipatiei cronice la adulti la care laxativele nu actioneaza suficient de bine.

A nu se utiliza la copii şi adolescenti cu varsta sub 18 ani.

Ce trebuie sa ştiti inainte sa luati Stercore

Nu luati Stercore

  • daca sunteti alergic la prucaloprid sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6)
  • daca efectuati şedinte de dializa
  • daca suferiti de perforatie sau obstructie a intestinului, inflamatii severe ale tractului intestinal, cum sunt boala Crohn, colita ulcerativa sau megacolonul /megarectul

Atentionari şi precautii

Inainte sa luati Stercore, adresati-va medicului dumneavoastra:

  • daca aveti boli severe ale rinichilor
  • daca aveti boli severe ale ficatului
  • daca sunteti sub supravegherea unui medic pentru o problema grava de sanatate, cum sunt boli ale plamanilor sau inimii, ale sistemului nervos sau probleme de sanatate mentala, cancer, SIDA sau o tulburare hormonala.

Daca aveti diaree foarte severa, este posibil ca medicamentul contraceptiv oral sa nu actioneze corespunzator şi se recomanda utilizarea unei metode suplimentare de contraceptie. Vezi recomandarile din prospectul utilizatorului al contraceptivului oral pe care il utilizati.

Stercore impreuna cu alte medicamente

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.

Stercore impreuna cu alimente şi bauturi

Stercore poate fi luat cu sau fara alimente şi bauturi, in orice moment al zilei.

Sarcina, alaptarea şi fertilitatea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Stercore nu este recomandat pentru utilizare in timpul sarcinii. Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti gravida sau intentionati sa ramaneti gravida.

In timp ce luati Stercore, utilizati o metoda contraceptiva sigura, pentru a preveni sarcina. Daca ramaneti gravida pe parcursul tratamentului cu Stercore, spuneti medicului dumneavoastra.

Cand alaptati, prucalopridul poate trece in lapte. Alaptarea nu este recomandata in timpul tratamentului cu Stercore. Discutati cu medicul dumneavoastra despre acest lucru.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Este putin probabil ca Stercore sa va afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, prucalopridul poate determina uneori ameteli şi oboseala, mai ales in prima zi de tratament, iar acestea pot avea un efect asupra conducerii vehiculelor şi folosirii utilajelor.

Stercore contine lactoza.

Fiecare comprimat filmat de 1 mg contine lactoza monohidrat 78,02 mg.

 Fiecare comprimat filmat de 2 mg contine lactoza monohidrat 156,012 mg.

Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa- l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Cum sa luati Stercore

Luati intotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris in acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Luati Stercore in fiecare zi, atat timp cat v-a recomandat medicul dumneavoastra.

Este posibil ca medicul sa va reexamineze starea de sanatate şi beneficiul continuarii tratamentului, dupa primele 4 saptamani şi apoi la intervale regulate.

Doza uzuala de Stercore pentru majoritatea pacientilor este de un comprimat de 2 mg o data pe zi.

Daca aveti varsta peste 65 ani sau aveti o boala severa de ficat, doza initiala este de un comprimat de 1 mg o data pe zi, doza pe care medicul dumneavoastra o poate creşte la 2 mg o data pe zi, daca este necesar.

De asemenea, medicul dumneavoastra va poate recomanda o doza mai mica de un comprimat de 1 mg pe zi, daca aveti boli severe ale rinichilor.

Utilizarea unei doze mai mari decat cea recomandata nu va determina o actiune mai buna a medicamentului.

Copii şi adolescenti

Stercore este numai pentru adulti şi nu trebuie utilizat la copii şi adolescenti cu varsta sub 18 ani.

Daca luati mai mult Stercore decat trebuie

Este important sa mentineti doza, exact aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra. Daca ati luat mai mult Stercore decat trebuie, este posibil sa aveti diaree, dureri de cap şi/sau greata. In caz de diaree, aveti grija sa consumati apa in cantitate suficienta.

Daca uitati sa luati Stercore

Nu luati o doza dubla pentru a compensa comprimatul uitat. Luati doar urmatoarea doza la momentul obişnuit.

Daca incetati sa luati Stercore

Daca incetati sa luati Stercore, va pot reveni simptomele de constipatie.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Aceste reactii adverse apar predominant la inceputul tratamentului şi dispar, de regula, in decurs de cateva zile in cazul continuarii tratamentului.

Urmatoarele reactii adverse au fost raportate foarte frecvent (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane): durere de cap, greata, diaree şi dureri abdominale.

Urmatoarele reactii adverse au fost raportate frecvent (pot afecta cel mult 1 din 10 persoane): apetit alimentar scazut, ameteli, varsaturi, tulburari digestive (dispepsie), flatulenta, zgomote intestinale neobişnuite, oboseala.

De asemenea, s-au observat şi urmatoarele reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta cel mult 1 din 100 persoane): tremuraturi, batai puternice ale inimii, sangerari rectale, creşterea frecventei urinarilor (polakiurie), febra şi stare generala de rau. Daca aveti batai puternice ale inimii, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra.

Raportarea reactiilor adverse

Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct la

Agentia Nationala a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din Romania Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1

Bucureşti 011478- RO e-mail: adr@anm.ro

Website: www.anm.ro

Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

Cum se pastreaza Stercore

Nu lasati acest medicament la vederea şi indemana copiilor.

Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe blister şi cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.

Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Continutul ambalajului şi alte informatii

Ce contine Stercore

Substanta activa este prucaloprid. Fiecare comprimat filmat contine 1 mg sau 2 mg de prucaloprid (sub forma de succinat).

Celelalte componente sunt: nucleu: celuloza microcristalina, lactoza monohidrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; film: hipromeloza, lactoza monohidrat, dioxid de titan (E171), triacetina, oxid roşu de fer (E172) (comprimatele filmate de 2 mg).

Cum arata Stercore şi continutul ambalajului

  • mg: comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare alba, marcate cu „10” pe una dintre fete, netede pe cealalta fata, cu diametrul nucleului de aproximativ 6
  • mg: comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare roz, marcate cu „20” pe una dintre fete, netede pe cealalta fata, cu diametrul nucleului de aproximativ 8 mm.

Stercore 1 mg şi 2 mg comprimate filmate este ambalat in blistere de Al/Al. Fiecare cutie contine 7, 14, 28 sau 84 comprimate filmate.

Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata şi fabricantul

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata Medochemie Limited

Constantinoupoleos 1-10, Limassol, 3011 Cipru

Fabricant

Medochemie Ltd (Factory AZ)

2 Michael Erakleous Street, Agios Athanassios Industrial Area, Agios Athanassios, Limassol, 4101 Cipru

Acest prospect a fost revizuit in august 2023.

Denumire comerciala STERCORE 1 mg
DCI PRUCALOPRIDUM
Forma farmaceutica COMPR. FILM.
Concentratia 1mg
Cod ATC A06AX
Actiune terapeutica LAXATIVE ALTE LAXATIVE
Prescriptie PRF
Ambalaj Cutie cu blist. Al/Al x 7 compr. film.
Volum ambalaj  
Valabilitate ambalaj 36 luni
Cod CIM W69168005
Firma / tara producatoare APP MEDOCHEMIE LTD (FACTORY AZ) - CIPRU
Firma / tara detinatoare APP MEDOCHEMIE LIMITED - CIPRU
Nr. / data ambalaj APP 14663/2022/01

 

Informatii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania http://www.anm.ro/.
*Nu este recomandata administrarea de medicamente fara consult medical.
*Numele, siglele produselor si companiilor terte afisate pe site-ul Medicover.ro utilizate in materiale, sunt proprietatea companiilor respective si pot fi, de asemenea, marci comerciale.