Triderm

TRIDERM contine o combinatie a trei substante active: betametazona, clotrimazol şi gentamicina indicate pentru ameliorarea simptomelor inflamatorii ale dermatozelor, complicate cu infectii secundare sau cand este suspectata posibilitatea aparitiei unei infectii.

Cuprins

Triderm

Ce este TRIDERM şi pentru ce se utilizeaza

TRIDERM contine o combinatie a trei substante active: betametazona, clotrimazol şi gentamicina indicate pentru ameliorarea simptomelor inflamatorii ale dermatozelor, complicate cu infectii secundare sau cand este suspectata posibilitatea aparitiei unei infectii.

Ce trebuie sa ştiti inainte sa utilizati TRIDERM

Nu utilizati TRIDERM:

  • daca sunteti alergic la substantele active sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Atentionari şi precautii

Inainte sa utilizati TRIDERM, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

  • daca dumneavoastra aveti hipersensibilitate la antibiotice deoarece utilizarea indelungata a acestora poate determina inmultirea microorganismelor
  • cand TRIDERM este utilizat la copii poate determina supresie corticosuprarenaliana, care se manifesta prin intarzieri in creştere, incetinire in creşterea greutatii şi hipertensiune intracraniana.
  • Trebuie evitata aplicarea gentamicinei pe rani deschise sau pe leziuni
  • Nu se recomanda utilizarea gentamicinei timp indelungat
  • TRIDERM nu este destinat utilizarii

Adresati-va medicului dumneavoastra daca aveti vederea incetosata sau alte tulburari de vedere.

TRIDERM impreuna cu alte medicamente

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.

TRIDERM impreuna cu alimente, bauturi şi alcool

Nu este cazul.

Sarcina, alaptarea şi fertilitatea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a utiliza acest medicament.

Deoarece nu s-a stabilit siguranta utilizarii topice a glucocorticoizilor la gravide, acest tip de medicamente trebuie utilizate in timpul sarcinii numai daca beneficiul matern justifica riscul potential pentru fat.

Medicamentele din aceasta clasa nu trebuie folosite in cantitati mari sau perioade indelungate la gravide. Deoarece nu se cunoaşte daca administrarea topica a glucocorticoizilor poate avea ca rezultat o absorbtie sistemica suficienta pentru a produce cantitati detectabile in laptele matern, trebuie luata o decizie in sensul intreruperii alaptarii sau a tratamentului, luandu-se in considerare importanta tratamentului pentru mama.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

TRIDERM nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum sa utilizati TRIDERM

Utilizati intotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Se recomanda aplicarea unei pelicule fine de TRIDERM astfel incat sa acopere complet intreaga suprafata de tegument afectat şi suprafetele invecinate, de doua ori pe zi, dimineata şi seara. Pentru ca tratamentul sa fie eficace, TRIDERM trebuie aplicat in mod constant.

Durata tratamentului variaza in functie de marimea şi localizarea afectiunii şi de raspunsul pacientului la tratament. Cu toate acestea, daca dupa trei sau patru saptamani nu se obtine o ameliorare clinica, diagnosticul trebuie reevaluat.

Experienta utilizarii la copii este limitata.

Daca utilizati mai mult TRIDERM decat trebuie

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului. Utilizarea excesiva sau prelungita a medicamentelor care contin gentamicina poate conduce la suprainfectarea cu microbi rezistenti. In acest caz se impune intreruperea tratamentului.

Administrarea locala excesiva sau prelungita a glucocorticoizilor poate suprima functia hipofizo- corticosuprarenaliana determinand insuficienta suprarenaliana secundara şi manifestari de hipercorticism, incluzand boala Cushing.

Daca uitati sa utilizati TRIDERM

Nu utilizati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca incetati sa utilizati TRIDERM

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

In cazuri rare, cand peste TRIDERM s-au aplicat pansamente ocluzive, au aparut urmatoarele reactii adverse locale: arsuri, iritatie, senzatie de uscaciune a pielii, eruptie acneiforma, modificarea culorii pielii, dermatita alergica de contact, infectii secundare, foliculita (inflamatie la nivelul radacinii firului de par), hipertricoza (prezenta de par excesiv la nivelul intregului corp), dermatita periorala (inflamatia pielii in jurul gurii), macerarea pielii, atrofia pielii, vergeturi şi miliarie.

Foarte rar s-au raportat reactii adverse dupa administrarea TRIDERM şi acestea includ modificari de culoare la nivelul pielii, hipocromie (decolorarea pielii), senzatie de arsura, eritem (roşeata la nivelul pielii), exudat (secretii la nivelul pielii) şi prurit (mancarime).

Mai putin frecvent s-a raportat vedere incetosata.

Unele dintre aceste manifestari au fost doar tranzitorii şi nu a fost necesara intreruperea tratamentului.

Raportarea reactiilor adverse

Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

Cum se pastreaza TRIDERM

Nu lasati acest medicament la vederea şi indemana copiilor.

Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.

Nu utilizati TRIDERM daca observati semne vizibile de deteriorare.

Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Continutul ambalajului şi alte informatii

Ce contine TRIDERM

  • Substantele active sunt: betametazona, clotrimazol, gentamicina.
  • Celelalte componente sunt: parafina lichida, vaselina alba.

Cum arata TRIDERM şi continutul ambalajului

Se prezinta sub forma de omogen, de culoare alba pana la uşor galbuie. Cutie cu un tub de aluminiu cu 15 g unguent.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

ORGANON BIOSCIENCES S.R.L.

Strada Av. Popisteanu, Nr. 54A, Expo Business Park, Cladirea 2 Birou 306 si Birou 307, Etaj 3, Sectorul 1, Bucuresti, Romania

Fabricantul

SCHERING-PLOUGH LABO NV

Industriepark 30

Heist-op-den-Berg, Antwerpen, B-2220, Belgia

Acest prospect a fost revizuit in Septembrie, 2021.

Denumire comerciala TRIDERM 0,5 mg+10 mg+1 mg/gram
DCI COMBINATII
Forma farmaceutica CREMA
Concentratia 0,5mg+10mg+1mg/gram
Cod ATC D07CC01
Actiune terapeutica CORTICOSTEROIZI IN COMBINATII CU ANTIBIOTICE CORTICOSTEROIZI CU POTENTA MARE IN COMB. CU ANTIBIOTICE
Prescriptie PRF
Ambalaj Cutie cu 1 tub de Al cu 15 g crema
Volum ambalaj  
Valabilitate ambalaj 2 ani
Cod CIM W68122001
Firma / tara producatoare APP SCHERING PLOUGH LABO NV - BELGIA
Firma / tara detinatoare APP ORGANON BIOSCIENCES S.R.L. - ROMANIA
Nr. / data ambalaj APP 7215/2014/01

Informatii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania http://www.anm.ro/.

*Nu este recomandata administrarea de medicamente fara consult medical.
*Numele, siglele produselor si companiilor terte afisate pe site-ul Medicover.ro utilizate in materiale, sunt proprietatea companiilor respective si pot fi, de asemenea, marci comerciale.