Zanocin

Zanocin 200 mg contine un medicament numit ofloxacina. Aceasta apartine grupului de medicamente denumite antibiotice chinolone. Antibioticele ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor.

Cuprins

Ce este Zanocin 200 mg şi pentru ce se utilizeaza

Zanocin 200 mg este utilizat la adulti pentru tratamentul urmatoarelor tipuri de infectii bacteriene:

  • Infectii ale tractului urinar;
  • Infectii ale cailor respiratorii;
  • Infectii genitale inclusiv gonoree (o boala cu transmitere sexuala);
  • Infectii ale pielii şi ale tesuturilor moi;
  • Infectii ale oaselor şi articulatiilor;
  • Infectii intraabdominale

Se recomanda administrarea medicamentului in sectiile de spital specializate la adultii cu infectii severe.

Ce trebuie sa ştiti inainte sa luati Zanocin 200 mg Nu luati Zanocin 200 mg:

  • daca sunteti alergic la ofloxacina sau alte chinolone sau la oricare dintre componentele acestui medicament (enumerate la punctul 6.1). O reactie alergica include mancarimi ale pielii, inroşire, dificultati de respiratie, umflarea fetei, buzelor, limbii, gatului.
  • daca ati avut vreodata inflamatii ale tendoanelor aparute ca urmare a administrarii de medicamente din clasa fluorochinolonelor;
  • daca suferiti de epilepsie sau ati avut convulsii;
  • daca ati fost diagnosticat cu o afectare a celulelor roşii din sange cunoscuta ca deficienta enzimatica de glucoza-6-fosfat dehidrogenaza;
  • daca sunteti gravida sau alaptati (vezi punctul Sarcina şi alaptarea).

Copii si adolescentii cu varsta mai mica de 18 ani nu trebuie sa utilizeze Zanocin 200 mg.

Nu luati acest medicament daca oricare dintre cele de mai sus se aplica pentru dumneavoastra. Daca nu sunteti sigur, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte de a lua Zanocin 200 mg.

Atentionari şi precautii

Inainte sa luati acest medicament

Nu trebuie sa luati medicamente antibacteriene care contin fluorochinolone/chinolone, inclusiv Zanocin 200 mg, daca in trecut ati manifestat vreo reactie adversa grava atunci cand ati luat un medicament care contine chinolone sau fluorochinolone. In aceasta situatie, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra cat mai curand posibil.

Inainte sa luati Zanocin 200 mg, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

  • daca aveti probleme cu inima. Este necesara precautie la utilizarea acetui tip de medicamente daca v-ati nascut cu aceasta afectiune sau aveti istoric de prelungire a intervalului QT (observabil pe ECG – inregistrarea activitatii electrice a inimii), aveti un dezechilibru al sarurilor din sange (in special concentratii scazute ale potasiului sau magneziului din sange), aveti un ritm cardiac lent (numit „bradicardie”), aveti inima slabita (insuficienta cardiaca), aveti istoric de atac de cord (infarct miocardic), sunteti femeie sau varstnic sau luati alte medicamente care determina modificari anormale ale ECG (vezi punctul „ Zanocin 200 mg impreuna cu alte medicamente”).
  • daca ati fost diagnosticat cu o largire sau „umflare” a unui vas mare de sange (anevrism aortic sau anevrism al unui vas periferic mare).
  • daca ati avut un episod anterior de disectie de aorta (o ruptura in peretele aortei).
  • daca ati fost diagnosticat cu scurgeri la nivelul valvelor inimii (regurgitare la nivelul unei valve cardiace).
  • daca aveti antecedente familiale de anevrism aortic sau de disectie de aorta sau boala congenitala de valva cardiaca sau alti factori de risc sau afectiuni predispozante (de exemplu, tulburari ale tesutului conjunctiv, cum ar fi sindromul Marfan sau sindromul Ehlers-Danlos – forma vasculara, sindromul Turner ori sindromul Sjögren – o boala inflamatoare autoimuna, sau tulburari vasculare, cum ar fi arterita Takayasu, arterita cu celule gigante, boala Behcet, tensiune arteriala mare sau ateroscleroza cunoscuta, poliartrita reumatoida – o boala a articulatiilor, sau endocardita – o infectie a inimii).
  • daca aveti probleme cu rinichii sau ficatul
  • daca aveti risc de convulsii (de exemplu cand utilizati concomitent fenbufen, alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sau teofilina, vezi punctul „Zanocin 200 mg impreuna cu alte medicamente”);
  • daca aveti sau ati avut vreodata orice afectiune psihica;
  • daca ati fost diagnosticat cu o boala numita miastenia gravis (o boala in care apare slabiciune musculara foarte accentuata);
  • daca aveti diabet şi/sau luati medicamente pentru scaderea zaharului din sange.
  • daca apar reactii severe pe piele si/sau pe mucoase.

Daca simtiti brusc dureri severe in abdomen, in piept sau in spate, mergeti imediat la un serviciu de urgenta.

Cand luati acest medicament

  • Rareori, pot aparea durere si umflare la nivelul articulatiilor si inflamatie sau ruptura de tendoane. Riscul dumneavoastra este crescut daca sunteti o persoana varstnica (cu varsta peste 60 ani), daca vi s-a efectuat un transplant de organ, daca aveti probleme la rinichi sau daca urmati tratament cu corticosteroizi. Inflamatia si rupturile de tendoane pot surveni in primele 48 ore de tratament si chiar pana la cateva luni de la oprirea tratamentului cu Zanocin 200 mg. La primul semn de durere sau inflamatie a unui tendon (de exemplu la nivelul gleznei, articulatiei mainii, cotului, umarului sau genunchiului), incetati sa luati Zanocin 200 mg, contactati-l pe medicul dumneavoastra si tineti zona dureroasa in repaus. Evitati orice efort inutil, deoarece acesta poate creste riscul de ruptura de tendon.
  • Rareori, puteti manifesta simptome de deteriorare a unor nervi (neuropatie), de exemplu durere, senzatie de arsura, furnicaturi, amorteala si/sau slabiciune, mai ales la nivelul labelor picioarelor si picioarelor sau la nivelul mainilor si bratelor. Daca se intampla acest lucru, incetati sa luati Zanocin 200 mg si adresati-va imediat medicului dumneavoastra, pentru a preveni dezvoltarea unei afectiuni posibil ireversibile.
  • Daca simtiti brusc dureri severe in abdomen, in piept sau in spate, care pot fi simptome asociate cu disectia si anevrismul de aorta, mergeti imediat la un serviciu de urgenta. Este posibil sa fiti expus unui risc crescut daca sunteti tratat cu corticosteroizi cu administrare sistemica.
  • Daca incepeti sa aveti brusc dificultati la respiratie, mai ales cand sunteti intins pe pat, sau observati ca vi se umfla gleznele, picioarele sau abdomenul sau va apar palpitatii ale inimii (senzatia ca inima bate rapid sau neregulat), trebuie sa contactati imediat un medic.

Daca va este afectata vederea sau daca aveti oricare alte tulburari la nivelul ochilor in timpul tratamentului cu Zanocin 200 mg, adresati-va imediat unui medic oftalmolog.

In timpul tratamentului cu Zanocin 200 mg nu stati in soare puternic pe perioade lungi şi nu folositi lampi cu ultraviolete sau solar. Acest lucru este necesar deoarece unii pacienti pot deveni mai sensibili la lumina pe durata tratamentului cu Zanocin 200 mg.

Tratamentul cu ofloxacina interfera cu anumite teste de laborator.

Daca nu sunteti sigur ca vi se aplica oricare dintre cele de mai sus, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte de a lua Zanocin 200 mg.

Reactii adverse grave, prelungite, invalidante si posibil ireversibile

Medicamentele antibacteriene care contin fluorochinolone/chinolone, inclusiv Zanocin 200 mg, au fost asociate cu reactii adverse foarte rare, dar grave, dintre care unele de lunga durata (care au continuat luni sau ani), invalidante si posibil ireversibile. Acestea includ dureri ale tendoanelor, muschilor si articulatiilor la nivelul membrelor superioare si inferioare, dificultati la mers, senzatii anormale, de exemplu intepaturi, furnicaturi, gadilaturi, amorteala sau senzatie de arsura (parestezie), tulburari ale simturilor, inclusiv afectarea vederii, gustului, mirosului si auzului, depresie, afectare a memoriei, oboseala severa si tulburari severe ale somnului.

Daca manifestati vreuna dintre aceste reactii adverse dupa ce ati luat Zanocin 200 mg, adresati-va imediat medicului dumneavoastra inainte de a continua tratamentul. Dumneavoastra si medicul dumneavoastra veti decide asupra continuarii tratamentului, luand in considerare si utilizarea unui antibiotic din alta clasa.

Zanocin 200 mg impreuna cu alte medicamente

Spuneti medicul dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat sau s-ar putea sa luati alte medicamente.

In mod particular spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati:

  • Alte medicamente care pot modifica ritmul inimii dumneavoastra: medicamente care apartin grupului de medicamente antiaritmice ( de exemplu chinidina, hidrochinidina, disopiramida, amiodarona, sotalol, dofetilida, ibutilida), antidepresive triciclice, unele antibiotice (care apartin grupului de macrolide), unele antipsihotice
  • Metotrexat utilizat pentru reumatism sau cancer.

Urmatoarele medicamente pot modifica modul in care actioneaza Zanocin 200 mg sau Zanocin 200 mg poate schimba modul in care actioneaza unele din aceste medicamente:

  • Medicamente utilizate pentru a opri formarea cheagurilor de sange
  • Medicamente care contin fier (pentru anemie) sau zinc
  • Comprimate pentru eliminarea apei (diuretice), cum este furosemidul
  • Antiacidele care contin magneziu sau aluminiu - utilizate pentru indigestie
  • Glibenclamida - utilizata pentru diabet zaharat
  • Probenecid - utilizat pentru guta
  • Cimetidina - utilizata pentru ulcerele de stomac sau indigestie
  • Sucralfat - utilizat pentru ulcerele de stomac
  • Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (utilizate pentru tratamentul afectiunilor reumatice şi inflamatorii) sau teofilina.

Zanocin 200 mg impreuna cu alimente şi bauturi

Comprimatele vor fi inghitite cu o cantitate suficienta de lichide. Ele pot fi luate pe stomacul gol sau in timpul meselor. Administrarea concomitenta cu antiacide trebuie evitata. Nu consumati alcool in timp ce luati Zanocin 200 mg. Puteti sa va simtiti ametit sau somnolent.

Sarcina şi alaptarea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Nu luati Zanocin 200 mg daca sunteti gravida, ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida. Nu luati Zanocin 200 mg daca alaptati sau intentionati sa alaptati.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Zanocin 200 mg poate avea reactii adverse precum ameteli, somnolenta sau tulburari de vedere. Daca prezentati astfel de manifestari nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje.

Zanocin 200 mg contine lactoza

Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Cum sa luati Zanocin 200 mg

Luati intotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Cum sa luati acest medicament:

  • Luati acest medicament pe cale orala.
  • Inghititi comprimatele intregi, cu un pahar de apa.
  • Cand luati Zanocin 200 mg trebuie sa evitati lumina puternica a soarelui si lampile solare sau solarul.
  • Medicamentele care contin fier (pentru anemie) sau antiacidele (pentru indigestie sau arsuri la stomac) sau sucralfat (pentru ulcerele de stomac) trebuie evitate timp de 2 ore inainte sau dupa administrarea Zanocin 200 mg.
  • Daca simtiti ca efectul medicamentului dumneavoastra este prea slab sau prea puternic, nu modificati doza dumneavoastra dar adresati-va medicului dumneavoastra.

Cand sa luati acest medicament:

  • Durata tratamentului va depinde de gravitatea infectiei.
  • Acest medicament este, de obicei luat timp de 5 pana la 10 zile; tratamentul cu ofloxacina nu trebuie sa depaşeasca 2 luni.
  • Doze de pana la 400 mg sunt luate intr-o singura priza, dimineata.
  • Dozele mai mari trebuie luate in doua prize, una dimineata si una seara.

Cat de mult sa luati

  • Medicul dumneavoastra va stabili doza.
  • Doza va depinde de tipul si severitatea infectiei.

Doza recomandata pentru adulti este intre 200 mg si 800 mg in fiecare zi. Doza depinde de localizarea si tipul infectiei:

  • Infectii ale tractului urinar si a rinichiului: 200 – 800 mg pe zi.
  • Infectii respiratorii: 400 – 800 mg pe zi.
  • Infectii ale organelor genitale: 400 mg pe zi.
  • Gonoree: 400 mg in priza unica zilnica.
  • Infectii cutanate si ale partilor moi: 400-800 mg pe zi.

Probleme cu rinichii sau ficatul

Medicul dumneavoastra ar putea reduce doza zilnica recomandata.

Copii si adolescenti

Acest medicament nu va fi administrat copiilor si adolescentilor cu varsta mai mica de 18 ani.

Teste urinare

Ofloxacina poate modifica rezultatele unor teste urinare. Va rugam sa spuneti medicului sau personalului medical ca luati tratament cu Zanocin 200 mg inainte de recoltarea probelor.

Daca luati mai mult Zanocin 200 mg decat trebuie

Daca luati mai multe comprimate de Zanocin 200 mg, adresati-va medicului dumneavoastra sau unitatii de primiri urgente a celui mai apropiat spital. Luati acest prospect sau cateva comprimate cu dumneavoastra pentru ca medicul sa ştie ce ati luat.

Simptomele supradozajului sunt ameteala, confuzie, alterari ale starii de conştienta, convulsii şi greata.

Daca uitati sa luati Zanocin 200 mg

Daca ati uitat sa luati o doza de Zanocin 200 mg, luati-o imediat ce va amintiti numai daca nu este aproape timpul pentru urmatoarea doza. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa luati Zanocin 200 mg

Nu intrerupeti administrarea Zanocin 200 mg chiar daca va simtiti bine. Daca intrerupeti tratamentul mai devreme decat ar trebui, infectia dumneavoastra se poate agrava din nou.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Cazuri foarte rare de reactii adverse de lunga durata (pana la luni sau ani) sau permanente la medicament, de exemplu inflamatii la nivelul tendoanelor, ruptura de tendon, durere articulara, durere la nivelul membrelor, dificultati la mers, senzatii anormale, cum ar fi intepaturi, furnicaturi, gadilaturi, senzatie de arsura, amorteala sau durere (neuropatie), depresie, oboseala, tulburari ale somnului, afectare a memoriei, precum si afectare a auzului, vederii, gustului si mirosului au fost asociate cu administrarea antibioticelor care contin chinolone si fluorochinolone, in unele cazuri indiferent de factorii de risc preexistenti.

La pacientii care au utilizat fluorochinolone s-au raportat cazuri de largire si slabire a peretelui aortei sau de fisurare a peretelui aortei (anevrisme si disectii), care pot duce la rupere si deces, precum si cazuri de scurgeri la nivelul valvelor inimii. Vezi si pct. 2.

Intrerupeti administrarea Zanocin 200 mg comprimate filmate şi adresati-va imediat unui medic sau mergeti imediat la spital daca:

  • Aveti o reactie alergica. Semnele pot include eruptii trecatoare pe piele, dificultati de respiratie, umflarea fetei, buzelor sau a limbii.

Intrerupeti administrarea Zanocin 200 mg comprimate filmate şi adresati-va imediat unui medic sau mergeti imediat la spital daca prezentati oricare dintre urmatoarele reactii adverse grave – puteti avea nevoie urgent de tratament medical:

Reactii foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane):

  • Diaree apoasa, care poate contine sange, eventual cu crampe intestinale si cu temperatura ridicata
  • Convulsii
  • Probleme de auz sau pierderea auzului
  • Probleme ale ficatului, care pot determina ingalbenirea ochilor sau a pielii (icter)
  • Eruptii cutanate severe care pot include aparitia de vezicule sau descuamarea pielii din jurul buzelor, ochilor, gurii, nasului si a organelor genitale
  • Eruptii cutanate provocate de razele soarelui
  • Slabiciune musculara, dureri articulare şi musculare
  • Inflamatie severa a rinichilor. Semnele pot include o eruptie pe piele, temperatura ridicata si dureri locale şi generale.

Reactii rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane):

  • Senzatie de amorteala trecatoare, furnicaturi şi intepaturi, sensibilitate crescuta la
  • Umflare sau disconfort la nivelul tendoanelor, cum este tendonul lui Ahile.

Reactii cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile)

  • Ritm de bataie al inimii anormal de rapid, ritm de bataie a inimii neregulat care pune viata in pericol, modificare a ritmului de bataie a inimii (numita „prelungirea intervalului QT”, observat pe ECG – inregistrarea activitatii electrice a inimii).

De asemenea, au fost raportate urmatoarele reactii adverse. Daca oricare dintre acestea devin grave, adresati-va medicului dumneavoastra.

Reactii mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane):

  • Infectii cu ciuperci (fungice), rezistenta a bacteriilor care produc infectia
  • Nelinişte (agitatie), tulburari de somn, insomnie
  • Ameteli, durere de cap
  • Iritatie a ochilor
  • Senzatie de invartire (vertij)
  • Tuse, curgerea nasului
  • Durere la nivelul stomacului, diaree, greata sau varsaturi
  • Mancarime, eruptie trecatoare pe piele.

Reactii rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane):

  • o reactie anafilactica generalizata (stare de rau sau slabiciune, stare de inconştienta aparuta ca urmare a scaderii tensiunii arteriale cu semne de colaps circulator, dificultati la respiratie, umflare, varsaturi, diaree, ritm de bataie a inimii anormal de rapid, respiratii anormal de rapide, furnicaturi la nivelul mainilor şi picioarelor, transpiratii reci), umflarea pielii
  • absenta poftei de mancare
  • tulburari psihotice (de exemplu halucinatii - vederea, simtirea sau auzirea unor unor lucruri care nu sunt prezente), teama fara motiv, confuzie, coşmaruri, depresie
  • somnolenta, furnicaturi şi amorteala intr-o zona a corpului, modificari ale simtului gustului
  • modificari ale mirosului
  • modificari ale vederii
  • creşterea ritmului de bataie a inimii
  • senzatie de leşin, confuzie uşoara sau ameteli din cauza tensiunii arteriale mici
  • dificultati la respiratie, respiratie şuieratoare
  • inflamatii ale intestinului subtire sau gros, uneori cu eliminarea de sange in scaun
  • valori crescute ale enzimelor ficatului, bilirubinei şi creatininei evidentiate prin analize ale sangelui
  • bufeuri, urticarie, transpiratie neobişnuit de abundenta, eruptie cu vezicule pe piele.

Reactii foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane):

  • scaderea numarului de celule roşii, celule albe şi trombocite din sange, cresterea numarului de eozinofile (un tip de celule albe ale sangelui)
  • şoc
  • crampe musculare, dificultati in controlarea muşchilor
  • eruptie de culoare roşie, pete neregulate de culoare roşie la nivelul pielii (purpura), vasculita (inflamatie a vaselor de sange)
  • eruptie la nivelul pielii provocata de medicamente.

Reactii cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile)

  • agranuclocitoza (o tulburare severa rara a sangelui insotita de febra, durere severa in gat, ulcere la nivelul gurii), tulburari ale functiei maduvei roşii a oaselor
  • scadere (hipoglicemie) pana la coma hipoglicemica sau creştere (hiperglicemie) a concentratiilor de zahar din sange la pacienti cu diabet zaharat in tratament cu medicamente administrate oral sau cu insulina
  • depresie severa sau boli psihice, insotite de comportament care pune viata in pericol, incluzand ganduri şi comportament de sinucidere
  • nervozitate
  • tremuraturi, mişcari involuntare anormale, pierderea simtului gustului, leşin
  • afectarea auzului
  • inflamatia tesutului pulmonar, dificultate mare de a respira
  • indigestie, vanturi (gaze), constipatie, inflamatia pancreasului
  • inflamatii ale ficatului
  • eruptii inflamatorii severe la nivelul pielii şi mucoaselor
  • eruptie la nivelul pielii provocata de medicamente, inflamatie a mucoasei bucale
  • slabiciune musculara, care poate avea importanta deosebita la pacientii cu miastenia gravis (o boala rara a sistemului nervos)
  • intindere musculara
  • reactii musculare cu distrugeri de tesut muscular (rabdomioliza)
  • ruptura ligamentara, inflamatia articulatiilor
  • inflamatia rinichilor cu prezenta unei reactii alergice la acest nivel (nefrita interstitiala acuta)
  • episoade acute de porfirie (boala ce afecteaza metabolismul) la pacientii cu porfirie
  • astenie, febra, durere (inclusiv durere ȋn spate, ȋn piept şi ȋn extremitati).
  • Inflamatie a ochiului (uveita).
  • Ȋnrosirea pielii cu descuamare extinsa (dermatita exfoliativa).
  • Pierderea poftei de mancare, pielea si ochii devin de culoare galbena, urina inchisa la culoare, mancarime sau disconfort de stomac (abdomen). Acestea pot fi semne ale unor probleme ale ficatului, care pot include o afectare fatala a ficatului.

Raportarea reactiilor adverse suspectate

Raportarea reactiilor adverse suspectate dupa autorizarea medicamentului este importanta. Acest lucru permite monitorizarea continua a raportului beneficiu/risc al medicamentului. Profesioniştii din domeniul sanatatii sunt rugati sa raporteze orice reactie adversa suspectata la

Agentia Nationala a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din Romania Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1

Bucuresti 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: adr@anm.ro.

Cum se pastreaza Zanocin 200 mg

Nu lasati acest medicament la vederea şi indemana copiilor.

Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj (dupa EXP.). Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Pastrati Zanocin 200 mg la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.

Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Continutul ambalajului şi alte informatii Ce contine Zanocin 200 mg

  • Substanta activa este ofloxacina. Fiecare comprimat filmat de Zanocin 200 mg contine ofloxacina 200 mg.
  • Celelalte componente sunt: lactoza anhidra, celuloza microcristalina, amidon de porumb, hidroxipropilceluloza 6-10 cP, polisorbat 80, amidonglicolat de sodiu (tip A), dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, talc, Opadry OY-S 58910

Cum arata Zanocin 200 mg şi continutul ambalajului

Comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare alba sau aproape alba,, marcate cu “200” pe o fata şi cu o linie mediana de rupere pe cealalta fata.

Zanocin 200 mg comprimate filmate este ambalat in cutii de carton care contin cate un blister cu cate 10 comprimate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata şi fabricantul Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

TERAPIA S.A.

Str. Fabricii, Nr. 124, Cluj Napoca, Jud. Cluj, Romania

Fabricantii

TERAPIA S.A

Str. Fabricii nr. 124, Cluj-Napoca, Romania

SUN PHARMACEUTICAL INDUSTRIES (EUROPE) B.V.

Polarisavenue 87, 2132 JH Hoofddorp, Olanda

Pentru orice informatii referitoare la acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata.

Acest prospect a fost revizuit in Noiembrie 2021.

Denumire comerciala ZANOCIN 200 mg
DCI OFLOXACINUM
Forma farmaceutica COMPR. FILM.
Concentratia 200mg
Cod ATC J01MA01
Actiune terapeutica CHINOLONE ANTIBACTERIENE FLUOROCHINOLONE
Prescriptie PRF
Ambalaj Cutie cu 1 blist. PVC/Al x 10 compr. film.
Volum ambalaj  
Valabilitate ambalaj 3 ani
Cod CIM W65069001
Firma / tara producatoare APP TERAPIA S.A. - ROMANIA
Firma / tara detinatoare APP TERAPIA S.A. - ROMANIA
Nr. / data ambalaj APP 6230/2014/01

Informatii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania http://www.anm.ro/.
*Nu este recomandata administrarea de medicamente fara consult medical.
*Numele, siglele produselor si companiilor terte afisate pe site-ul Medicover.ro utilizate in materiale, sunt proprietatea companiilor respective si pot fi, de asemenea, marci comerciale.