• Sanatatea mintala: ce este de fapt si cum ne afecteaza activitatea zilnica

    Sanatatea mintala: ce este de fapt si cum ne afecteaza activitatea zilnica

    Recunoasterea importantei pe care sanatatea mintala o are atat la nivel individual, cat si pe piata muncii, in societate, a crescut considerabil in ultimii ani. Neglijarea sanatatii mintale are consecinte pe multiple planuri si genereaza costuri imense. Pentru angajatori, costurile directe sau indirecte vin din absenta angajatului de la locul de munca, dar si din prezenta acestuia la job atunci cand...
  • Sindromul privitului la calculator si suprasolicitarea digitala a ochilor

    Sindromul privitului la calculator si suprasolicitarea digitala a ochilor

    Sindromul privitului la calculator (Computer Vision Syndrome) se refera la oboseala digitala a ochilor. Acest sindrom cuprinde mai multe probleme ale ochilor si vederii cauzate de expunerea prelungita la ecrane: calculator, monitor, laptop, tableta, telefon, televizor. Gradul de disconfort resimtit si nivelul de afectare al vederii in timpul expunerii la un ecran pentru perioade lungi de timp difera...
  • Reflexoterapia talpii: ce este si la ce ajuta masajul talpii?

    Reflexoterapia talpii: ce este si la ce ajuta masajul talpii?

    Reflexoterapia talpii sau masajul talpii in scop terapeutic, reprezinta o terapie complementara, alternativa, non-invaziva, de ameliorare a unor afectiuni si imbunatatire a starii de sanatate, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic.
  • Efectele stresului asupra sanatatii si tulburarea de somatizare

    Efectele stresului asupra sanatatii si tulburarea de somatizare

    Efectele stresului asupra sanatatii reprezinta un subiect care castiga din ce in ce mai multa vizibilitate atat in spatiul public, cat si in privat, in cabinetele medicilor, psihologilor. Presiunile din sfera sociala, cea profesionala sau personala, provocarile generate de ritmul de viata tot mai alert, lipsa timpul si adaptarea la situatiile noi sunt cativa dintre factorii care genereaza starea de...
  • Astenia de primavara: cauze, simptome si tratament

    Astenia de primavara: cauze, simptome si tratament

    Astenia de primavara reprezinta un cumul de manifestari fizice si psihice care debuteaza la inceputul sezonului cald si sunt resimtite sub forma unei stari de slabiciune generala la nivelul intregului organism, oboseala si episoade depresive cu caracter intermitent sau de lunga durata. In mod frecvent, astenia defineste o stare de oboseala acuta fizica si psihica manifestata in lipsa conditiilor de...
  • Afectiuni dermatologice care se agraveaza primavara

    Afectiuni dermatologice care se agraveaza primavara

    Trecerea la temperaturi mai crescute si desfasurarea activitatilor in aer liber care presupun expunerea la praf, polen si la lumina solara mai frecvent decat in sezonul rece, reprezinta conditii care pot favoriza aparitia sau agravarea anumitor afectiuni dermatologice in timpul primavarerii.
  • Castile audio pot deteriora auzul - cat si cum le folosim?

    Castile audio pot deteriora auzul - cat si cum le folosim?

    Multe dintre cauzele care conduc la pierderea auzului sau la deteriorarea capacitatii auditive, pot fi evitate. Ascultarea muzicii la casti, la un volum prea ridicat, reprezinta unul dintre factorii de risc. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 1,1 miliarde de tineri din intreaga lume risca sa isi piarda auzul din cauza faptului ca asculta muzica prea tare.
  • Cum faci fata atacului de panica

    Cum faci fata atacului de panica

    Tulburarile anxioase se regasesc intr-o masura din ce in ce mai mare la populatia generala, procentul situandu-se intre 16-20%. Sintagma „atac de panica” a devenit una de larga circulatie, patrunzand in constiinta colectiva a societatii.
  • Recuperarea dupa chirurgia bariatrica

    Recuperarea dupa chirurgia bariatrica

    Majoritatea interventiilor de chirurgie bariatrica sunt efectuate in prezent laparoscopic, insa, exista si situatii in care medicul chirurg decide abordul clasic prin incizie extinsa la nivel abdominal. In cazul interventiei pe cale laparoscopica, procesul de recuperare este mai rapid, insa in ambele cazuri, reluarea activitatii se desfasoara in etape.
  • Anxietate, depresie si dependente - cele mai frecvente patologii

    Anxietate, depresie si dependente - cele mai frecvente patologii

    Suntem persoane active, lucram multe ore pe zi, avem de indeplinit multe sarcini la locul de munca, in familie, la scoala copiilor. Stresul la care suntem supusi in fiecare zi are un impact negativ care ne afecteaza fizic si psihic.