Serviciul de reabilitare vestibulara pentru tratamentul vertijului este acum disponibil in clinica Medicover The Bridge

Ne extindem abordarea multidisciplinara cu serviciul inovator de reabilitare vestibulara disponibil in clinica Medicover The Bridge din Bucuresti, pentru tratamentul pacientilor cu vertij, ameteli si tulburari de echilibru. Folosim posturografia computerizata pentru diagnosticul și tratamentul vertijului si ametelilor, afectiuni tot mai frecvente la adulti din cauza stilului de viata alert, marcat de stari anxioase si stres. Recapata-ti echilibrul! Alege o metoda moderna de tratament, neinvaziva, fara riscuri si efecte secundare.
Serviciul de reabilitare vestibulara pentru tratamentul vertijului este acum disponibil in clinica Medicover The Bridge

Serviciul reabilitare vestibulara este disponibil exclusiv in Clinica Medicover The Bridge din strada Sergent Constantin Ghercu 1A, sector 6, Bucuresti, si este realizat in cadrul consultatiei ORL la domnul doctor Mihai Ticea, medic specialist OtoRinoLaringologie.

Call Center

PROGRAMEAZA-TE ACUM

Citeste mai multe despre Tulburarile de echilibru: diagnostic si tratament cu ajutorul posturografului

Afla despre

Avantajele reabilitarii vestibulare la Medicover

  • Folosim un echipament de posturografie computerizata de ultima generatie pentru diagnosticul si tratamentul de reeducare vestibulara;
  • Dispozitivul permite diferentierea cauzei tulburarilor de echilibru: de ordin osteo-muscular, de sistem nervos central sau periferic sau de afectiuni ale urechii interne;
  • Atat diagnosticarea tulburarii de echilibru, cat si tratarea vertijului, a ametelilor, se realizeaza intr-o maniera non-invaziva pentru pacient, nu presupun administrarea de tratament medicamentos care se interfereze cu alte afectiuni cronice ori acute;
  • Sedintele de reabilitare vestibulara se realizeaza in cabinetul medicului si nu necesita o pregatire speciala a pacientului.

Cum ma pot programa pentru o evaluare?

  • Suna in Call Center-ul la 021 9896 si programeaza o consultatie ORL la dr. Mihai Ticea
  • In cadrul consultului ORL, medicul va efectua posturografia computerizata pentru a stabili cauza tulburarii de echilibru
  • Daca vertijul si ametelile sunt cauzate de afectiuni ale urechii interne, medicul va recomanda efectuarea unor sedinte de reabilitare vestibulara pentru recapatarea echilibrului.

Cine are nevoie de reeducare vestibulara?

Adresabilitatea tratamentului prin programul de reeducare vestibulara este larga, femeile si barbatii fiind afectati in egala masura. Tulburarile de echilibru, vertij, ameteli, vedere incetosata sunt manifestari clinice care influenteaza activitatile de zi cu zi ale persoanei, diminuand calitatea vietii prin afectarea sistematica a automomiei in desfasurarea rutinelor zilnice.

Cum apar tulburarile de echilibru si ce presupune reabilitarea vestibulara?

Din structura urechii interne fac parte si microcristale de carbonat de calciu, mai cunoscute sub denumirea de otolite. Aceste mici particule inregistreaza gravitatia si acceleratia liniara, avand un rol esential in mentinerea echilibrului. Deteriorarea otolitilor sau a conexiunilor centrale ale acestora pot afecta stabilizarea oculara si a corpului. Orice defectiune a otolitelor poate conduce la disfunctii si manifestari precum: ameteala, vertij, senzatia de tiuit in urechi.

Pe langa stres, anxietate, calatorii lungi cu avionul spre exemplu, traumatismele craniene, anumite infectii ale urechii ori expunerea la toxine pot sa constituie si ele o cauza a aparitiei tulburarilor la nivelul urechii interne, generata de modificarea pozitiei normale a otolitilor.

Scopul reabilitarii vestibulare este sa repozitioneze otolitii din urechea interna, corectand astfel tulburarea urechii interne, si implicit tulburarile de echilibru.

Repozitonarea otolitelor poate fi efectuata de catre medicul specialist ORL prin intermediul unui echipament medical modern, posturograf, care pe de-o parte evalueaza cauza tulburarii de echilibru, iar de cealalta parte sustine pacientul in efectuarea unor seturi de exercitii personalizate pentru pentru reeducarea urechii interne si a senzorilor de echilibru.

Din ce cauza apar problemele de echilibru?

Mentinerea echilibrului are la baza mecanisme complexe care pot fi pertubate de disfunctionalitati ale sistemului nevos, ale sistemului cardiovascular (in caz de hipotensiune spre exemplu ori de fluctuatii de tensiune), ale sistemului vizual (de exemplu suprasolicitarea ochilor contribuie la aparitia senzatiei de dezorientare si dezechilibru), inclusiv anumite afectiuni mintale pot provoca manifestari clinice de tipul ametelii si al tulburarilor de echilibru.

Totusi, un numar mare dintre pacientii care prezinta vedere incetosata pret de cateva secunde, urmata de dezechilibru si ameteala, au o problema ce tine de buna functionare a sistemului vestibular din urechea interna si necesita consult de specialitate la medicul ORL.

 

Daca te confrunti cu probleme de echilibru, vertij si ameteli, programeaza o consultatie de specialitate pentru evaluarea cauzei tulburarii de echilibru.

 

 

 

Data publicării 19.01.2023
Data ultimei actualizari 20.01.2023