• Ulcerul gastric - simptomatologie si tratament

  Ulcerul gastric - simptomatologie si tratament

  Ulcerul gastric este dat de prezenta unei ulceratii dureroase sau “rani” ale mucoasei gastrice, aproximativ 10% din populatia lumii suferind de aceasta afectiune, cu o incidenta mai crescuta in cazul rudelor de gradul I ale pacientilor cu aceeasi afectiune.
 • Varicele in panza de paianjen

  Varicele in panza de paianjen

  Telangiectaziile sau venele paianjen asa cum mai sunt denumite, reprezinta dilatatii ce afecteaza vasele mici de dimensiuni mici 0.5-1 mm ale sistemului venos superficial, de culoare albastrui inchid sau violet, cu tendinta de conglomerare, avand aspect caracteristic de panza de paianjen.
 • Esofagita - de ce apare arsura in piept?

  Esofagita - de ce apare arsura in piept?

  Esofagita reprezinta inflamatia mucoasei care captuseste esofagul, tubul muscular care transporta alimentele ingerate de la nivelul cavitatii bucale catre stomac. In mod frecvent aparitia esofagitei se datoreaza unei boli denumite reflux esofagian, in cadrul careia se produce ascensionarea retrograda a continutului gastric acid, la nivel esofagian.
 • Entorsa - cum apare si cum o tratam

  Entorsa - cum apare si cum o tratam

  Entorsa reprezinta un traumatism ligamentar cel mai frecvent intalnit la nivelul gleznei si articulatiei mainii care apar in urma unei miscari bruste, nefiresti care suprasolicita capacitatea fiziologica de functionare a ligementului afectat. Practicarea anumitor sporturi fara o incalzire in prealabil care sa intensifice circulatia si sa relaxeza tendoanele pregatindu le pentru efort fizic sustinut...
 • Bruxismul - cum scapam de scrasnitul dintilor

  Bruxismul - cum scapam de scrasnitul dintilor

  Bruxismul reprezinta o afectiune caracterizata de inclestarea sau scrasnirea dintilor in mod involuntar pe parcusul activitatilor zilnice sau al noptii.
 • Varicele esofagiene - de ce apar si cum le tratam?

  Varicele esofagiene - de ce apar si cum le tratam?

  Principala cauza de aparitie a varicelor esofagiene este reprezentata de catre hipertensiunea portala reflectata in portiunea esofagiana inferioara si a cardiei, acolo unde exista una dintre comunicarile anatomica intre circulatia portala si cea cava cauzata de ciroza hepatica (de etiologie virala sau alcoolica).
 • Bulimia - cauze, manifestari, tratament

  Bulimia - cauze, manifestari, tratament

  Bulimia reprezinta o afectiune psihica care determina aparitia tulburarilor de alimentatie, fiind caracterizata prin mancatul compulsiv a unor cantitati insemnate de alimente urmat de aplicarea unor metode compensatorii de prevenire a cresterii in greutate.
 • Edemul pulmonar - factori declansatori, simptome, tratament

  Edemul pulmonar - factori declansatori, simptome, tratament

  Edemul pulmonar reprezinta o afectiune care se datoreaza acumularii de lichid in interstitiul pulmonar si spatiul alveolar cu extravazarea de fluid si reabsorbtia lui prin intermediul cailor limfatice.
 • Encefalita - cauze de aparitie, manifestari si tratament

  Encefalita - cauze de aparitie, manifestari si tratament

  Encefalitele reprezinta leziuni inflamatorii ale encefalului (inflamatie a creierului) care se pot datora factorilor de natura infectioasa virala sau bacteriana, alergica, toxica sau pot surveni in urma altor procese patologice cum sunt tumorile intracraniene.
 • Ulcerul cronic al piciorului diabetic

  Ulcerul cronic al piciorului diabetic

  Cresterea dramatica a prevalentei mondiale a diabetului zaharat prin schimbarea stilului de viata, imbatranirea populatiei a dus implicit la o crestere a complicatiilor legate de acesta.