Tumorile pancreatice tratate in premiera la Cluj prin chirurgie robotica

In premiera la Cluj-Napoca, tumorile pancreatice (canceroase sau necanceroase) pot fi indepartate minim-invaziv, prin chirurgie robotica. In Spitalul Medicover Cluj, echipa coordonata de dr. Adrian Bartos, medic primar chirurgie generala cu supraspecializari in chirurgie oncologica, chirurgie hepato-bilio-pancreatica, chirurgie laparoscopica avansata si chirurgie robotica, ofera acest tratament pacientilor diagnosticati cu tumori localizate la pancreas.

Inciziile mici (de 8 mm), alaturi de precizia oferita de aparatura robotica daVinci Xi, asigura o interventie chirurgicala extrem de sigura, cu dureri postoperatorii minime si recuperare rapida.

Un exemplu in acest sens il reprezinta ultimul pacient operat cu tumora maligna a corpului pancreatic, la care echipa chirurgicala (dr. Adrian Bartos – chirurg operator consola robotica; dr. Ioana Iancu - chirurg asistent) a realizat indepartarea a doua treimi din pancreas (corpul si coada pancreasului), impreuna cu splina (datorita vecinatatii stranse cu tumora). Utilizarea robotului da Vinci Xi a permis indepartarea in intregime a pancreasului afectat, impreuna cu toti ganglionii din jur (ce ar putea fi afectati de cancer), utilizand doar cateva incizii de mici dimensiuni pe abdomenul pacientului, acesta avand o recuperare rapida, cu externare la 4 zile dupa operatie.

“Ne bucuram sa oferim pacientilor nostri acest tratament de actualitate si inalta performanta. Aplicatiile chirurgiei robotice sunt maxime la pacientii diagnosticati cu tumori pancreatice, precizia disectiei si augumentarea vizualizarii tridimensionale oferita de aceasta tehnologie garantand rezultate oncologice optime. Mai mult, atunci cand sunt necesare reconstructii pancreatice, digestive sau biliare (anastomoze), instrumentele robotice articulate, dirijate de catre chirurgul de la consola, permit realizarea acestora rapid, precis si sigur, intr-o maniera minim invaziva. Manipularea redusa a tesuturilor si organelor din cavitatea abdominala, caracteristica chirurgiei robotice, asigura dureri postoperatorii reduse, reluarea mai rapida a alimentatiei si a tranzitului intestinal, toate acestea rezultand intr-o recuperare mai rapida in comparatie cu chirurgia laparoscopica sau cea «clasica». Categoric, chirurgia robotica reprezinta prezentul si viitorul chirurgiei oncologice si nu numai, cu toate avantajele aduse asupra actului chirurgical si a prognosticului pacientilor.’’ Dr. Adrian Bartos.

 

 

Despre Medicover Romania

Din 1995, Medicover Romania a devenit unul dintre cei mai importanti furnizori de pe piata serviciilor de sanatate private, cu o retea de 41 de clinici in Bucuresti si in tara, patru spitale generaliste: in Bucuresti, Cluj-Napoca, Oradea si Craiova, 28 de cabinete on-site si peste 250 de unitati medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai inalte standarde medicale si deservesc o gama larga de specialitati medicale si chirurgicale. 

Medicover Romania face parte din Medicover, companie internationala de servicii medicale si de diagnostic, infiintata in 1995. Medicover opereaza o retea extinsa de clinici, spitale, facilitati de ingrijire specializata si laboratoare. Pietele principale ale Medicover sunt Polonia si Germania. In 2021, Medicover a avut venituri de 1.377 milioane de euro si peste 38.000 de angajati. Pentru mai multe informatii, vizitati: www.medicover.com

Data publicării 27.06.2023
Data ultimei actualizari 28.06.2023