Vaccineaza-te antigripal, pentru a petrece sarbatorile de iarna fara simptome de gripa!

Petrece sarbatorile de iarna fara simptome de gripa si bucura-te de fiecare moment petrecut alaturi de cei dragi. Imunizarea activa reprezinta cea mai eficienta modalitate de preventie a gripei. Vaccinul antigripal stimuleaza sistemul imunitar sa produca anticorpi impotriva virusului gripal.
Vaccineaza-te antigripal, pentru a petrece sarbatorile de iarna fara simptome de gripa!

Vaccinul gripal este cea mai eficienta solutie pentru a te asigura ca nu vei petrece sarbatorile de iarna cu simptome de gripa. Anticorpii incep sa se produca la 2 saptamani dupa administrarea dozei de vaccin, ceea ce iti permite sa ramai perfect sanatos si sa te bucuri de clipele petrecute alaturi de cei dragi, fara antibiotice si alte tipuri de medicamente care sa te impiedice sa te bucuri de activitatile zilnice.

Cuprins

Cate tipuri de vaccin gripal exista?

Vaccinul gripal ajuta corpul sa produca anticorpi specifici pentru tulpinile de virus existente in sezonul respectiv. Vaccinul previne 60%-70% din infectii la adultii sanatosi, cu varsta intre 18 si 64 de ani.

Sunt mai multe tipuri de vaccin gripal. Unele dintre acestea pot contine 2 sau 3 tulpini ale virusului Influenza, pe cand altele pot contine 4 tulpini ale acestui virus (vaccinurile tetravalente). In cazul copiilor, exista si varianta vaccinului sub forma de spray nazal cu suspensie.

  • Vaccinuri injectabile cu virus inactivat sunt recomandate pentru toate categoriile de varsta, inclusiv copii peste 6 luni;
  • Preparate cu administrare intranazala cu virus viu atenuat sunt indicate pentru copii intre 2-18 ani.

Preparatele tatravalente cu 4 tulpini sunt cele mai eficiente deoarece ofera protectia cea mai mare impotriva infectiilor virale gripale.

De ce sa te vaccinezi antigripal?

Vaccinul gripal iti ofera imunitate impotriva gripei timp de 6 luni. Chiar daca vei lua virusul gripal, sansele de a dezvolta simptome grave sunt aproape de zero. Dupa efectuarea dozei de vaccin, persoanele pot dezvolta forme mai usoare de boala sau pot fi asimptomatice.

Gripa este o afectiune respiratorie infectioasa contagioasa cauzata de virusul gripal, ce poate provoca simptome severe, de la febra, tuse, dureri de cap, pana la dureri musculare si stare generala de slabiciune. In cazuri rare, gripa poate duce la complicatii severe, cum ar fi pneumonia, insuficienta respiratorie, mai ales pentru persoane aflate in categorii de risc, asa cum sunt pacientii cu afectiuni cronice - afectiuni cardiovasculare, afectiuni ale plamanilor si rinichilor sau diabet zaharat.

Cui ii este recomandat vaccinul gripal?

Vaccinul gripal este recomandat in principal persoanelor aflate in categoria de risc, adica:

  • Copii
  • Persoanele peste 60 de ani
  • Persoanele care sufera de boli cronice cardiace, pulmonare sau sistemice
  • Persoanelor care sufera de diabet
  • Femeile insarcinate
  • Personal medical

Toate persoanele aflate in aceste categorii pot avea un risc ridicat de a dezvolta complicatii grave in ceea ce priveste gripa. In cazul femeilor insarcinate, de exemplu, un episod de gripa poate duce la avort spontan, nastere prematura sau malformatii congenitale.

Vaccinul gripal nu protejeaza impotriva COVID-19

Vaccinul antigripal nu protejeaza impotriva COVID-19, iar vaccinarea anti COVID-19 nu este eficienta impotriva gripei.

Vaccinul antigripal utilizat in acest sezon rece este VaxigripTetra, un vacin gripal tetravalent, in concordanta cu recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si cu decizia Uniunii Europene pentru sezonul 2023/2024.
Vaccinul VaxigripTetra ofera protectie impotriva a doua subtipuri de virus gripal de tip A si a doua tipuri de virus gripal de tip B.

 

Daca vrei sa ramai in siguranta si sa eviti contaminarea simultana, este recomandat sa te vaccinezi antigripal. In acest fel, te poti asigura ca petreci sarnatorile de iarna in liniste, sanatos, bucurandu-te de clipele frumoase alaturi de cei dragi. 

 

Vaccinare antigripala 2023/2024

PROGRAMEAZA-TE ACUM

Pentru detalii cu privire la costul vaccinarii, modul de administrare al vaccinului si contraindicatii, ne puteti contacta in Call center la 021 9896

Data publicării 29.11.2021
Data ultimei actualizari 20.11.2023